Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Tomáš Maruška zve na pondělní trenérský seminář s významnými hosty

 
čtvrtek, 3. května 2018, 06:53

V Českých Budějovicích proběhne v pondělí 7. 5. 2018 od 15 hod. v DK Metropol (Senovážné náměstí) seminář „Trenéři společně“, který FAČR ve spolupráci s hokejem a basketbalem organizuje v tomto pololetí ve všech krajských městech.

„Jedná se o jeden z nejzajímavějších seminářů posledních dob a rozhodně stojí za to se jej zúčastnit,“ říká na úvod Tomáš Maruška, Manažer Regionálních a Klubových fotbalových akademií FAČR. „Osobně bych velmi rád, abychom se všichni v daný den potkali a mohli si vyměnit zkušenosti. Dlouhodobě nesu vizi pořádat jedenkrát ročně společné setkání všech trenérů mládeže jižních Čech napříč všemi kategoriemi a toto se naskýtá jako nultý ročník,“ doplňuje Maruška.

Hlavním tématem bude výchova hráčů v průřezu všech věkových kategorií a tak si na své přijdou trenéři přípravek, žáků, dorostu, ale i mužů. Jednou z přednášek je například  „Originální hráč“ v podání vedoucího úseku talentované mládeže a reprezentačního trenéra U15 Antonína Baráka s technickým ředitelem FAČR Michalem Prokešem. Dále mezi přednášejícími s dalšími tématy jsou reprezentační trenéři Jan Suchopárek nebo Luboš Kozel, Jiří Vorlický, velmi uznávaný trenér basketbalu Michal Ježdík a hokejové reprezentace Jan Procházka a další. Vzácným hostem bude Kateřina Neumannová.

Pondělní seminář je zároveň velmi vhodný a účelně směřovaný nejen pro samotné trenéry, ale i pro vedoucí mužstev, rodiče nebo například předsedy oddílů (výkonné osoby v oddílech), aby i oni poznali současnou problematiku a základ práce ve výchově mládeže (řada jich pracovala s mládeží v minulosti, ale dnešní doba je jiná), aby i oni pochopili nutnost společné změny a trenérům vytvořili lepší podmínky. Seminář je akreditován 4 kredity v doškolovacím systému trenérů UEFA A licence a vyšší.

„Kapacitu sálu plánujeme pro 300 osob se zástupci televize i psaných médií. Potřebujeme však vědět přibližný počet osob pro zajištění organizačních náležitostí.  Vzhledem k zajištění organizace prosím o co nejrychlejší přihlášení dle pokynů v pozvánce na email info@ucft.eu,“ dodává Tomáš Maruška.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama