Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Juniorka Dynama remizovala na Složišti s plzeňskou Viktorií. Ztratila slibný náskok

 
pondělí, 30. dubna 2018, 18:48

Ve 4. kole nadstavbové části Juniorské ligy nastoupilo českobudějovické Dynamo potřetí za sebou doma na Složišti. Po remíze 3:3 s Bohemians 1905 a porážce 0:3 od Jihlavy si bíločerní připsali remízu 2:2 s Viktorií Plzeň. Dvěma krásnými góly v rozpětí dvou minut se velmi brzy ujali vedení, ale brzy nechali soupeře snížit kvůli zbytečné chybě a ve druhé půli dostali vyrovnávací gól z penalty. V tabulce zůstali na poslední, dvanácté příčce horším skóre za Jabloncem.

Skóre se poprvé měnilo po deseti minutách hry. Od Michala Řezáče se přes Lukáše Poučka dostal míč k Eriku Puchelovi, který nechal za zády dvojici bránících hráčů a s jistotou prostřelil osamoceného brankáře Dominika Sváčka. Sotva se časomíra posunula o další minutu, bylo to 2:0. Lukáš Pouček si v brejkové situaci poradil s plzeňským obráncem a udělal diváka i z Dominika Sváčka.

Velmi příjemný náskok Jihočechů se zrodil z rychlých, avšak ojedinělých protiakcí. Od začátku totiž měli převahu mladíci Viktorie, kteří neúnavně kombinovali na polovině domácích, jenom jejich střelba postrádala přesnost. Celek Dynama posílený několika pendly z druholigového áčka získal sebevědomí díky příznivému vývoji, nadále však měli více ze hry hosté a podařilo se jim ve 26. minutě snížit. Gól Ondřeje Štursy paradoxně nepadl z tlaku, ale po školácké chybě budějovické defenzívy.

Režie patřila hostům

O dvě minuty později mohl přidat třetí gól Dynama agilní hrot Lukáš Pouček, jenže volil techniku místo důrazu a v nadějné pozici na okraji šestnáctky se nechal odzbrojit vybíhajícím Dominikem Sváčkem. Nedlouho před závěrem úvodního poločasu se díky dobré práci na pravé straně objevil v šanci také Jakub Matoušek.

Po obrátce se zařadil do budějovické sestavy Martin Fišer namísto pendla Michala Řezáče, který se rozehrává po zranění. Domácím však chyběl elán a nechávali soupeře režírovat zápas. Střelu Lukáše Pihrta vyrazil Matěj Luksch se štěstím na roh, po dalším rohovém kopu hlavičkoval plzeňský Ondřej Štursa do břevna. Několik dalších příležitostí z kopaček Západočechů (především Ondřeje Štursy) zlikvidoval znovu Matěj Luksch, ale v 69. minutě byl krátký na penaltu Milana Ryšky, když předtím zahrál rukou Šimon Štifter. Závěrečná převaha viktoriánů už nezměnila výsledek.


SK Dynamo ČB U21 – FC Viktoria Plzeň U21 2:2 (2:1)

Góly: 10. Puchel, 11. Pouček – 26. Štursa, 69. Ryška z pen. Rozhodčí: Ardeleanu – Kotalík,  Kožár. ŽK: 0:1 (Štursa). Diváků: 120.

SK Dynamo: Luksch – Řezáč (46. Fišer), Jáša, Collin (72. Kubata), Vondra – R. Kadlec (62. V. Kadlec), Tomek, Štifter, Puchel – Matoušek, Pouček. Trenéři Jaromír Plocek a Jiří Lerch.

Napsal(a) Ladislav Lhota | Foto Ladislav Lhota