Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Plzeň píseckým mladíkům chutnala

 
pondělí, 30. října 2017, 06:50

Nelehký úkol čekal na písecký starší dorost. V rámci 12. kola České ligy dorostu přivítal béčko plzeňské Viktorie, které stíhalo v tabulce vedoucí Slavii Praha.

Jihočeši vstoupili do zápasu soustředěně a favorita do ničeho nepouštěli. Sami Písečtí naopak hrozili a krátce po rozehrání vystrašili plzeňskou obranu Jan Sigmund či Adam Kasík. Domácí trpělivě útočili, ale na branku čekali relativně dlouho. Po půl hodině hry se Adam Kasík ve velké příležitosti ještě neprosadil, ale poprvé si neúspěch vynahradil hned o necelé tři minuty později, kdy otevřel skóre zápasu - 1:0.

Plzeň během první půle nebyla příliš nebezpečná, přesto mohla vyrovnat. Nepříjemnou hlavičku hostujícího útočníka však ve 39. minutě zlikvidoval domácí gólman Pavel Váverka a pohlídal tak náskok i do druhého poločasu.

Po změně stran nabídli hráči na obou stranách velmi zajímavou podívanou. Nejprve svým druhým gólem v utkání navýšil náskok domácího týmu na 2:0 Adam Kasík, jenže soupeř bleskově reagoval. Téměř vzápětí snížil na 1:2 z pohledu Plzně Tomáš Vilček a stejný hráč za dalších deset minut dokonce vyrovnal na 2:2.

Mohlo se zdát, že fotbalisté Písku půjdou psychicky dolů a ztratí dobře rozehraný duel, jenže svěřenci trenérské dvojice Grossmann - Klusoň předvedli naprostý opak. Ještě než se stačil soupeř doradovat, vrátil domácím vedení zpět Daniel Petřík - 3:2. V následující desetiminutovce se ještě trefil Filip Blažek a dalšími dvěma zásahy se blýskl čtyřgólový Adam Kasík a nebylo co řešit. Po takticky zvládnutém a soustředěném výkonu vyhráli domácí mladíci 6:2.

Trenér FC Písek U 19 Rostislav Grossmann po utkání řekl: „S výsledkem jsme samozřejmě nad míru spokojení. Dát šest gólů tak kvalitnímu soupeři, je velice dobré. Nevyvarovali jsme se však několika chyb, především za stavu 2:0, kdy jsme Plzni umožnili vyrovnat. Myslím, že utkání zlomil třetí gól. Pak už jsme soupeře trestali po rychlých protiútocích. Hráči dodrželi taktiku. Hráli jsme pozorně v bloku. Byli jsme trpěliví. Vyšlo nám to. Po nepříliš vydařené sérii jsme takový výsledek potřebovali. Věřím, že to všechny nakopne do další práce.“


FC Písek - FC Viktoria Plzeň B 6:2 (1:0)

Branky: 33. Kasík, 57. Kasík, 69. Petřík, 74. Blažek, 77. Kasík, 80. Kasík - 58. a 68. Vilček. Rozhodčí: M. Průcha - Rinth, Toucha. Diváků: 70.

Písek: Váverka - Němeček, Říha, Kulík, Jiskra - Petřík (88. Václavík), Viták (89. Kurčík), Hrala, Sigmund - Blažek - Kasík (81. Dan).

Plzeň: Valeš - Brož, Plecitý, Kolerus, Šimek, Krátký (75. Votava), Kuhajda, Vilček, Němec, Kotěšovec (46. Patrovský), Koželuh.

Napsal(a) (pbr)