Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

U Maláku pořádají tradiční Hynkův memoriál

 
čtvrtek, 23. června 2022, 13:02

České Budějovice – Sobotní odpoledne u Malého jezu bude patřit fotbalovým veteránům. Odstartuje 66. ročník Memoriálu Antonína Hynka. Do Síně slávy českobudějovických slávistů bude uveden Ladislav Sklenář.

Antonín Hynek byl jednatelem a dlouholetým funkcionářem Slavie, členem Jihočeské župy footballové a po sjednocení tělovýchovy do Sokola v roce 1948 byl prvním krajským předsedou odboru kopané.

Zemřel předčasně po zákeřné nemoci v roce 1951. Turnaje, který se koná za podpory statutárního města České Budějovice, se zúčastní staré gardy Akry ČB, SK Jankov, poprvé Spartak Kaplice a pořádající SK Slavia ČB. Hraje se 2 x 35 minut a při remíze následuje série tří penalt. 

Ocenění Ladislava Sklenáře

Narodil se 6. července 1948. S fotbalem začal v žácích jako brankář v západočeském Baníku Líně, pokračoval v dorostu, se kterým hráli krajský přebor. Na vojně chytal v nejvyšší krajské soutěži za Duklu Janovice, po ní se vrátil do mužů Baníku Líně, které působily v I. A třídě.

Aktivní kariéru ukončil v 1. B třídě u týmu Prazdroj Plzeň. V roce 1977 se přestěhoval do Č. Budějovic a v tehdejším Koh-i-nooru dělal vedoucího dorostu. Hrával za naše staré pány a také podnikovou ligu za Pedagog. Později vykonával mnohaletou nezištnou pomoc jako pořadatel při mistrovských utkáních SK Slavia ČB. Za obětavou práci pro klub Láďovi mnohokrát děkujeme.

Časový program turnaje

13.00 Slavnostní zahájení – účastní se všechna mužstva

Do klubové síně slávy vstoupí pan Ladislav Sklenář

13.15 Slavia ČB – Akra ČB

14.45 SK Jankov – Spartak Kaplice

16.45 Utkání o 3.místo

18.15 Finálové utkání

19.40 Vyhlášení výsledků a ukončení turnaje

Napsal(a) Redakce