Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Mladší přípravka FC Písek zazářila na Ondrášovka Cupu

 
středa, 13. června 2018, 16:37

Uspět na turnaji nebo v ligové soutěži není jednoduchý úkol. Když se ale povede úspěch na nejkvalitnějším turnaji v České republice, zaslouží si velké uznání. A právě tak se dá hodnotit počínání fotbalistů FC Písek U8, kteří se vytáhli na hlavním turnaji Ondrášovka Cupu.

Tato prestižní soutěž má několik fází. Menší kluby začínaly předkolem, následovalo šest kvalifikačních turnajů, z nichž jeden hostil právě i písecký areál, a vše vyvrcholilo hlavním turnajem 9. a 10. června v Příbrami na stadionu Spartaku.

Kluci ve žlutomodrých barvách byli zařazeni do skupiny A, kde se mimo jiné potkali s pražskou Slavií či Slováckem. Základní skupiny byly celkem čtyři po šesti týmech. Hrálo se systémem každý s každým, jeden zápas trval dvacet minut a dva první celky z každé skupiny postoupily do zlaté fáze turnaje.

Mladí fotbalisté FC Písek zaznamenali ve skupině tři výhry a dvě porážky, což byla bilance, která znamenala vstupenku mezi nejlepší celky a předznamenání velkého úspěchu, který už počínání ve zlaté skupině jenom umocnilo. Skalpy Táborska nebo Chocně a vyrovnané duely s Bohemians Praha 1905 či Hradcem Králové se počítají a získané zkušenosti ještě víc. Celkové 6. místo na výborně obsazeném republikovém turnaji je potvrzením prvotřídní práce s mládeží v klubu FC Písek. Hráčům i trenérům patří velké poděkování za výbornou reprezentaci píseckého fotbalového klubu a města Písek.

Výsledky základní skupiny:
FC Písek – Prostějov 6:1, Příbram 8:3, Slavia Praha 4:6, Libchavy 4:3, Slovácko 3:6

Výsledky zlaté skupiny:
FC Písek – Bohemians 5:7, Táborsko 6:3, Choceň 5:4, Mladá Boleslav 1:4, Hradec Králové 3:4, Sparta Praha 3:9

Konečné umístění:
1. SK Slavia Praha, 2. AC Sparta Praha, 3. FK Mladá Boleslav, 4. Bohemians Praha 1905, 5. FC Hradec Králové, 6. FC Písek, 7. FK Spartak Choceň, 8. FC MAS Táborsko, 9. SK Sigma Olomouc, 10. FK Karviná, 11. FC Baník Ostrava, 12. FC Zbrojovka Brno, 13. TJ Sokol Libchavy, 14. FC Karlovy Vary, 15. 1. FK Příbram, 16. FK Frýdek-Místek, 17. 1. FC Slovácko, 18. FK Vysočina Jihlava, 19. FK Baník Sokolov, 20. FC Vítkovice, 21. SK Motorlet Praha, 22. 1. SK Prostějov, 23. FK Vyškov, 24. FC Slovan Liberec

Střelci FC Písek: Červený Matěj 18, Luka Lukáš 18, Tichava Matyáš 5, Hynouš Martin 4, Bláha Kryštof 1, Nejedlý Jan 1, Toužimský Tobiáš 1, Jágr Lukáš

Turnaj odehráli: Červený Matěj, Tichava Matyáš, Hynouš Martin, Luka Lukáš, Jágr Lukáš, Toužimský Tobiáš, Fučík Albert, Bláha Kryštof, Nejedlý Jan, Šťastný Dalibor, Houdek František. Trenéři: Červený Tomáš, Houdek Petr.

Hodnocení trenéra Petra Houdka: „Přes těžké předkolo jsme se dostali do hlavní části turnaje, které se odehrálo na krásném fotbalovém stadionu Spartak Příbram. Od prvních zápasů byla vidět na našich hráčích chuť do hry. Kluci makali od zápasu k zápasu, předváděli překrásné individuální dovednosti. Většinu týmů jsme předčili bojovností a chutí jít za vítězstvím. Proto jsme po prvním dnu skončili druzí za pozdějším vítězem, týmem SK Slavia Praha. Jen pro zajímavost, Slavia dostávala minimum gólů, v každém zápase maximálně dva a písečtí borci nasázeli hned čtyři a pražský tým se bál do posledních minut zápasu o výsledek. Tímto poukazuji na ofenzivní pojetí všech našich hráčů na hřišti, kdy jsme byli jeden z nejlépe střílejících týmů turnaje. Ve zlaté skupině naši hráči pokračovali ve výkonech z předchozího dne. Za překrásné 6. místo si zaslouží všichni hráči obrovskou pochvalu. Bez srdíčka a nadšení úspěchy nejsou. Na závěr bych chtěl ocenit všechny přítomné fanoušky, rodiče hráčů, kteří vytvořili všem zúčastněným vynikající zážitek."

Napsal(a) Petr Brůha | Foto FC Písek