Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Soběslav favoritům domácího turnaje vytřela zrak

 
neděle, 21. července 2019, 23:59

V sobotu se v soběslavském areálu uskutečnil již 26. ročník letního turnaje O pohár starosty města Soběslav za účasti pořádajícího Spartaku, divizního Slovanu Havlíčkův Brod a účastníků ČFL SK Benešov a FC MAS Táborsko.

Na velké překvapení došlo už v prvním utkání turnaje. Domácí Soběslav dokázala zásluhou střelecky disponovaného Filipa Vaňka porazit třetiligový Benešov 2:0. Na očekávané finále dvou celků třetí nejvyšší soutěže, které se střetnou hned v úvodním kole nové sezony, nedošlo. Obměněné Táborsko s novým trenérem Miloslavem Brožkem si lehce poradilo s H. Brodem a mělo blízko k dvoucifernému vítězství (9:0). Už do poločasu svítil na ukazateli skóre půltucet! Čtyřmi góly se blýskl guinejský útočník Tolno, dva přidali zkušený Musiol a stopeři Navrátil s Pencem z juniorky Sparty Praha, jeden zaznamenal navrátilec Smetana. Obě semifinálová klání se hrála na 2 x 35 minut.

Zápas o třetí místo (hrálo se již 2 x 40) měl podobný průběh. Divizní H. Brod na soupeře nestačil a již v 15. minutě prohrával rozdílem čtyř gólů. Do finále, jak jsme dopředu avizovali, naskočil táborský B-tým pod taktovkou Karla Musila (Kamil Tobiáš se vrátil k mládeži), který se po pádu z divize připravuje na start v krajském přeboru. Za domácí se prosadili Kutner a znovu Vaněk, za Táborsko skóroval pouze šikovný Tolno (jeden ze tří hráčů tmavé pleti), což bylo na triumf ve finále málo.

Ceny předával starosta města Jindřich Bláha a předseda oddílu Marek Nývlt s Františkem Maršíkem. Všichni trenéři jako již tradičně dostali velké koláče, které věnovala pekárna Peta Soběslav.

Výsledky turnaje:

FK Spartak Soběslav – SK Benešov 2:0 (1:0)
Branky: Vaněk 2.

FC MAS Táborsko A – FC Slovan Havlíčkův Brod 9:0 (6:0)
Branky: Tolno 4, Musiol, Navrátil, Penc 2, Smetana.

O 3. místo:
SK Benešov – FC Slovan Havlíčkův Brod 8:0 (5:0)
Branky: Azilinon 3, Sklenička 2, Procházka 2, Kratochvíl.

Finále:
FK Spartak Soběslav – FC MAS Táborsko B 2:1 (1:0)
Branky: Kutner, Vaněk – Tolno.

Napsal(a) Redakce | Foto Daniel Pekař
 


 
Reklama