Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Fotbalový klub FC MAS Táborsko se rozrostl o tým dívek

 
čtvrtek, 14. září 2017, 18:49

Uplynulou neděli na stadionu Míru v Táboře mohli diváci spatřit první oficiální fotbalové utkání táborských mládežnických dívek pod vedením trenérky Lenky Marešové. Jednalo se o střetnutí mladších přípravek. Táborským holkám byly soupeřky ze Soběslavi a zápas nabídl vyrovnanou partii, která však skončila 6:1 pro domácí svěřenkyně.

„Tento tým se rodil od dubna letošního roku, kdy jsme sehráli dvě utkání a uspořádali tréninky pro dívky, které chodily do fotbalových kroužků při základních školách, nebo hrály už v některém z okresních klubů. Největší problém nastává, když se to holkám kryje s jejich dalšími sporty, kde také úspěšně reprezentují,“ sdělil šéftrenér mládeže Josef Holub.

Rozlosování soutěže bylo neúprosné a hned v pondělí dívčí tým FCT vyrazil na utkání do Veselí nad Lužnicí, kde navázal na úspěch z neděle a zvítězil 7:4. Trenérka Lenka Marešová ohodnotila výkony svých svěřenkyň takto: „Od srpna se konají tréninky pravidelně. Holky konečně sehrály utkání a mohly prodat to, co umí. Jsem ráda, že šly do zápasu zodpovědně a soupeřily o každý míč. Byly k vidění i hezké kombinace zakončené gólem."

SPOLEČNÉ FOTO. Družstvo dívek reprezentuje Kristýna Kolláriková, Matoušková, Kateřina Dvořáková, Natálie Římanová, Lucie Bálková, Anastázie Hudáčková, Adéla Šuléřová, Nikola Šustrová, Tereza Marešová, Eliška Marešová, Karolína Červenková, Eliška Váchová.

Napsal(a) Luboš Dvořák/FCT