Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Setkání old boys Dynama se těšilo hojné účasti

středa, 14. března 2018, 18:39

Na Střeleckém ostrově se v úterý sešli na dalším z pravidelných setkání bývalí hráči českobudějovického Dynama, kteří psali historii fotbalu u Vodárenské věže.

První sraz měli někdejší fotbalisté Dynama v dubnu roku 2010. Od té doby se těší velké oblibě a stále vyšší účasti. Dorazilo několik hráčských generací, od nejstaršího 92letého Františka Ondoka, až po nejmladšího Martina Vozábala (39 let), současného šéfa klubu. „Ze Zlivi mě přivezl zeťák, setkání se účastním pravidelně,“ zmínil Ondok, poslední žijící pamětník první postupové party černobílých v roce 1947.

V prostorách VIP stadionu na Střeleckém ostrově nevynechali jediné setkání členové Síně slávy SK Dynamo Ladislav Novák a Miloslav Šerý. Zmiňovaní František Ondok a Miloslav Šerý ještě pamatují, když na „Střelák“ jezdili jako hosté, když byl stadion v majetku konkurenčního zelenobílého Meteoru – Slavoje. Až v roce 1962 jej vyženilo Dynamo po sloučení se Slavojem.

Z Chlumečku dorazil dlouholetý předseda Dynama Zdeněk Čadek, ze Strakonic bývalý ředitel a prvoligový arbitr Jiří Stiegler. Nejblíž to měl Zdeněk Procházka, který bydlí doslova za rohem. Z brankářů přišli Václav Bezpalec, Petr Skála a Roman Havlíček. Z dalších plejerů namátkou jmenujme Jiřího Anderleho, Václava Korejčíka, Zdeňka Trněného, Jiřího Orlíčka, Miroslava Kamiše ml., Jiřího Juráska, Václava Čadu, Josefa Frydrycha, Zdeňka Hliněného, Ottu Horčičku, Milana Přibyla, Radka Tejmla, Jiřího Povišera a další.

O hosty se vzorně staral Radek Papáček z obchodního oddělení SK Dynamo a jako vždy bylo na co vzpomínat.

 
 
Napsal(a) Michal Průcha | Foto Jan Škrle