Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Mezinárodní turnaj přípravek ve Vodňanech vyhrálo Veselí

 
čtvrtek, 7. června 2018, 22:43

V pátek 25. května se konal ve Vodňanech již třetí ročník mezinárodního turnaje přípravek. Na turnaj se přihlásilo 21 týmů, které byly rozděleny do třech skupin. Organizátorům turnaje dělalo vrásky především počasí. Ve čtvrtek vydatně pršelo, nicméně v pátek sice bylo pod mrakem, ale pršelo jen krátce odpoledne. A aby toho nebylo málo, tak jeden tým z Českých Budějovic nedorazil.

Postupový klíč byl jasný. První dva týmy ze skupiny postupovaly do bojů o první místo plus dva nejlépe umístěné týmy na třetím místě. Nejhůře postavený tým na třetím místě a týmy, které skončily na čtvrtém a pátém místě, postupovaly do bojů o 9.-16. místo. K nim se přidalo i nejlepší mužstvo na šestém místě. Zbylé týmy hrály ve skupině každý s každým o konečné umístění 17.-20. místo. Hrálo se na čtyřech hřištích, základní hrací doba byla 14 minut, hrálo se systémem 5+1. Turnaje zúčastnily ročníky 2007 a mladší.

Ve skupině A nastoupily Dynamo Č. Budějovice, Milevsko, Meteor Tábor, SK Slavoj Volyně, TJ Hradiště, FK Protivín a Netolice. Skupinu suverénně ovládlo budějovické Dynamo. Vyhrálo všechny zápasy, navíc nastřílelo ve skupině 35 branek, když Hradiště porazilo 12:0. Ze skupiny do play-off postoupily ještě druhá Volyně a třetí Netolice. Milevsko a Tábor čekaly boje o 9.-16. místo. Hradiště a Protivín pak do další skupiny o 17. až 20. místo.

Ve skupině B hrála šestice FC Písek, Výběr KFS, Veselí nad Lužnicí, Dobrá Voda, Bavorov a Bělčice. O první místo soupeřily celky Písku a Veselí. Jejich souboj skončil nerozhodně 1:1 a tak o skóre bylo první Veselí. Druhý skončil Písek a třetí Výběr KFS dívky. Tyto týmy postoupily do play off. Bavorov, Dobrá Voda a Bělčice do bojů o 9.-16. místo.

Ve skupině C na sebe nerazily FK Slavoj Č. Krumlov, Loko České Budějovice, Slavia Č. Budějovice, FK Vodňany, Oravský Podzámok, Volenice a Mirovice. Zde dominoval slovenský účastník Oravský Podzámok, který vyhrál všechny zápasy. Druhá skončila Slavia ČB. Oba si zajistily postup do play off. Třetí Český Krumlov díky nejméně získaným bodům ve skupině skončil v bojích o 9.-16. místo, takže bylo jasné, že titul z předešlého ročníku neobhájí. Spolu s Č. Krumlovem postoupily Loko ČB a Volenice. Domácí Vodňany skončily až šesté a spolu s Mirovicemi si zahrály o 17.-20. místo.

V základních skupinách bylo odehráno 63 utkání. Následovaly boje o vítěze turnaje. Ve čtvrtfinále se střetly Dynamo ČB a Netolice, když Dynamo vyhrálo 6:2. Dále Veselí nad Lužnicí deklasovalo Slavii ČB 8:0. Třetí čtvrtfinále již bylo vyrovnanější, Oravský Podzámok vyhrál nad výběrem KFS dívky 1:0. V posledním čtvrtfinále vyhrál Písek nad Volyní 4:0.

Oravský Podzámok selhal v penaltách

V semifinále se utkal Oravský Podzámok s Pískem. Souboj v základní hrací době branku nepřinesl a tak rozhodovaly penalty. Po třech na každé straně. Písek překvapivě umisťoval střely pod břevno, hosté ze Slovenska kontrovali střelami po zemi. Exekutoři se nemýlili až do šesté série, kdy neproměnil hráč Písku. Takzvaný mečbol hráč ze Slovenska neproměnil, když se zalekl šance a přestřelil branku. A tak v osmé sérii rozhodl Písek, když penaltu proměnil a Oravský Podzámok nedal.

Druhé semifinále bylo na góly zajímavější. Utkaly se útočně laděná mužstva Veselí a Dynama. Průběh byl dlouho vyrovnaný, hrál se velmi pohledný fotbal, který nakonec skončil vítězstvím Veselských nad Dynamem ČB 3:2.

O třetí místo se již hrálo 2x10 minut. Oba týmy byly zklamané z předchozí porážky. Lépe se s tím srovnalo Dynamo, které doslova sestřelilo Oravský Podzámok v poměru 7:0. Již o poločase bylo rozhodnuto, když byl stav 4:0. Ve finále se utkalo Veselí nad Lužnicí proti Písku. Utkání bylo oboustranně opatrné, mírně aktivnější bylo Veselí. To si také vytvořilo první gólovou příležitost, ale tu neproměnilo. Ke konci poločasu se hráčům Veselí podařilo skórovat a tak o poločase vedli 1:0. V druhé půli se snažil Písek srovnat, ale brankář Veselí byl proti. A tak opět ke konci zápasu Veselí proměnilo jednu ze svých šancí a zaslouženě ve finále zvítězilo 2:0.

Při vyhlášení se malí fotbalisté nejvíce těšili na káď plnou kaprů, které vybraní hráči z každého týmu loví. Nejlepší střelec turnaje byl Kryštof Dvořák z Dynamo ČB, který vsítil 13 branek. Nejlepší brankářka byla vyhlášena Aneta Bačová z Volyně a výběru KFS dívky. Nejlepším hráčem byl zvolen Marek Želonga z týmu Oravský Podzámok. Nejvíce branek nastřílelo Dynamo Č. Budějovice. Hráči na prvních třech místech dostali všichni medaile. První tým si kromě klasického poháru odnesl i velký putovní pohár.

Tak velký turnaj by se nemohl uskutečnit bez podpory města Vodňany, Jihočeského kraje, Okresního fotbalového svazu a Nadačního fondu KFS. Samozřejmě také ne bez sponzorů, kterými letos byli Pekárna Kodádek, Vodňanská drůbež, Hotel Prajer, Karel Jarmar – Zlatý soudek, Okresní fotbalový svaz Strakonice, Nadace ČEZ a Městské hospodářství Vodňany. Speciální poděkování patří nejvyšším představitelům města Vodňany panu Václavu Heřmanovi a Milanu Kodádkovi za pomoc při celkové organizaci a zajištění turnaje. Celým turnajem provázel k velké spokojenosti organizátorů a účastníků moderátor František Mareš. K bezproblémovému průběhu turnaje značnou měrou přispěli i delegovaní rozhodčí fotbalové asociace. Dík patří všem dobrovolníkům z řad klubu (hráčům mladšího dorostu) v čele s ředitelem turnaje Václavem Hrachovcem.

Celkové pořadí: 1. Veselí nad Lužnicí, 2. FC Písek, 3. Dynamo ČB, 4. Oravský Podzámok, 5. Volyně, 6. Slavia ČB, 7. Netolice, 8. Výběr KFS dívky, 9. Meteor Tábor 10. Loko ČB, 11. Č. Krumlov, 12. Bavorov, 13. Volenice, 14. Bělčice, 15. Milevsko, 16. Dobrá Voda, 17. Hradiště, 18. Vodňany, 19. Protivín, 20. Mirovice.

Napsal(a) Jan Trnka | Foto Jan Trnka