Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Marek Pagač, vedoucí projektu: Kvalitou a obsazením půjde o největší Velké finále

 
čtvrtek, 7. září 2017, 08:48

E.ON Junior Cup, fotbalový turnaj desetiletých hráčů, čeká o následujícím víkendu závěrečný turnaj – SETERM Velké finále, které se uskuteční na energeticky úsporném E.ON Stadionu klubu Malše Roudné. O turnaji hovoří Marek Pagač, vedoucí projektu E.ON Rodinný fotbálek.

Pokolikáté se letos E.ON Junior Cup koná a jaká je jeho historie?
To by bylo na dlouhé povídání, ale první turnaj se konal v roce 2005. Čili letos jde o 13. ročník. Od začátku držíme formát jarních kvalifikačních kol a následného Velkého finále, které letos díky partnerství se společností SETERM získalo název SETERM Velké finále.

Potřetí v řadě se finálový turnaj hraje v obci Roudné u Českých Budějovic. Proč?
Ve spolupráci s klubem Malše Roudné jsme na zdejším stadionu instalovali několik energeticky úsporných opatření a nejen díky tomu nese název E.ON Stadion. Vzhledem k nutnosti velkého zázemí, hracích ploch a mnoho dalších požadavků nám areál v Roudném pro pořádání finále takřka ve všem vyhovuje.

Jaká řešení máte na mysli?
Venku v areálu jsou nainstalované ekolampy na příchodové cestě, hřiště s umělkou, tribuna a vnitřní prostory šaten s restaurací mají úsporná osvětlení. Dále jsme sprchy vybavili šetřiči vody watersavers a instalovali také první tepelné čerpadlo. Jde nám o to ukázat, že instalace energeticky úsporných řešení se skutečně vyplatí.

Představte novinky letošního turnaje.
Asi nejzásadnější je, že jsme se vrátili k počtu 40 týmů. V loňském roce jsme hráli v 48. Novinkou je, že se poprvé finále bude hrát v základních skupinách na pět hřišť. Poprvé se také bude hrát čtvrtfinále. Zajímavostí pak je, že se na turnaji poprvé představí týmy ze šesti států. Další novinkou je kompletní online textový přenos ze všech utkání na onlajny.com.

Systém turnaje zůstal nezměněn?
Kromě přidání avizovaného pátého hřiště a s tím změněný rozpis skupin je systém stejný. Po základních skupinách, kde je v každé 10 týmů, se postupuje do nadstavbových skupin a z nich do play-off a zápasů o konečné umístění.

Kteří zahraniční hosté dorazí?
Z Německa přijedou Hertha Berlín a Schalke 04, dále francouzské AS Monako, z Belgie Anderlecht Brusel, ze Slovenska dorazí Slovan Bratislava a z Rumunska přijedou dva týmy – Luceafarul Kluž a ACS Kinder Targu Mureš.

Přijede znovu i historicky nejlepší střelec české reprezentace Jan Koller?
Ano. Honza je i letos patronem projektu a návštěvníci areálu se na něj mohou těšit po všechny tři dny. Připravujeme autogramiády a hlavní cenou doprovodného programu je soutěž o rodinný pobyt v Monaku.

Jaký je princip soutěže?
V pátek i v sobotu po celý den a pak v neděli ráno může kdokoliv přijít na umělku, kde bude v brance plachta s obodovanými otvory. Daný soutěžící má po registraci určitý počet pokusů a pokud se mu zadaří, tak postoupí do finálového rozstřelu, který bude v neděli dopoledne. Na ten dohlídne právě Honza Koller a bude se konat formou vyřazováku. Z něj pak vzejde vítěz, který získá voucher na rodinný pobyt pro dvě dospělé osoby a dvě děti. Více o soutěži a celém finále je na stránkách eonrodinnyfotbalek.cz v sekci Junior Cup.

Kdy tato vítězná rodina do Monaka pojede?
To aktuálně řešíme. Pro nás je důležité, aby si děti pobyt v Monaku užily, což znamená příznivé počasí, teplé moře a především zajímavé zápasy domácího Monaka a případně Nice. Zatím tak pracujeme s květnovým termínem roku 2018.

Jaké ceny máte připravené pro týmy?
Kromě zmíněného Monaka vypravíme další nejlepší české týmy do Bruselu nebo Gilchingu, kde se v listopadu koná velký mezinárodní halový turnaj. Plánujeme i další překvapení, ale to si zatím necháme pro sebe. (úsměv) Není to ale jen o těchto cenách. Celé tři dny máme v areálu fotografy a kameramany, kteří pořizují mnoho záběrů, aby kluci měli památku. Jde nám o to, aby si všichni Velké finále užili a ještě dlouho na tento turnaj vzpomínali. Součástí doprovodného programu budou i zkušební jízdy elektromobilů, elektromotorek, nebo prohlídka e-formule a mnoho dalšího.

E.ON Junior Cup patří do platformy E.ON Rodinný fotbálek. Co vše do ní patří?
Nejnovějším projektem je E.ON Beach Junior Cup, což je turnaj v plážové kopané. Letošní ročník, který probíhal v energeticky úsporných E.ON Beach Arenách v Českých Budějovicích, Praze, Pelhřimově a Brně, vyhráli malí kluci z českobudějovického Dynama a vzali jsme je za odměnu do Amsterdamu a Haagu, kde viděli pravou dospělou plážovku a užili si tam tři dny plné aktivního programu. Do platformy dále patří letní E.ON Fotbalová škola, ze které nejšikovnější hráče nominujeme do E.ON Czech Teamu a bereme je do Rumunska na turnaj E.ON Kinder Cup. Součástí fotbálku jsou také programy Pomáháme klubům a Hrajte s námi, díky kterým podporujeme akce pro širokou veřejnost a fotbalové kluby.

Napsal(a) E.ON | Tisková zpráva | Foto Petr Zikmund