Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Starší dorost Písku pokračoval v brankostroji. Odnesly to Čimelice

 
pondělí, 5. března 2018, 17:56

Po třetiligovém áčku, které deklasovalo Sedlčany, si v generálce na nadcházející jarní část České ligy dorostu zastřílela také devatenáctka.

Svěřenci trenérské dvojice Jaroslav Polášek – Filip Škoch na umělé trávě u Otavy přivítali aspiranta na třetí příčku Ondrášovka krajského přeboru, který však stále bojuje se složením kádru.

Od počátku utkání se domácí projevovali kompaktnějším týmem a pomalu se dostávali do převahy. Přesto v 19. minutě po úniku po pravé straně čimelický Hadáček nacentroval do vápna a Říha otevřel skóre. O minutu později měl po Hegenbartově přihrávce velkou příležitost Suchan, jehož střela skončila vedle.

Ve 25. minutě vyrovnal Petřík a o minutu později poslal domácí do vedení Blažek. Čimeličtí zcela vyklidili pole a dopřáli píseckým dorostencům příliš volného prostoru. Ve 34. minutě stanovil poločasový výsledek opět Blažek, který vstřelil třetí branku.

Druhý poločas se ze začátku zdálo, že Čimeličtí přidají, ale opak byl pravdou. Spousta nepřesných přihrávek, špatný pohyb, to vše nahrávalo domácím. V 64. minutě se trefil Gažík a o minutu později zkompletoval hattrick Blažek a upravil na 5:1. V 71. minutě Gažík vstřelil šestou branku.

Čimelicím se nadále nedařilo, přesto v závěru utkání nastřelil Řezáč po přímém kopu břevno a o chvíli později jej napodobil Převrátil, rovněž střela do břevna. V samotném závěru stanovil konečný výsledek Němeček, který vstřelil z penalty sedmou branku. Čimelickým se tento zápas absolutně nepovedl a zcela zaslouženě prohráli.

Starší dorost FC Písek si už příští týden zahraje o ligové body. V neděli 11. března se představí v Benešově. V posledním přípravném zápase se Čimelice utkají s Vacovem 10. 3. od 17.30 hodin na UMT v Písku.

Trenér FC Písek Jaroslav Polášek k utkání řekl: „Vysoká výhra nad zkušeným soupeřem neznamená pro nás, že můžeme být spokojeni. Inkasovaná branka a individuální chyby při přechodové fázi znamenaly nebezpečí pro naši branku. Soupeř je nedokázal brankově potrestat a my jsme naopak byli produktivní.“


FC Písek U 19 – SK SIKO Čimelice 7:1 (3:1)

Branky: 26., 34. a 65. Blažek, 64. a 71. Gažík, 25. Petřík, 80. Němeček (pen.) - 19. Říha.

Písek U19: Váverka – Němeček, Říha, Mikeš, Jiskra (46. Řežábek) – Mařík (46. Gažík), Sládek (30. Hrala) – Petřík, Sigmund, Hnídek – Blažek. Trenéři Jaroslav Polášek a Filip Škoch.

Čimelice: Slavík (70. Bašta) – Řezáč, Němec, Listopad, Viták – Hadáček, Nekl, Převrátil, Říha – Hegenbart, Suchan. Střídali Klimeš, Petráš, Froněk. Trenér Tomáš Smrčina.