Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Budějovické potopil špatný vstup do zápasu. Dvojnásobný mistr Juniorské ligy zvítězil 4:0

 
pondělí, 12. března 2018, 17:50

Ani napočtvrté budějovická juniorka Dynama nedosáhla na body. V závěrečném domácím střetnutí základní části hostila loňského šampiona Mladou Boleslav. Černobílí s několika pendly v sestavě nezvládli začátek, kdy boleslavští fotbalisté rozhodli o tříbodovém zisku v úvodní čtvrthodince.

Začátek zápasu byl jako ze zlého snu. Už v 1. minutě vyrobil chybu stoper Havel, nepovedenou rozehrávkou nastřelil boleslavského Vejra, jenž přihrál Zabilanskému, který snadno skóroval - 0:1. V 7. minutě se Dohnalík uvnitř českobudějovické šestnáctky zbavil obránce a snadno zvýšil na 0:2. Zmar domácí defenzívy završil v 11. minutě Glöckner a Budějovičtí byli zralí na „ručník“ - 0:3.

Domácí se rychle obdržených branek oklepali až po dvaceti minutách, kdy poprvé navštívili šestnáctku soupeře. „O všem rozhodl začátek utkání, který jsme absolutně nezvládli. Úvodní gól jsme dostali hned v první minutě a po jedenácti minutách jsme prohrávali už o tři branky. Bylo to bleskové K.O. To se potom těžko honí, i když kluci pak dělali, co mohli. Zlepšili se, ale bylo pozdě,“ komentoval tragický vstup do zápasu trenér Jiří Vlček.

V poklidné druhé půli se domácí snažili o korekci skóre, ale žádnou z vypracovaných příležitostí neproměnili. V 71. minutě Machů poslal trestný kop přesně na Vejra a ten přesnou hlavičkou završil na 0:4. „Po přestávce jsme pokračovali ve zlepšené hře a měli jsme i šance. Jenže Mashike, Puchel ani Švantner soupeřova gólmana nepřekonali. Naopak jsme inkasovali počtvrté a bylo hotovo. Přitom naše sestava nebyla zase tak špatná, ale nedařilo se,“ mrzelo Vlčka, že ani pět pendlů nepomohlo k lepšímu výsledku. „Dobře zahráli Nitrianský, Kubata, Matoušek a Zachař, přesto to bylo málo,“ dodal zklamaný Vlček.

Závěrečný duel základní části sehraje budějovická juniorka příští pondělí 19. března od 11 hodin v Horních Počernicích se Slavií Praha.


SK Dynamo Č. Budějovice U21 - FK Mladá Boleslav U21 0:4 (0:3)

Branky: 1. Zabilanský, 7. Dohnalík, 11. Glöckner, 71. Vejr. Rozhodčí: Ardeleanu – Kotalík, Pečenka.  ŽK: 1:1 (Kubata – Košek). Diváků: 100.

SK Dynamo: Luksch – Nitrianský, Štifter, Havel, Zachař – Matoušek, Tomek (70. Fišer), Kubata (80. Collin), Švantner, Puchel – Mashike (77. Navrátil). Trenéři Jiří Vlček, Roman Lengyel.

Ml. Boleslav: Truksa – Kopa, Krčmář, Glöckner, Rudzan – Zabilanský (78. Yerkhov), Machů – Komárek, Dohnalík, Košek – Vejr (75. Procházka). Trenér Milan Pechanec.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Ján Honza
 


 
Reklama