Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Mladší přípravka Písku triumfovala v Horažďovicích před Spartou a Slavií

 
čtvrtek, 10. května 2018, 08:21, aktualizováno 10. května 2018, 17:51

Symbolicky na Den vítězství si mladé písecké fotbalové naděje připsaly turnajové prvenství v západočeských Horažďovicích, kde se sešla velmi silná konkurence, mezi níž nechyběly ani celky pražských "S", plzeňská Viktoria či Jihočeská fotbalová akademie České Budějovice.

V základním kole turnaje bylo dvanáct účastníků rozděleno do dvou šestičlenných skupin, ve kterých se hrálo systémem každý s každým. Kluci z FC Písek si postupně poradili s prvním týmem Sparty 2:1, Klatovy porazili 8:0, 4:3 zdolali pražskou Slavii, nezaváhali ani se Sušicí, nad kterou zvítězili 6:2, a smírně 4:4 se rozešli s Horažďovicemi.

Tři nejúspěšnější celky z každé základní skupiny, mezi něž patřili i Písečtí, postoupili do zlaté finálové skupiny a zbylých šest týmů hrálo o umístění ve stříbrné skupině. Žlutomodří i nadále pokračovali ve skvělých výkonech a po výhře nad Jihočeskou akademií ČB 5:1, druhým týmem Sparty Praha 7:2 a závěrečné remíze s Rokycany 3:3 se svěřenci trenérů Petra Houdka a Tomáše Červeného mohli radovat z celkového prvenství, poháru a zlatých medailí.

Celek od Otavy si domů odvezl také individuální ocenění. Titulem Nejlepší střelec turnaje se může pyšnit Lukáš Luka, který během turnaje nasázel 19 branek.

Sestava FC Písek: Matěj Červený, Matyáš Tichava, Martin Hynouš, Lukáš Luka, Lukáš Jágr, Tobiáš Toužimský, Albert Fučík. Trenéři: Tomáš Červený, Petr Houdek.

Hodnocení trenéra Petra Houdka: „Nejkvalitnější turnaj ročníku 2010 nám ukázal, že máme šikovné hráče, kteří se nebojí hrát proti takovým týmům jako je Sparta a Slavia. Celý turnaj se odehrál v hodně ofenzivním pojetí, což je pro kluky v tomto věku dobře, neboť utkání vždy končí s vysokým počtem branek. Nejlepším střelcem turnaje se stal Lukáš Luka, kterému k tomuto ocenění pomohl především nejlepší hráč Matěj Červený. Nejenom všichni naši hráči, ale i početná skupina píseckých fanoušků, si zaslouží velikou pochvalu.“

Napsal(a) Petr Brůha | Foto Jan Škrle