Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Dynamo překvapilo se Slavií a ukončilo černou sérii

 
pondělí, 19. března 2018, 13:15

Juniorku Dynama ČB čekalo na umělce v Horních Počernicích závěrečné střetnutí základní části se Slavií Praha. Sešívaní poslední tři utkání prohráli a přišli o šanci postoupit do nadstavbové skupiny A. Budějovičtí přijeli s novým trenérem Jaromírem Plockem a snahou pokusit se přivést zvenku první body. Po bojovném a kvalitním výkonu celého mužstva slavili vítězství 2:0.

Nelichotivá šňůra českobudějovické juniorky čítala pět porážek v řadě a čekání na výhru od 2. října 2017. Po minulém propadáku s Ml. Boleslaví vyústila v odvolání trenérů Romana Lengyela a Jiřího Vlčka. Kormidlo převzal Jaromír Plocek, který se k týmu přesunul od dorostu U17.

Dvaadvacáté kolo začalo pro budějovický celek nejlépe, jak mohlo. Již v 5. minutě nařídil rozhodčí Franěk za faul penaltu a pendl Milan Nitrianský poslal hosty do vedení. V dalších minutách se hrálo pohledné střetnutí nahoru dolů. Dynamo pokračovalo v aktivní hře a bylo slávistům vyrovnaným protivníkem.

Ve 30. minutě střílel těsně vedle Lukschovy branky domácí Macháček, z rychlého protiútoku přešel před šestnáctkou přes obránce Matoušek a levačkou nastřelil tyč. Za pár minut podnikli Jihočeši další nebezpečný brejk, na jehož konci byl na zadní tyči nabíhající Nitrianský, brankář Otáhal ale stačil na poslední chvíli zasáhnout.

Po přestávce zvýšili svěřenci domácího kouče Pavla Řeháka úsilí, ale recept na dobře pracující defenzivu soupeře nenašli. Naopak, po hodině hry si vybrala slabší chvilku obrana Slavie, Matoušek po autu protlačil míč před branku a Elvis Sukisa Mashike dorážel zblízka do prázdné branky.  

V 70. minutě měli sešívaní jedinečnou možnost snížit a vrátit se zpět do zápasu. Po zbytečném faulu na kraji velkého vápna získali výhodu pokutového kopu, míč si postavil na bílý bod Azilinon, ale výborně chytající Luksch jeho pokus přečetl a vyrazil. Závěrečný tlak domácích Dynamo ustálo a po jedenácti zápasech se mohlo radovat ze zaslouženého vítězství.   

„Všechny kluky musím za přístup a kolektivní výkon pochválit,“ uvedl kouč Jaromír Plocek. „Ve svižném utkání jsme si výhru nad Slavií zasloužili, ale na druhou stranu ji nepřeceňujeme. Čeká nás spousta práce, máme před sebou nadstavbu, kde bychom na to chtěli navázat,“ dodal nový trenér juniorky, jemuž v H. Počernicích vypomáhal Jiří Lerch.

Ošetřování Collina, který měl po tvrdém střetu vyražený dech. Pomáhal i domácí lékař.


SK Slavia Praha U21 – SK Dynamo ČB 0:2 (0:1)

Góly: 5. Nitrianský (pen.), 62. Mashike. Rozhodčí: Franěk – Hock, Melichar. Bez karet. Diváků: 100.

SK Dynamo: Luksch – Nitrianský, Štifter, Collin, Pouček – Matoušek (75. Lindák), Tomek (58. Malecha), Pařízek (86. Kubata), Švantner, Puchel – Mashike (84. Fišer). Trenér Jaromír Plocek.

Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jihočeský fotbal