Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Kaplický Moucha Cup starších žáků se stal kořistí Lokomotivy ČB

 
středa, 6. prosince 2017, 09:06

První prosincovou sobotu se v Kaplici konal již čtvrtý ročník turnaje pro kategorii starších žáků. Osmička přihlášených týmů byla rozdělena dvou čtyřčlenných skupin. Všechna utkání se hrála na 2 x 10 minut. Základní část určila, které celky si to rozdají v tzv. křížovém semifinále. Celky z třetích a čtvrtých míst sehrály zápasy o 5. až 8. místo. Poražení z těchto duelů pak hrály o konečné sedmé místo, vítězové o páté, poražení semifinalisté o třetí a vítězové semifinále si to rozdali o celkový triumf na turnaji. Představily se tři týmy z krajského přeboru, jeden celek hrající oblastní I. A třídu a čtyři zástupci hrající okresní přebory Českokrumlovska a Českobudějovicka.

Skupina A

Favoritem skupiny A byla českobudějovická Lokomotiva hrající krajský přebor. Papírové předpoklady pak spolu s ní na postup favorizovaly kaplický Spartak. Zápasy základní části žádné překvapení nepřinesly. Po dvou odehraných kolech bylo o semifinalistech rozhodnuto. K žádnému překvapení nedošlo a postup měla jistý Lokomotiva a Spartak. V jejich vzájemném duelu se pak hrálo o lepší postavení do semifinálových soubojů. Ve velice atraktivním střetnutí s řadou šancí na obou stranách se nakonec z vítězství radovali hráči Lokomotivy, když o jejich vítězství rozhodl dvě minuty před koncem po přihrávce Macáka Šimek. I v utkání okresních rivalů Velešína s Frymburkem se hrálo o lepší postavení do vyřazovacích bojů. Úvod vyšel lépe Frymburským, když je poslal do vedení Boubelík a nedlouho po něm se přes celé hřiště trefil brankář Aleš Točík. Dvoubrankový náskok si hráči od Lipna pohlídali a skončili v základní skupině na třetím místě.

Kaplice - Velešín 7:0, Koubek, O. Říha 2, Zayml, F. Janda, Lhotský,
Loko ČB - Frymburk 5:0, Novák 2, Macák, Pranevský, Anderle
Loko ČB - Velešín 8:0, Macák, Novák 2, Kryeziu, Křikava, Šimek, Škoda,
Kaplice - Frymburk 3:0, Koubek, Muška, O. Říha,
Loko ČB - Kaplice 1:0, Šimek,
Velešín - Frymburk 0:2, Boubelík, Točík,

1. TJ Lokomotiva Č. Budějovice 3 0 0 14:0 9
2. FK Spartak Kaplice 2 0 1 10:1 6
3. FC Šumava Frymburk 1 0 2 2:8 3
4. FC Velešín 0 0 3 0:17 0

Skupina B

Základní skupinou B prošel bez zaváhání českokrumlovský Slavoj, když ve třech zápasech ani jednou neinkasoval. S postupem z druhého místa se počítalo s Dobrou Vodou, a i tyto prognózy vyšly. Sice s Krumlovem jednoznačně Dobrovodští jasně prohráli, ale zápasy s týmy hrající okresní soutěže zvládli. Velice slušné zápasy odehráli v základní skupině Benešovští, kteří ač s favority prohráli, tak favoritům houževnatě vzdorovali a zvládli i duel o třetí místo, ve kterém dokázali porazit Kamenný Újezd. Trenér Újezdu byl na střídačce osiřelý, když Kamenný Újezd odehrál celý turnaj bez střídání.

Č. Krumlov - K. Újezd 8:0, Kotlár 4, Lattner 2, Trapl, Pavelka,
D. Voda - Benešov 4:1, Šuster, Tondl, Horejš, Kalina – Tvaroh,
Č. Krumlov - Benešov 3:0, T. Gelnar, Kotlár, Trapl,
D. Voda - K. Újezd 6:0, Šuster 3, Tondl 2, Suchan,
Č. Krumlov - D. Voda 5:0, Helcl 2, T. Gelnar, Trapl, Lattner,
Benešov - K. Újezd 4:2, Vochozka 2, Malák, Kubík – Brož 2,

