Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

HZL: Podruhé zabodovaly naplno Č. Krumlov a Boršov. Lom si poradil s Protivínem

sobota, 10. února 2018, 17:36

Hlubocká zimní liga vstoupila třemi sobotními zápasy do 2. kola. Sokol Lom ve své turnajové premiéře porazil Protivín vydařeným obratem z 1:2 na 4:2. V derby dvou sousedů byl úspěšnější Boršov, který nezaváhal ani ve druhém střetnutí s K. Újezdem. Č. Krumlov si bez potíží poradil s marodkou zdecimovanými Čtyřmi Dvory a společně s Boršovem se usadily na čele obou skupin.

Svůj úvodní start v letošním ročníku zimního turnaje na Hluboké mají za sebou celky Protivína (už bez Prášila, Moravce a Hály) a Lomu, za který minule zaskočil rakouský Freistadt. Sokol přijel bez avizované posily Jana Šimáka, ale dokázal během šesti minut zvrátit nepříznivý stav třemi góly během šesti minut.

Nováček A třídy vyhrál 4:2. „Bylo to naše první přípravné utkání v této sezóně. V podstatě jsme od něj nic neočekávali, ale byli jsme příjemně překvapeni, jak tým fungoval a hrál. Samozřejmě je tam spousta chyb, ale celkově to pojetí bylo na dobré úrovni, takže jsme za to rádi, že jsme to takto odehráli. Soupeř byl kvalitní. Nejdříve vedl 1:0 a poté 2:1, nicméně zápas jsme potom otočili, takže z tohoto hlediska zápas splnil svůj účel,“ komentoval první přípravu Lomu trenér Marek Císař.

Sokol Kamenný Újezd se marně snažil dobýt obranu Boršova. Na Řežábův gól z 25. minuty nedokázal odpovědět. Druhou výhru pečetili zelenobílí v závěru. Boršovský gólman Roman Vosejpka udržel jako první na turnaji čisté konto. „Kameňák“ svému sokovi opět podlehl, v posledním podzimním střetnutí B třídy s ním prohrál 1:2. Opět se proti němu střelecky prosadil Filip Pokorný.

Divizní Č. Krumlov potvrdil roli favorita a Čtyři Dvory zdolal rozdílem čtyř gólů. „Při vší úctě k soupeři nás moc neprověřil, většinou bránil v devíti,“ poznamenal kouč Slavoje Václav Domin. „Nám chybělo kvůli nemocem šest hráčů, takže jsme nemohli podat obvyklý výkon. Každopádně byl rozdíl v kvalitě vidět,“ pravil čtyřdvorský trenér Martin Wohlgemuth. Tomáš Tauber dal dvě branky a rozšířil své konto už na pět gólů. Zápas řídil jeho bratranec Lukáš Tauber.


Sobotní výsledky 2. kola HZL


FK Protivín – Sokol Lom 2:4 (1:1)   

Góly: 18. J. Vorel, 54. J. Vojta – 37. a 77. Turek, 71. a 76. Neužil. Rozhodčí: Krauskopf. Diváků: 20.

Protivín: Hanus – Rothbauer, R. Vojta, Ruczkowski, Sládek, Hrachovec, Vojík, Z. Vorel, J. Vojta, Timko, J. Vorel. Střídal Uhlík. Trenér Juraj Kobetič.                          

Lom: Chylík – Vesecký, Voneš, J. Císař, Janů, Špičák, Zeman, Neužil, V. Císař, Turek, Trantýr. Střídali Kolací, Prchlík. Trenér Marek Císař.


Sokol Kamenný Újezd – FK Boršov n. Vlt.  0:2 (0:1)  

Góly: 25. Řežáb, 84. Pokorný. Rozhodčí: Albert. Bez karet. Diváků: 20. 

K. Újezd: Dudák – Petkov, Rožboud, Nejedlý, Červonyj, Černý, Samborský, Prokop, Stegbauer, Soukup, Pavlis. Střídali Průdek, Frnka. Trenér Hynek Švec.

Boršov: Vosejpka – Lísal, Vančura, Kofroň, Staněk, Filištein, Šefčík, Gruber, V. Anderle, Pokorný, Řežáb. Střídali Šimeček, Vokurka, Fessl. Trenér Jiří Komrska.


FK Slavoj Č. Krumlov – SK Čtyři Dvory 4:0 (2:0)

Góly: 16. a 45. Tauber, 48. Sláma, 64. Mravec. Rozhodčí: L. Tauber. Bez karet. Diváků: 40.

Č. Krumlov: Říha – Švec, Beránek, Kabele, Mravec – Wagner, Kroupa, Novák, Persán – Sláma, Tauber. Střídali Hňup, Strapek, Hofmann, Neckář, Ješina, Trapl. Trenér Václav Domin.

Čtyři Dvory: P. Sobolík – Hlásek, Král, Matušek, D. Sobolík – Maruška, D. Svoboda, Horák, Váňa – Janeček, Prokop. Střídali Staněk, Valta, Z. Svoboda. Trenér Martin Wohlgemuth.


 
 
Napsal(a) Michal Průcha, Milan Šíma, Petr Vlasák | Foto Petr Vlasák