Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Daniel Petřík: Půjdu do toho naplno, chtěl bych hrát tady v Písku

 
neděle, 10. června 2018, 13:37

Žlutomodří se rozloučili s třetiligovým ročníkem 2017/2018 domácím utkáním s vítězem a zároveň postupujícím celkem do FNL. Chrudim v Písku potvrdila svou kvalitu, ale ani tým trenéra Rostislava Grossmanna neodešel s prázdnou, s fanoušky se rozloučil ziskem jednoho bodu.

Kromě klasických klíčových postav domácí základní sestavy promluvil do osudu zápasu i jeden z hráčů, který je vnímán jako naděje pro následující roky. Je jím Daniel Petřík, jehož věk ho řadí stále do kategorie staršího dorostu a patří mezi opory celku U19, letos si však vyzkoušel i dospělý třetiligový fotbal v dresu FC Písek.

Proti Chrudimi začal na lavičce, ale i tak mohl po utkání hodnotit jeho průběh. „Chrudim je velmi kvalitní tým a během celého zápasu byly chvíle, kdy nás přehrávala, ale dobře jsme se s tím poprali a zvládli jsme utkání celkem slušně,“ popisoval bezprostředně po písecké rozlučce se sezónou Daniel Petřík.

Na hřiště šel v 78. minutě, ve které vystřídal Jakuba Helda. Uběhly tři minuty a fotbalista, který začínal v Milevsku, ale v areálu FC Písek už za sedm let zdomácněl, byl důležitou součástí akce, která vedla k vyrovnání na 1:1. „Na zadní tyč se tam ke mně odrazil balón, tak jsem se ho snažil ještě doběhnout, než by se dostal za čáru na roh a vrátil jsem to Řízkovi (Filipu Řezáčovi - pozn. red.), který míč uklidil do brány,“ rekapituloval gólovou akci.

Přechod z nejstarší mládežnické kategorie mezi dospělé není jednoduchý, ale přesně takové okamžiky, mezi něž patří i asistence u vyrovnávací branky, mohou mladé hráče motivovat. „Je to pro mě těžké přecházet z devatenáctky, ale už jsem si docela zvykl. Určitě budu chtít v přípravě zabojovat, abych se dostal do třetiligového A-týmu pro příští sezónu. Půjdu do toho naplno, chtěl bych hrát tady v Písku,“ uzavírá odhodlaný Daniel Petřík.

Napsal(a) Petr Brůha | Foto Petr Brůha