Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Devatenáctka Písku přivezla výhru ze Sokolova

 
pondělí, 6. listopadu 2017, 16:38

Po pěkném výsledku z domácího utkání s Viktorií Plzeň zajížděli písečtí mladíci kategorie U19 do západočeského Sokolova. Domácí chtěli po dvou vítězstvích přidat další, ale narazili na houževnatého soupeře, který si nakonec po velmi dobrém a disciplinovaném výkonu odvezl k Otavě všechny body.

Hned v úvodu utkání byl Baník aktivnější a snažil se rozhodnout již v prvním poločase. Hosté ale dobře bránili a časem s velmi pohyblivým a technicky vyspělým soupeřem srovnali krok. Po několika dobrých možnostech na obou stranách přišla 29. minuta a rohový kop Písku. Ten Sigmund zahrál velmi dobře a Kulík se hlavou nemýlil - 0:1. Sokolov přidal, vytvářel si nepříjemné situace před brankou hostí, ale obrana v čele s brankářem Váverkou nadále odolávala. Navíc ve 43. minutě mohl Sigmund po rychlém brejku z ideální pozice přidat další branku, jenže domácí brankář ho vychytal.

Také ve druhé půli se snažil Baník dobývat branku Písku, ale s přibývajícím časem se na kopačky domácích hráčů vkrádala nervozita a přicházela řada nepřesností. Jihočeši trpělivě bránili a čekali na další šanci. T ta přišla v 57. minutě. Sigmund se opět postavil k exekuci rohového kopu. Zahrál ho na zadní tyč, kde číhal Petřík, který hlavou zvýšil na 0:2. Domácí přeskupili řady a zkusili to na tři forvardy. Vrhli všechny síly do útoku, ale naráželi na dobře organizovanou obranu Písku.

Zápletka přišla v 71. minutě, kdy byl po zákroku zezadu vyloučen Petřík a hosté šli do deseti. Tlak domácích se vystupňoval, ale hosté hráli pozorně, dobře bránili, Váverka v bráně byl spolehlivý a tak se po závěrečném hvizdu mohli Písečtí radovat z velmi cenných bodů.

Trenér FC Písek U19 Rostislav Grossmann: „V těžkém utkání jsme dokázali plnit taktické pokyny a podali obětavý kolektivní výkon. Sokolov je v útočné fázi velmi silný, ale dobře jsme bránili a čekali na brejkové situace. Nakonec se nám povedly dvě standardní situace a to se ukázalo jako rozhodující. Poprvé v sezóně se nám povedlo hrát vzadu na nulu. Kluci to odmakali a za to jim je třeba poděkovat. V neděli hostíme další Baník, tentokrát Most. Chceme opět bodovat a dobrý výkon ze Sokolova potvrdit.“


FK Baník Sokolov - FC Písek 0:2 (0:1)

Branky: 29. Kulík, 58. Petřík. Rozhodčí: Štěrba - Furiš, Hodža. ŽK: 0:1 (71. Petřík). Diváků: 110.

Sestava FC Písek: Váverka - Němeček, M. Říha, Kulík, Jiskra - Petřík, Blažek, Hrala, Dan, Sigmund - Kasík (87. Řežábek).

Napsal(a) FC Písek
 


 
Reklama