Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Utkání vedoucích týmů Vodňanské ligy skončilo smírem

 
pátek, 4. ledna 2019, 09:31

Sedmé dějství jubilejního ročníku Vodňanské ligy znovu trochu přiblížilo, které týmy se probojují do Design Elektro FINAL4. Sokolíci si poradili s Vodňanskou drůbeží, DG303 deklasovalo Seš-lost, Kapři rozstříleli Samyce, Delfíni si připsali první vítězství v soutěži a na závěr hracího dne se smírně rozešli dva vedoucí týmy tabulky Chill a FC Mexico, když vyrovnání přišlo až v úplném závěru.

VÝSLEDKOVÝ SERVIS:

Vodňanská drůbež – Sokolská louka 2:8 (1:7)

Branky: Křenek, Rokůsek – Kapusta 3, Faktor, Machnyk, Volf, Novák P., vlastní (Urban). Bez karet. Penalty: 2:1.

Vod. Drůbež: Novák P. - Šácha, Baloušek, Valenta, Křenek, Rokůsek, Švec, Urban, Lang.

Sok. Louka: Babický - Brůžek Jak., Faktor, Machnyk, Volf, Profant, Kapusta, Novák P., Schánělec, Liška M.

Do zápasu lépe vstoupila Sokolda. Drůbežářům vázla kombinace a do větších šancí se nedokázala dostávat. Sokolíkům to naopak v první půli střílelo na výbornou. O výsledku bylo rozhodnuto ještě do přestávky, když si vytvořili dostatečný náskok. Druhá půle už byla vyrovnanější. Drůbežáři se totiž dostali do tempa a byli nebezpečnější. Babického v bráně Sokoldy se jim však podařilo prostřelit až pár vteřin před koncem. Sokolíci se díky výhře stále drží na dohled FINAL4.


Seš-lost – DG303 4:13 (2:8)

Branky: Polanský M. 2, Hudák, Želízko – Volmut 6, Vorel J. 2, Rauscher 2, Bečvář 2, Sládek. Bez ŽK. Penalty: 2:1.

Seš-lost: Dušek - Hubáček F., Funda, Želízko, Hudák, Polanský M., Hrachovec P.

DG303: Hanus - Sládek, Hájek, Volmut, Vorel J., Rauscher, Hornát, Bečvář.

DG od začátku zápasu prokazovalo roli favorita a svého soupeře přehrávalo. Skóre postupně narůstalo a do pauzy vedlo DG již o šest branek. Druhá půle byla opět v režii žlutočerných. Seš-lost i přes vývoj utkání nic nezabalila a hrála až do konce. Na drtivém výsledku se nejvíc podílel kanonýr Volmut, který zaznamenal šest gólů.


5 Samyc – FC Kapr 1:9 (1:1)

Branky: Mahák – Rottenborn 3, Calta 2, Jáša 2, Tondr, Kovařík T. ŽK: Mahák (5 Samyc). Penalty: 3:0.

5 Samyc: Plojhar - Mahák, Andres, Prenner, Šulc J., Kopecký, Skála.

FC Kapr: Tondr - Rottenborn, Kovařík T., Staněk, Konvička, Calta, Jáša.

Samyce překvapily v 6. kole výhrou nad Mexicem a pro Kapry to bylo jisté znamení, že soupeře nemůžou podcenit. Kapři sice začali lépe, ale v zakončení nebyli moc přesní. Samyce postupně vyrovnaly hru a hrálo se hlavně uprostřed palubovky. Do vedení se však dostali Kapři, ale netrvalo dlouho, a Samyce se také prosadily. Do pauzy se tak odcházelo za nerozhodnutého stavu. Kaprům se podařilo hned na začátku druhé půle vstřelit dvě branky, které zlomily odpor soupeře. Iniciativu pak Kapři drželi i nadále a navyšovali své vedení. Nakonec tedy po vyrovnané první půli svého soupeře s přehledem porazili.


OC Delfín – Oranjes 8:4 (5:2)
Branky:
Svatoš 4, Nosek 2, Štěch, Kvasnička – Petřík 2, Zlatohlávek, Líkař. ŽK: Brtna (Oranjes). Penalty: 1:2.

OC Delfín: Vondrášek - Kalianko, Štěch, Kvasnička, Roučka, Nosek, Svatoš, Kašpar, Daniel.

Oranjes: Líkař (Zlatohlávek) - Hanžl O., Petřík, Madar, Brtna, Hanžl J.

Oranjes měli problémy se sestavou a Delfíni tak vycítili šanci konečně získat nějaké body. Netrvalo tedy dlouho a ujali vedení. Oranjes se vůbec nedařila kombinace a v obraně dělali veliké chyby, které dokázali Delfíni trestat. Ve druhé půli se sice hra Oranjes zlepšila, ale postupně začaly ubývat síly. Delfíni už závěr zápasu zvládli a připsali si premiérové vítězství v soutěži, čímž odsunuli Oranjes na chvost tabulky.


Chill – FC Mexico 4:4 (4:1)

Branky: Varyš J., Benedikt L., Linhart, Kouba – Pícha 2, Kochma, Žurek J. ŽK: Benedikt L., Veselý – Žurek J.. ČK: Folta (2x ŽK)  (Chill). Penalty: 2:2.

Chill: Pečený - Benedikt O., Benedikt L., Veselý, Varyš J., Malík, Šteier, Folta, Linhart, Kouba, Färber, Janda.

FC Mexico: Turek - Žurek R., Mottl, Jirkovský, Pícha, Beneš, Kochma, Žurek J.

Konec hracího dne obstaral souboj o první místo. Do utkání vstoupil výborně Chill a již v 9. vteřině se dostal do vedení. Nebyl ještě ani konec první minuty a Chill zvyšoval na 2:0. Mexico vypadalo hodně opařeně a fialoví byli na koni. Mexico se dlouho nemohlo dostat do pohody a než se rozkoukalo, bylo to 4:0. Ještě do poločasu se však hra vyrovnala a v závěru se podařilo vstřelit Mexicu branku.
Druhá půle byla zpočátku vyrovnaná, ale postupně se do tempa dostávalo víc Mexico, a bylo velmi nebezpečné, což vyústilo v druhou branku v síti Chillu. Ten pak začal zbytečně ztrácet míče a pár minut před koncem přišlo snížení na rozdíl jediné branky. Necelou minutu před koncem si Mexico vzalo time-out a vyrazilo do hry bez brankáře. Už to vypadalo že Chill výsledek udrží, ale pár vteřin před koncem přišel zkrat Folty, který dostal po skluzu druhou žlutou, a následovala penalta ve prospěch Mexica, které srovnalo na konečných 4:4.

Utkání řídil rozhodčí Petr Šafránek.

Napsal(a) Petr Koutský | Foto Vladimír Petřík