Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Přímý přenos z okresního přeboru Borek vs. Temelín

 
sobota, 4. září 2021, 12:28

Okresní přebor na Českobudějovicku vstupuje do 4. kola zahajovacím zápasem mezi FK Borek a Slavojem Temelín. Na tom by nebylo nic neobvyklého či mimořádného, jenže zmiňovaný duel bude premiérově vysílat živě YouTube kanál Jihočeského fotbalu a nesmazatelně se tím zapíše do historie okresního fotbalu. Sobotní utkání startuje v 15 hodin.

Pilotní projekt ze streamování zápasů okresních soutěží spouští OFS Č. Budějovice ve spolupráci se společností KORY Production, která má v tomto směru bohaté zkušenosti a dokonce zajišťuje natáčení extraligových a přípravných zápasů hokejistů Motoru Č. Budějovice.

Ambiciózní FK Borek, který byl založen až v roce 2000, odehrál úvodní tři kola vítězně, zdolal i Zliv, největšího rivala v boji o postup, a rád by zaútočil na titul okresního přeborníka a postup do I. B třídy. V týmu hraje celá řada hráčů, kteří si působili ve vyšších soutěžích (bratři Hořejšové, Baščevan, Pytel, Bárta). Největší ikonou je exligový obránce a odchovanec Dynama ČB Martin Leština (40), který na Borku i bydlí. „Soutěž je hodně vyrovnaná a uvidí se až po skončení podzimu, jestli může být postup do krajské soutěže reálný. Očekávám, že aspirantů bude čtyři až pět a rozhodnout může řada okolností, jako například zdravotní stav mužstva,“ odhaduje šéf klubu a zároveň trenér Stanislav Bryx.

Slavoj Temelín, který je olešnickým béčkem, má úplně opačné starosti. Hlavně myslí na záchranu. Pod hrajícím trenérem a kapitánem Alešem Novákem nastupují bývalí kanonýři Týna Lisner s Tomkou. Vedoucím týmu a správcem krásného temelínského areálu je Zdeněk Hrdina, který ze zdravotních důvodů už ukončil kariéru. Temelín posledně utržil doma debakl od Jankova B 0:8 (Benda dal 6 gólů). Bodoval jen v derby na Hluboké 1:1 a v tabulce je poslední. „Chceme se hlavně zachránit a pak taky stabilizovat tým. Jiné ambice než hrát v klidu a v pohodě nemáme,“ prozrazuje plány činovník Pavel Hasil. Temelínští před dvěma roky dosáhli největšího úspěchu, v sezoně 2018/19 vyhráli okresní přebor, ale nereflektovali na postup.

Sobotní střetnutí na boreckém stadionu začíná v 15 hodin a řídí jej trojice rozhodčích Karel Zevl - Josef Stach, Pavel Nikodem.

 

Napsal(a) Redakce