Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V juniorce Dynama nezůstal kámen na kameni. Zaskakovat budou pendlové a dorostenci

 
středa, 17. ledna 2018, 07:06

Kabina českobudějovické juniorky, která skončila po první polovině skupiny Čechy předposlední s 12 body, zeje prázdnotou. Počet hráčů se dá hravě spočíst na jedné ruce. Složitou situaci budou trenéři Jiří Vlček s Romanem Lengyelem řešit doplňováním hráčů z ostatních kategorií. „Počítáme s podporou hráčů širšího kádru áčka a dorostenců,“ poznamenal Jiří Vlček. Juniorská liga startuje za měsíc. 19. února přijedou na Složiště Bohemians Praha 1905.

V zimní přestávce se musíte potýkat s nečekaným problémem, když několik vašich kmenových hráčů opustilo kádr. Nezáviděníhodná situace, že?
Je to tak. Slušně řečeno, zažíváme zoufalý stav. Ze sedmi až osmi našich stabilních fotbalistů nám jich zbylo jenom pár. Zatím ještě nevíme nic o osudu Chylíka (má se vrátit do Strakonic, pozn. red.) nebo Kadlece. Já jsem se do práce vrátil po operaci minulý týden, uvidíme.

Každopádně věrni zůstali aspoň Štifter či Matoušek. Ale prý se budou připravovat společně s dorostem. Nebude to pro ně krok zpátky?
Rozhodlo tak vedení a ani já si nemyslím, že by je to někam vracelo. Dorosty máme kvalitní a například takoví hráči jako Lindák, Řehoř nebo Jáša jsou toho zárukou. Pochopitelně i další, to už bych musel jmenovat pomalu celý tým. Tréninky určitě nebudou odpočinkové a naopak Štifter s Matouškem jim můžou jít příkladem.

Přesto, nebylo by logičtější, aby byli ti dva přeřazeni k áčku? Určitě by se tak zvýšila jejich motivace i zkušenosti do budoucnosti.
To určitě, ale áčko má na hráče daleko vyšší časové nároky, které by asi kluci nemohli dodržet. Třeba Štifter začal studovat vysokou školu. A skloubit náročné studium s vrcholovým sportem, to není žádná legrace.

Kdo tedy bude hájit barvy Dynama v juniorské lize?
Příležitost teď dostanou dorostenci, což má taky svoje veliké klady. Jenom si ten svůj křest ohněm ve vyšší soutěži prodělají dřív, než jsme počítali. Ale pokud se chtějí ve fotbale uplatnit, musí se s tím vyrovnat. A já věřím, že se dobře připraví a budou bojovat o svoje místo na slunci. Navíc samozřejmě s Romanem Lengyelem počítáme s podporou hráčů širšího kádru áčka.

Mladíci tedy budou bojovat na dvou frontách. A když se sejdou zápasy juniorky s dorostem v jeden den, dostanou pěkně zabrat. Říká se, že mladé tělo vydrží hodně a rychleji se regeneruje, ale přece jenom to bude záhul.
To je pravda, ale řada hráčů si to už prožila. Po skončení jednoho utkání jsem naložil pár kluků a odvezl je na druhý konec republiky k dalšímu zápasu.

A kde budete hráče připravovat na tyhle náročné úkoly?
Zůstáváme na Složišti, kde máme prakticky všechno, co potřebujeme. Nemusíme nikam cestovat, budeme jenom přecházet ze hřiště třeba do haly. Regenerovat mají kluci taky kde.


PŘÍPRAVNÉ ZÁPASY:

20. ledna: SK Dynamo U21 - FK Slavoj Č. Krumlov (13:00, UMT Složiště)
28. ledna: SK Dynamo U21 – SK Jankov (16:00, UMT Složiště)
31. ledna: FC Vysočina Jihlava U21 - SK Dynamo U21 (13:00, UMT Jihlava)
4. února: SK Dynamo U21 - Malše Roudné (10:30, UMT Složiště)
11. února SK Dynamo U21 – SK Rudolfov (10:30, UMT Složiště)

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Ladislav Lhota