Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

DG303 jde do finálové odvety s dvougólovým náskokem

 
středa, 13. února 2019, 19:07

Předposlední kolo jubilejního 25. ročníku Vodňanské ligy nabídlo dramatické finále, ze kterého si DG303 odnáší dvougólový náskok na FC Mexico, takže před posledním kolem je souboj o mistrovský titul stále otevřený. To v souboji o bronz si hodně nadějný náskok vystřílel Chill, jenž si poradil se Sokolskou loukou. Ve skupině o umístění živí naději na konečné 5. místo stále ještě tři týmy, takže o drama nebude nouze ani zde. Poslední kolo je na programu v sobotu 16. února a finálová odveta začne ve vodňanské hale výjimečně až v 16:30. Bezprostředně po skončení všech zápasů bude následovat také závěrečné vyhlášení výsledků.

O umístění (5.-10. místo)

Vodňanská drůbež – Oranjes 8:7 (3:3)
Branky:
Křenek 4, Šácha 2, Valenta, Tesař V. - Polanský T. 2, Brtna 2, Petřík, Madar, Kaliský. ŽK: Tesař V. (Vod. drůbež)
Vod. drůbež: Mareš-Šácha, Valenta, Tesař V., Křenek, Švec
Oranjes: Zlatohlávek-Polanský T., Petřík, Brtna, Vondráček, Kaliský, Madar

Drůbež se musela obejít bez více hráčů včetně brankáře, a tak musel mezi tyče znovu hráč z pole. Ale právě díky tomu, že plejer z pole hrál hodně vysunutě, drželi drůbežáři Oranjes takřka výhradně na půlce hřiště a oranžová obrana měla proti tomuto stylu obrovské problémy. Na druhou stranu, vždy když dokázali oranžoví získat míč, okamžitě se pokoušeli o vstřelení gólu přes celé hřiště. Drůbež sice měla permanentní tlak, jenže neustále musela dotahovat výsledkové manko. Zlom přišel až v samotném závěru, když si drůbežáři pečlivě pohrávali se soupeřem a 20 vteřin před koncem se ujali konečného vedení 8:7.

Seš-lost – OC Delfín 12:3 (5:2)
Branky:
Brabec 5, Hoch 3, Hubáček Š. 2, Polanský M. 2 – Moudrý 3. ŽK: Hoch - Vondrášek
Seš-lost: Funda-Hubáček Š., Hoch, Brabec, Polanský M.
OC Delfín: Vondrášek-Kalianko, Moudrý, Svatoš, Kašpar

Oběma týmům chybělo mnoho hráčů a dokonce to vypadalo, že budou muset odehrát zápas i v nižším počtu. Nakonec ale dorazilo alespoň 5 hráčů na každé straně a mohlo se začít. Zápas od začátku neměl žádné vysoké tempo a na obou stranách bylo vidět mnoho nepřesností. Kvalitnější rozehrávka byla na straně Seš-losti, která si dokázala vytvořit do poločasu náskok tří gólů. Po přestávce docházel dech více Delfínům a Seš-lost hrála ve větším klidu a góly rychle přibývaly.

5 Samyc – FC Kapr 0:6 (0:2)
Branky:
Smékal 3, Jáša 2, Kovařík T. ŽK: Andres - Hojdekr
5 Samyc: Plojhar-Skála, Tesař J., Trněný, Andres, Šulc J., Kopecký
FC Kapr: Tondr-Hojdekr, Kovařík T., Valta, Staněk, Smékal, Jáša

Utkání lépe rozehráli Kapři a snažili se diktovat tempo. Do větších šancí se ale nedokázal dostat ani jeden tým a na obou stranách byly vidět spíše pokusy z větší vzdálenosti, které brankáři v pohodě chytali. Do vedení se dostali Kapři a do poločasu ještě náskok navýšili. Ve druhé polovině začal Samycím docházet dech a Kapři si vytvářeli čím dál víc příležitostí, které však trestuhodně zahazovali. Přesto se dokázali několikrát prosadit, v obraně neinkasovat a připsat si v boji o konečné 5. místo důležité vítězství.


DESIGN ELEKTRO FINAL 4

O 3. místo
Chill – Sokolská louka 6:1 (0:0)
Branky:
Kouba 3, Varyš J. 2, Chalupský – Brůžek Jin. ŽK: Benedikt L. - Faktor, Liška M.
Chill: Pečený-Benedikt O., Benedikt L., Varyš J., Folta, Chalupský, Kouba
Sok. louka: Babický-Brůžek Jin., Faktor, Machnyk, Kapusta, Novák P., Liška M.

Chill byl od začátku aktivnější, ale obrana Sokolíků velmi dobře bránila. Do větších šancí se dostával Chill, ale jejich zakončení nebylo moc přesné nebo jejich pokusy kryl s přehledem Babický. První půle tak žádnou branku nepřinesla. V úvodu druhé části se konečně Chill prosadil a po chybě Babického zvýšil po chvilce na 2:0 Kouba. Sokolíci se začali více tlačit do útoku, nechávali Chillu v obraně hodně prostoru a ti toho dokázali využít a vypracovat si dostatečný náskok. V závěru se sice podařilo Sokolíkům vstřelit gól, ale pětibrankový rozdíl se jim bude v odvetě těžko dohánět.

Finále
DG303 – FC Mexico 5:3 (3:0)
Branky:
Vorel J. 3, Hornát, Bečvář – Pasecký, Žurek R., Kochma. ŽK: Volmut, Rauscher – Turek, Pasecký
DG303: Hanus-Hájek, Bakula, Volmut, Vorel J., Rauscher, Hornát, Bečvář
FC Mexico: Turek-Pasecký, Žurek R., Mottl, Jirkovský, Beneš, Kochma, Žurek J.

Finále se rozehrálo poměrně v klidném tempu a míč měli v držení převážně hráči Mexica. Do první velké šance se dostalo DG, ale nastřelilo nejprve tyč a následující dorážku perfektně chytil Turek. Mexico hrálo hodně odzadu a pečlivě vyčkávalo na svojí šanci. DG ale hodně vysoko napadalo jejich rozehrávku, dokázalo trestat chyby a do půle si odneslo tříbrankové vedení. Rozdíl mohl být i vyšší, ale Mexico podržel několikrát brankář Turek. Vstup do druhé půle vyšel výborně Mexicu a dvěma góly se dostali zpět do hry. DG ale dokázalo znovu odskočit. Mexico se pokoušelo vytvořit tlak a další brankou snížilo. Chvilku na to mohlo dokonce vyrovnat, ale Mottl přehlavičkoval při dorážce prázdnou branku. DG ještě v závěru přidalo další branku a do odvety tedy půjde s dvougólovým vedením.

Utkání řídil rozhodčí Lukáš Říha.

Napsal(a) Petr Koutský | Foto Vanesa Hrbková
 


 
Reklama