Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Příště se zase přihlásíme, hlásily děti po skončení prvního turnusu letního kempu

 
sobota, 18. července 2020, 21:00

České Budějovice – Pět dní uteklo jako voda. V pátek skončil 1. turnus letního příměstského kempu Jihočeského fotbalu určený pro hráče z kategorie mladších žáků a starší přípravky.

O mladé fotbalisty se starali špičkoví jihočeští trenéři mládeže, kteří si zábavnou formou a kvalitními tréninky dokázali udržet pozornost dětí po celý den. „Příměstský kemp je dobře zorganizovaný a rádi se na tom podílíme,“ poznamenal na pátečním zakončení prvního turnusu a předání odměn Jiří Hrbáč, předseda Komise mládeže Jč. KFS, která má nad kempem patronát.

Vedoucím trenérského štábu letního kempu Jihočeského fotbalu byl Ladislav Bernát (licence UEFA A). „Průběh prvního turnusu byl naprosto bezproblémový. Kemp pořádáme poprvé a i my se učíme. Milosrdné na nás bylo počasí. Do budoucna bychom chtěli udělat z příměstského kempu tradici,“ uvedl ostřílený mládežnický kouč. Poslední tři dny strávil s dětmi trenér Jaroslav Vondrášek (licence UEFA A). „Zažil jsem za ty roky několik kempů a mám tady z toho velice dobrý pocit. A to jak kvalitou a servisem, tak odborností,“ zmínil Vondrášek.

Na vyhlášení přijal pozvání předseda Pravidlové komise FAČR Jiří Kureš. „Díky za každou podobnou akci pro mládež v Českých Budějovicích. Že se podařilo zajistit, aby to děti bavilo a užily si prázdniny s fotbalem,“ zmínil Kureš i za českobudějovický OFS.

Žádný dril, ale zábava

Cílem kempu není během týdne udělat z dětí dalšího Messiho, ale udržet je u fotbalu i v době prázdnin a ukázat jim jiné tréninkové metody než v mateřském klubu. „Hlavně jde o to, aby děti získaly vztah ke sportu, něco dalšího se naučily a poznaly nové kamarády. Vše ostatní ukáže čas,“ dodal za organizátory Michal Průcha.

„Moc se mi to tu líbilo a příští rok se zase přihlásím. Tréninky mě bavily a parádní byla exkurze na Dynamu,“ prozradil účastník Filip Klepsatel z Lokomotivy Č. Budějovice, který vyhrál dovedností soutěž před Jiřím Filoušem (Malše Roudné) a Tomášem Kindlmannem (SK Čtyři Dvory). O účastníky kempu se pečlivě starala „paní Lenka“, jak jí kluci přezdívali.

Cenu pro největšího pomocníka (knihu s popisy Jana Kollera a Dominika Haška) si odnesl hlubocký Martin Dvořák, který radostí vystřihl přede všemi kozáčka. To se nám oči rozzářily dvojnásob. U dětí natolik oblíbenou „Ligu mistrů“ na čtyřech mini hřištích vyhrála sladkou odměnu dvojice Jiří Vančura (SK Lišov) a Jan Šusta (Malše Roudné).

Certifikát z Letního kempu, dres s přezdívkou a trenýrky na památku a podepsané kartičky Iva Táborského si odnesli Lukáš Svoboda (Luky), Zdeněk Krauskopf (Krápa), Josef Masaryk (Pepa), Sebastien Švarc (Seb), Jan Šusta (Šustík), Matyáš Kisby (Maty), Matyáš Filip (Maty), Filip Klepsatel (Fíla), Jiří Filouš (Fíla st.), Ondra Filouš (Fíla ml.), Tomáš Rybák (Ryba), Jiří Vančura (Jirkos), Patrik Pečený (Peči), Martin Dvořák (Mapimpi), Jakub Stingl (Kubajs), Tomáš Kindlmann (Kindloš) a Petr Terziev (Peťa).

Napsal(a) Redakce | Foto Jihočeský fotbal
 


 
Reklama