1. FK Slavoj Č. Krumlov 3 0 0 16:0 9
2. SK Dobrá Voda 2 0 1 10:6 6
3. TJ Sokol Benešov nad Černou 1 0 2 5:9 3
4. TJ Sokol Kamenný Újezd 0 0 3 2:18 0

Zápasy o umístění

Finálové boje zahájily duely týmů hrající o konečné páté až osmé místo. Velešín se dočkal první střelené branky, když v zápase proti Benešovu se ujal ve čtvrté minutě vedení po proměněné penaltě, o kterou se postaral Tomáš Dzietonický. Po prvním poločase vyrovnaného duelu vedli Velešínští 2:1. Krátce po změně stran Benešov vyrovnal a tři minuty před koncem dokonal obrat Vítek Tvaroh. Ale závěr patřil hráčům Velešína, když nejprve Zeman vyrovnal a Dzietonický svým třetím gólem v zápase v poslední minutě zajistil svému týmu výhru 4:3.

I druhý zápas byl hodně vyrovnaný. Po prvním poločase Frymburští nad „Kameňákem“ vedli díky přesné trefě Marka Micáka. Tři minuty po změně stran vyrovnal stav Bürger. Už to vypadalo, že dojde na penaltový rozstřel, když minutu před koncem rozhodl o výhře Frymburku Štěpán Boubelík.

V prvním semifinále byli favority hráči Lokomotivy, kteří po celý turnaj předváděli nejlepší hru, založenou na pohybu a přesné kombinaci. A i v semifinále proti Dobré Vodě po celý zápas kontrolovali vývoj hry. Po prvním poločase vedli po brance Macáka. Po změně stran pak dvěma slepenými góly rozhodli o svém jistém postupu do finále.

V derby střetnutí mezi Kaplicí a Český Krumlovem se na gól čekalo do páté minuty, kdy se mezi střelce zapsal „slavoják“ Filip Kotlár. V závěru poločasu pak důležitý druhý gól přidal kapitán Martin Helcl. Když pak po obrátce přidal třetí gól Českého Krumlova Zrna, bylo o finalistovi rozhodnuto. Spartakovci se alespoň dočkali čestného úspěchu, když se v poslední minutě z prvního gólu na turnaji mohl radovat Samuel Kubát.

Duel o konečné sedmé místo byl reprízou zápasu ze základní skupiny. Benešovští znovu chtěli porazit svého soupeře z Kamenného Újezdu. Jenomže už od čtvrté minuty po gólu Bürgera prohrávali. Ještě v prvním poločase jednogólové manko smazal nejlepší střelec Benešova Lubomír Vochozka. Krátce po obrátce se podruhé v zápase trefil Daniel Bürger a na jeho přesnou trefu v dalším průběhu již Benešovští nenašli gólovou odpověď. Kamenný Újezd hrající celý turnaj bez jediného střídání obsadil konečné sedmé místo.

V duelu o páté místo chtěli Velešínští oplatit Frymburku prohru ze základní skupiny. Ale znovu se nedokázali střelecky prosadit. V osmé minutě poslal Frymburk do vedení Jiří Švarc. Když pak ve druhém dějství Šumaváci záhy odskočili na rozdíl dvou branek, bylo rozhodnuto. V samotném závěru navíc jejich výhru zpečetil kapitán Benjamín Dočkal.

V duelu o třetí místo se již ve druhé minutě Kapličtí ujali vedení po vlastní brance soupeře. Hned v následující minutě ale bylo srovnáno. V páté minutě Kapličtí šli znovu do vedení, když se trefil Martin Koubek. V poslední minutě první půle ale na poločasových 2:2 srovnal Šuster. Ve druhé půli už pálili ostrými pouze Dobrovodští. Po gólech Kameného a Chrasta zvítězili 4:2 a obsadili konečné třetí místo.

Finále proti sobě svedlo nejlepší celky celého turnaje. V souboji českobudějovické Lokomotivy a českokrumlovského Slavoje byl k vidění zajímavý duel. V prvním poločase se diváci gólu nedočkali. Úvod druhého dějství přinesl změnu skóre. Erik Kryeziu poslal Lokotku do vedení a když vzápětí přidal druhý gól Macák, byla Lokomotiva blízko triumfu. Českobudějovičtí poté přečkali bez úhony i dvouminutové oslabení za špatné střídání. V poslední minutě se podruhé ve finále trefil Erik Kryeziu – 3:0. Pak sice ještě snížil na 3:1 Trapl, ale navíc již nebyl čas. Lokomotiva se mohla radovat z celkového prvenství a zcela upřímně lze říct, že naprosto zaslouženě, vždyť jediný gól inkasovali v poslední minutě celého turnaje.

