Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

DG303 nakročilo do finále dvouciferným vítězstvím

 
pátek, 9. února 2018, 08:29

Jedenácté kolo Vodňanské ligy s definitivní platností odhalilo, kdo si letos zahraje o mistrovský titul a na koho zbyde "pouze" duel o bronzovou příčku. Do finále se poprvé v historii prokousal Chill, který vyzve čtyřnásobného obhájce prvenství DG303, pro jehož hráče to bude už třinácté finále v historii klubu. Zajímavě se však vyvíjí také skupina o konečné 5. místo, kde zatím za nejdelší konec tahají drůbežáři. První finále je ve vodňanské hale na programu v neděli 11. 2. od 16 hod, odveta pak v sobotu 17. 2. rovněž od 16 hod.

O umístění (5. - 10. místo)

Oranjes – FC Kapr 6:1 (2:0)
Branky: Kouba 2, Zlatohlávek, Petřík, Hoffmann, Brych – Kašpar. ŽK: Kašpar, Folta, Konvička (všichni FC Kapr)
Oranjes: Huneš-Zlatohlávek, Polanský T., Petřík, Hoffmann, Madar, Kouba, Brych
FC Kapr: Iral-Filip, Folta, Valta, Konvička, Brůžek Jak., Kašpar, Calta

Zápas byl od začátku plný velkých nepřesností a v útoku se zahazovala šance za šancí. Do poločasu se ale přeci jen dvakrát měnilo skóre a to ve prospěch Oranjes. Po přestávce již byla hra přesnější, ale útočníkům se v zakončení moc nedařilo. Oranjes ale přeci jen více zabrali a přidali další branky. Kaprům se podařilo jen kosmeticky upravit konečný výsledek.

Seš-lost – 5 Samyc 4:2 (1:0)
Branky: Hubáček F. 2, Polanský M., Šabršula – Prenner, Kopecký. ŽK: Prenner (5 Samyc). ČK: Hubáček Š. (Seš-lost)
Seš-lost: Dušek-Kvapil, Hubáček Š., Funda, Želízko, Hrachovec P., Šabršula, Polanský M., Hubáček F.
5 Samyc: Kozel-Roučka, Tesař J., Mahák, Prenner, Šulc J., Kopecký

Samyce na závěr sezóny nabraly slušnou formu a chtěly to prokázat i proti mladíkům. Mladíci ale v tomto ročníku umí také zabrat. Utkání bylo od začátku vyrovnané a mnoho šancí vidět nebylo. Do pauzy se dokázala přesně trefit jednou jen Seš-lost. V úvodu druhé půle měla Seš-lost mírnou převahu, kterou využila i gólově. Samyce sice měly dobré šance, ale většina pokusů končila v rukou brankáře Duška. Z vítězství se tak mohla radovat Seš-lost.

Vodňanská drůbež – Sokolská louka 4:3 (2:3)
Branky: Šácha 3, Křenek – Faktor, Liška M., Novák P. ŽK: Krejčí Jak. (Vod. drůbež)
Vod. drůbež: Novák P.-Šácha, Valenta, Tesař V., Lang, Krejčí Jak., Křenek
Sok. louka: Babický-Brůžek Jin., Faktor, Machnyk, Liška M., Profant, Novák P., Kapusta

Souboj dvou tradičních týmů začal lépe pro „Sokoldu“. Drůbež sice byla aktivnější na míči, ale nedokázala se prosadit. Když už se podařilo drůbežářům skórovat, tak sokolíci opět odpověděli a udrželi vedení až do poločasu. Do druhé půle nastoupil tým drůbežářů odhodlaněji a chtěl s výsledkem něco udělat. Jejich snaha trvala ale dlouho, protože se nemohli najít recept na Babického v bráně. Nakonec ale díky dvěma rychlým trefám v závěru uspěli a otočili utkání ve svůj prospěch.

DESIGN ELEKTRO FINAL 4

Semifinále A
FC Mexico – DG303 3:17 (1:9)
Branky: Pasecký 2, Beneš – Volmut 5, Vorel Z. 4, Vorel J. 2, Rauscher 2, Hornát 2, Bečvář, Sládek. Bez karet.
FC Mexico: Šimčík-Pasecký, Žurek R., Mottl, Beneš, Kochma O.
DG303: Liška Z.-Sládek, Volmut, Vorel J., Rauscher, Hornát, Bečvář, Vorel Z.

DG303 si vytvořilo dobrý náskok již v prvním zápase a Mexico tedy mohlo již jen překvapit. Do vedení se rychle dostal obhájce z DG303, ale Mexicu se podařilo během chvilky vyrovnat. Od té doby se ale valil jeden útok za druhým a branek v síti Mexica přibývalo. DG303 s přehledem postoupilo do finále a ještě si s chutí zastřílelo.

Semifinále B
Chill – TK Rumpál 4:4 (3:2)
Branky: Varyš J. 2, Šteier, Färber – Kochma M., Babka, Bauer, Rosa. ŽK: Färber - Ryšánek
Chill: Janda-Benedikt O., Benedikt L., Rusín, Varyš J., Šteier, Färber
TK Rumpál: Suchý(Opatovský)-Pravda, Kochma M., Babka, Bauer, Boháč, Wimberský, Ryšánek, Šandera, Rosa

Do odvety vstupoval s lepším výsledkem z prvního utkání Chill, ale dalo se očekávat, že Rumpál se o postup ještě dokáže porvat. Zpočátku měl i Rumpál navrch, ale Chill dokázal využít zaváhání obrany a ujal se vedení. Chill spíše vyčkával na chyby v rozehrávce a zvládal dobře napadat rozehrávku soupeře. Už to vypadal, že do pauzy půjde s dvoubrankovým vedením Chill, ale na polovině hřiště přišla od posledního hráče Chillu ztráta míče, kterou Rumpál využil ke snížení. Ve druhé části byla hra vyrovnaná a Chill si stále držel svůj náskok. V závěru zápasu se podařilo Rumpálu pouze vyrovnat. Chill si tak poprvé od svého působení ve Vodňanské lize zahraje finále, a to proti obhájci DG303. Pro nováčka TK Rumpál končí premiéra v lize soubojem o 3. místo s FC Mexico.

Utkání řídil rozhodčí Petr Koutský.

Napsal(a) Petr Koutský | Foto Vladimír Petřík