Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

DG 303 si do finálové odvety zajistilo slibný náskok

 
čtvrtek, 16. února 2017, 09:32

V úvodním finále si velice slušný náskok vybudovalo DG303, když porazilo Otroky poměrem 7:1. Žlutočerní jsou tedy blízko prodloužení mistrovské série, ale Otroci bezesporu nebudou chtít složit zbraně. V souboji o 3. místo vykročilo lépe FC Mexico, které udolalo Chill 5:2 a po roční pauze se znovu může podívat „na bednu“. V zápasech skupiny o umístění se vytáhla Seš-lost, která porazila Kapry 3:2 a v posledním kole svede přímý souboj o 5. místo proti Oranjes. Ti ve 12. kole přestříleli 5 Samyc. V úvodním zápase předposledního kola ještě Vodňanská drůbež porazila Sokolskou louku.

O umístění (5. - 10. místo)

Vodňanská drůbež – Sokolská louka 8:4 (3:2)

Branky: Křenek 3, Lang 2, Tesař V., Valenta, Šácha – Faktor 3, Machnyk. Bez karet.

Vod. drůbež: Novák P. - Šácha, Valenta, Tesař V., Lang, Varyš R., Baloušek, Křenek.

Sok. louka: Babický - Faktor, Kapusta M., Kapusta R., Machnyk, Liška M., Mach.

Zápas nabral již od počátku poměrně slušné tempo, které však nemělo dlouhého trvání. Ze hry měli více Drůbežáři, ale jejich muška byla velmi nepřesná. Postupně se do šancí dostávali i Sokolíci. Po prvním poločase vedla Drůbež a to o jeden gól. V druhé půli bylo utkání převážně před vápnem Sokoldy a jen nemohoucnost Drůbežářů přesně zakončit nechávala Sokolíkům šanci z protiútoků udeřit. Těm však v zakončení také nebylo zrovna přáno. Hráči Drůbeže přece jen začali skóre navyšovat. V závěru se už ani jeden z týmů do útočení nehrnul a vítězství si tak pohlídala Vodňanská Drůbež.

FC Kapr – Seš-lost 2:3 (1:2)

Branky: Filip, Staněk T. – Fodor, Koloušek, Dušek. ŽK: Konvička – Šabršula. ČK: Rauscher Jar. (2 x ŽK/FC Kapr).

FC Kapr: Tondr - Filip, Rauscher Jar., Kašpar, Staněk T., Brůžek Jak., Konvička.

Seš-lost: Dušek - Marek, Brych, Fodor, Moudrý, Želízko, Novák P., Šabršula, Hoffman, Hubáček, Koloušek.

Kapři začali velmi svižně, ale mladíci drželi krok. Nebezpečnější šance měli Kapři, ale střely postrádaly razanci nebo přesnost. V bráně svými zásahy držel mladíky nad vodou Dušek, který si připisoval velmi důležité zákroky. Po první půli vyznívalo skóre lépe pro Seš-lost. Kapři ale zjednodušili hru a již od počátku druhého poločasu rychle srovnali. Hra byla poté velmi vyrovnaná až do momentu, kdy Dušek v tísni nakopl balón dopředu, který za nejasných důvodů neodhadl Tondr a míč skončil v brance. Tato trefa se nakonec stala vítěznou, protože i přes velký závěrečný tlak se Kaprům nepodařilo skórovat.

5 Samyc – Oranjes 3:7 (1:3)

Branky: Kopecký 2, vlastní (Petřík) – Madar 3, Petřík 2, Kouba, Polanský T. ŽK: Roučka, Tesař J. – Dohnal, Zlatohlávek. ČK: Kozel (5 Samyc).

5 Samyc: Kozel - Roučka, Tesař J., Andres Dav., Šulc J., Kopecký.

Oranjes: Zlatohlávek - Dohnal, Kouba, Polanský T., Petřík, Vondráček, Madar.

Samyce musely ustát prvotní tlak, neboť začátek patřil Oranjes. Samyce se i přesto dostaly do vedení, avšak dlouho si jej neužily a brzy na to bylo srovnáno. Hrálo se převážně uprostřed palubovky s minimem šancí na obou stranách. V závěru první půle ale došlo k vyloučení brankáře Kozla ze Samyc a tým byl díky tomu nucen zbytek zápasu odehrát bez střídání. V druhém poločasu zdárně odolávaly a byly dokonce i velmi nebezpečné. V závěru však již bylo znát, že síly docházejí a Oranjes si utkání pohlídali.

Design Elektro FINAL4

O 3. místo

Chill – FC Mexico 2:5 (1:3)

Branky: Rusín, Špatný – Kochma M. 2, Žurek J. 2, Kochma O. ŽK: Malík, Špatný – Žurek J., Beneš, Richter. ČK: Färber (2 x ŽK/Chill).

Chill: Šmíd - Benedikt O., Rusín, Färber, Malík, Bače, Špatný.

FC Mexico: Turek M. - Žurek R., Mottl, Jirkovský, Beneš, Kochma O., Žurek J., Kochma M., Richter.

Duel o 3. místo začal v klidném duchu a soupeři spíše vyčkávali, co udělá protivník. Nejprve tolik šancí nebylo, jelikož hra se od počátku vyznačovala nepřesnostmi v rozehrávce na obou stranách. Mexico postupně ale přidalo na přesnosti a díky tomu si vytvářeli i mírnější převahu, kterou ztvrdili i gólově a do pauzy odcházeli spokojení. V druhé části se zlepšila hra i na straně Chillu, ale v zakončení to nebylo ono. Závěr utkání si již Mexico pohlídalo a do odvety půjde s vedením tří branek. Vše je tedy ještě poměrně otevřené a uvidíme, jak se se ztrátou popasuje Chill.

FINÁLE

Otroci ohnivé vody – DG303 1:7 (1:3)

Branky: Kabele – Vorel Z. 2, Vorel J. 2, Hornát, Kukla, Bečvář. ČK: Benhák (Otroci).

Otroci: Sobolík - Staněk R., Šteier, Kabele, Slípka, Benhák, Staněk M.

DG303: Liška Z. - Hájek, Bakula, Bečvář, Kukla, Volmut, Vorel J., Hornát, Vorel Z.

Repríza z loňského roku byla úspěšnější pro DG, neboť byli velice aktivní. Otroci se snažili mít míč neustále pod kontrolou, avšak bylo jim to málo platné, do zakončení moc nepronikali. Do vedení se dostal tým DG a poté, co se nechal vyloučit Benhák z Otroků, zvýšil z penalty na 2:0. Otroci tak zůstali pouze s jedním hráčem na střídačce. Netrvalo dlouho a i navzdory tomu dokázali snížit. Do poločasu však inkasovali ještě jednu branku. V druhé půli s tím chtěli Otroci ještě něco provést, ale jejich pokusy nebyly moc nebezpečné. Tým DG byl tedy jediný, který střílel branky a do odvety si odnáší vynikající náskok šesti gólů. Nabízí se tedy otázka, zda se do toho Otroci dokážou opřít a finále pro diváky zdramatizují.

Utkání řídil rozhodčí Petr Šafránek.

Napsal(a) Michal Koutský | Foto Vladimír Petřík