O 5. – 8. místo
Velešín - Benešov 4:3,
Dzietonický 3, Zeman – Vochozka 2, Tvaroh,
Frymburk - K. Újezd 2:1, Micák, Boubelík – Bürger,

Semifinále
Loko ČB - D. Voda 3:0,
Macák, Tomandl, Hanetšleger,
Kaplice - Č. Krumlov 1:3, Kubát – Kotlár, Helcl, Zrna,

O 7. místo
Benešov - K. Újezd 1:2,
Vochozka – Bürger 2,

O 5. místo
Velešín - Frymburk 0:3,
Švarc, Boubelík, Dočkal,

O 3. místo
D. Voda - Kaplice 4:2,
Holler, Šuster, Kamený, Chrast – Koubek, vlastní,

Finále
Loko ČB - Č. Krumlov 3:1,
Kryeziu 2, Macák – Trapl,

Při závěrečném vyhlášení konečných výsledků pořadatelé nejprve ocenili individuální výkony. Nejlepším střelcem turnaje se stal autor šesti gólů Filip Kotlár z celkově druhého českokrumlovského Slavoje. Nejlepším gólmanem pořadatelé vyhodnotili Matěje Šmrhu, který byl důležitým základním kamenem českobudějovické Lokomotivy. Při vyhodnocení nejlepšího hráče turnaje padla volba na fotbalistu rovněž z vítězného celku Lokomotivy. Stal se jím Lukáš Macák. Pořadatelé dále touto cestou děkují všem sponzorům, bez kterých by se nemohl již čtvrtý ročník turnaje uspořádat, zvláště pak generálnímu sponzorovi. Ještě jednou velké DÍKY od pořadatelů. Poděkování si zaslouží i rozhodčí. Všechny zápasy odřídila dvojice Václav Kuchař, Jan Říha.

Nejlepší střelci: 6 - Kotlár (Č. Krumlov), 5 – Šuster (D. Voda), Vochozka (Benešov), Macák (Loko ČB), 4 – Koubek (Kaplice), Trapl (Č. Krumlov), Novák (Loko ČB),

Konečné pořadí a sestavy

1. TJ Lokomotiva České Budějovice

Matěj Šmrha, Vojtěch Anderle, Matyas Kasper, Matěj Křikava, Lukáš Macák, Petr Škoda, Erik Kryeziu, Filip Novák, Jakub Tomandl, Samuel Šimek, Tomáš Hanetšleger, Eliáš Pranevský

2. FK Slavoj Český Krumlov

Michal Gelnar, Pavel Lattner, Radek Ryneš, Jakub Pavelka, Filip Lach, Filip Kotlár, Martin Helcl, Marcel Trapl, Martin Zrna, Tom Gelnar

3. SK Dobrá Voda

Matěj Bachratý, Jan Štorek, Aleš Tondl, Jakub Šuster, Milan Horejš, Šimon Kalina, Radek Chrast, David Holler, Ondřej Kamený, Jan Suchan

4. FK Spartak Kaplice

Martin Kubák, Daniel Linhart, Sebastian Románek, Martin Koubek, Patrik Muška, Michal Zayml, František Janda, Samuel Kubát, Matěj Lhotský, Vít Beránek, Ondřej Říha

5. FC Šumava Frymburk

Aleš Točík, Jiří Švarc, Marek Micák, Adam Burian, Ondřej Malák, Štěpán Boubelík, Benjamín Dočkal, Matěj Dušek

6. FC Velešín

Martin Banachevič, Lukáš Holý, Lukáš Krnínský, Filip Řezáč, Tomáš Dzietonický, Filip Prokeš, Patrik Zeman

7. TJ Sokol Kamenný Újezd

Vít Švec, Jan Staněk, Daniel Bürger, Matěj Brož, Robert Čajkovič

8. TJ Sokol Benešov nad Černou

Adam Šišovský, Jakub Frnka, Vítek Tvaroh, Jakub Malák, Sabina Chudá, Dominik Auer, Vojtěch Tomečka, Šimon Tomečka, Jan Kubík, Lubomír Vochozka

Napsal(a) Libor Granec | Foto Libor Granec