Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Neúspěšný start juniorů Dynama. Bohemians podlehli 0:5

 
pondělí, 19. února 2018, 17:42

Vstup do mistrovské sezony se juniorce Dynama ČB nevydařil. V domácí premiéře na umělém trávníku Složiště nezvládla závěr prvního poločasu a toho využili pražští klokani k navýšení skóre dvěma góly do šatny. Po přestávce se prosadili ještě dvakrát a odvezli si pohodové vítězství 5:0.

Bohemka měla jen o tři body více než domácí Dynamo, které mělo jedinečnou šanci se na tým z Vršovic dotáhnout. Ani svěřenci bývalého útočníka Vladimíra Hrušky a jeho asistenta Dalibora Slezáka neprožili zrovna snový podzim. Mužstvo prošlo velkou obměnou a výsledky mělo jako na houpačce. Že se juniorce Bohemians hraje lépe venku, než doma (získala jen 8 bodů) platilo i dnes na Složišti.

Po zahřívací desetiminutovce zahrozili jako první hosté. Prosadili se až napotřetí a po zaváhání brankáře šli do vedení. Pak měl během chvilky dvě slibné šance kapitán Tomek, ale mířil nepřesně. Pět minut před pauzou zakončili hosté nepřehlednou situaci před domácí brankou dorážkou Vetešníka a zakrátko přidal třetí gól povedenou střelou z dálky Vaníček.

„I když jsme první poločas prohráli, ze začátku to až tak špatně nevypadalo. Soupeř byl sice lepší, ale bojovali jsme i my. Jenže po dvaceti minutách neudržel Luksch balon a Bohemka vedla.  Potom jsme měli několik příležitostí, ale nestříleli jsme přesně. A zelenobílí nás k samotnému konci půle potrestali dvěma slepenými góly,“ uvedl zklamaný kouč domácích Roman Lengyel.

Snaha Dynama o korekci skóre vyšla naprázdno. „Po pauze jsme trochu přidali, ale neuspěli jsme. Na druhé straně Bohemka přidala další dvě branky, a to nás definitivně položilo,“ dodal Lengyel ke kruté porážce. Jeho trenérský kolega Jiří Vlček k nevydařené premiéře poznamenal: „Dostali jsme lekci z produktivity. Co Bohemka poslala na naši branku, to tam spadlo. Na rozdíl od nás, když jsme nedokázali dát ani gól. V příštím kole zajíždíme do Jablonce, který teď remizoval se Spartou 4:4. Tam nás taky nic snadného nečeká.“


SK Dynamo Č. Budějovice U21 – Bohemians Praha 1905 U21 0:5 (0:3)

Branky: 21. Káš, 40. Vetešník, 42. Vaníček, 58. Begič, 79. Buneš. Rozhodčí: Lerch – Petřík, Vlček. Bez karet. Diváků: 70.

Dynamo: Luksch – Dolejšek, Jáša, Havel, Ardamica – Šplíchal, Pařízek, Štifter (60. Lindák), Tomek, Kalousek (72. Rauscher) – Matoušek. Trenéři Roman Lengyel, Jiří Vlček.

Bohemians: Šrámek – Brak, Bederka, Václavík, Bartek, Vaníček (72. Buneš), Záviška (78. Melíšek), Dias (62. Hadi), Vetešník (62. Bassey), Káš, Begič (72. Kocourek). Trenér Vladimír Hruška.

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Ján Honza
 


 
Reklama