Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Zdeněk Procházka převzal táborskou devatenáctku

 
pátek, 3. srpna 2018, 11:32

Trenér Zdeněk Procházka (57 let), bývalý útočník Dynama ČB a pražské Sparty, kde dal památný gól Realu Madrid, po odchodu z Třeboně dlouho bez fotbalu nezůstal. Na začátku prázdnin převzal táborský dorost.

„V Táborsku jsem od začátku přípravy a mám na starosti dorostence U19, kteří hrají Českou dorosteneckou ligu. Když jsem skončil v Třeboni, tak mě oslovil Karel Musil, který zastává funkci šéftrenéra mládeže. Slovo dalo slovo a nabídku jsem přijal. Zkušenosti s touhle kategorií už mám, v Dynamu jsem starší dorostence vedl taky,“ prozradil nám Zdeněk Procházka.

V Táborsku už jednou působil. U druholigového A-týmu asistoval Luboši Zákostelskému. „O nabídce Táborska a Karla Musila jsem dlouho nepřemýšlel. Než jsem přišel, tak devatenáctku vedl právě Karel a áčko mužů Kamil Tobiáš. U dorostu byl potom zapotřebí trenér s licencí, tak si Karel vzpomněl na mě. On se zase vrátil k práci šéftrenéra. My jsme taky jeden čas zastupovali v přípravě béčko mužů, za což jsem vděčný. Pro kluky to bylo poučné. Máme v mančaftu tak tři čtyři hráče, kteří jsou nadstandardní,“ kvitoval kvalitu kádru.

Na začátek derby s Dynamem

Nový ročník je za dveřmi. Procházkovi noví svěřenci mají letní dril za sebou a už jen dolaďují formu.  „V přípravě už za sebou máme tři týdny, takže se už věnujeme herním činnostem. Hráči se pomalu dostávají z únavy po fyzické přípravě. Musíme ladit hru, příští týden začíná soutěž. A hned na úvod na nás čeká dorostenecké béčko Dynama. Derby hned v prvním utkání by mělo kluky nakopnout ke kvalitnímu výkonu,“ uvedl ke startu podzimní části, v níž bude stejně jako jeho předchůdce Kamil Tobiáš debutovat proti budějovickému Dynamu, kde svého času zastával několik funkcí.

Poslední dva roky fotbalového života strávil Procházka v Třeboni. K minulé sezoně uvedl: „V krajském přeboru dominovaly dva celky, Želeč a Jindřichův Hradec. My jsme měli tým, který mohl každého porazit, ale i s každým prohrát. Podávali jsme nevyrovnané výkony, což se na našich výsledcích projevovalo.“

Mladému mužstvu třeboňské Jiskry chyběl špílmachr. „Měli jsme problém, že jsme ve středu pole neměli tvořivé ofenzivní hráče. Koktavý nebo Kodras měli předtím povětšinou defenzivní úkoly. A právě účinná hra dopředu nám dělala problémy. Na hře středové řady závisí styl hry. Také možná chyběl širší kádr, nemohli jsme střídat podle potřeb, ale často z nutnosti. Dlouho se nám nedařilo z toho stavu dostat a byl jsem psychicky unavený,“ shrnul nelehkou štaci v Třeboni.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Jan Škrle