Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Hlubockou ligu otevřel bleskový obrat Boršova s Novou Vsí

 
sobota, 3. února 2018, 17:10

Zimní turnaj na Hluboké odstartoval desátý ročník v pravé poledne střetnutím Boršova s Novou Vsí, v němž na sebe upozornil bývalý ligista Jan Gruber, autor dvou gólů. Ve druhém sobotním utkání nestačily Čtyři Dvory na rakouský Freistadt (zaskočil za Lom), za který dvakrát skóroval Martin Škoda, posila z budějovické juniorky.

První duel skupiny B mezi Boršovem a Novou Vsí skončil navlas stejným výsledkem jako v podzimní části I. B třídy. Jen s tím rozdílem, že body přistály na konto boršovského nováčka. I když to tak dlouho nevypadalo. Novoveská jedenáctka otočila po přestávce stav a dlouho to padalo, že bude mít k vítězství blíže. Jenže pojistku nepřidala a soupeř je dokonale potrestal třemi zásahy v rozmezí pěti minut. Gruber nejprve v 72. minutě srovnal, za tři minuty přidal další trefu a pojistku obstaral Vít Anderle.

Za Sokol Lom, nováčka turnaje, zaskočili na úvod turnaje Rakušané z Freistadtu a výborně se v jeho dresu uvedla budějovická posila Martin Škoda. Jednadvacetiletý záložník, který v zimě přešel s Krejčím za kopečky a dal přednost místo hraní z lásky k fotbalu v juniorce za výplatu v eurech, se střelecky zapsal v obou poločasech. Po divoké 25minutovce vedlo rakouské mužstvo nad čtyřdvorským SK 3:1, přes padesát minut branka nepadla, až zmiňovaný Škoda zvýšil v 77. minutě a v samém závěru zpečetil zasloužené vítězství Freistadtu „stürmer“ Gratzl, kapitán rezervy a asistent trenéra. V Landeslize Ost je  Freistadt po podzimu až desátý ze čtrnácti a na jaře ho čeká boj o záchranu. Soutěži vévodí SPG Kornspitz Pregarten s Richardem Kalodem.


Sobotní výsledky 1. kola HZL


FK Boršov n. Vlt. – FK Nová Ves-Brloh 4:2 (1:1)

Góly: 15. Lísal, 72. a 75. Gruber, 77. V. Anderle – 26. Postl, 56. Tlamsa. Rozhodčí: Mach – Zabilka, Bezpalec. ŽK: 0:1 (Černý). Diváků: 20.

Boršov: Vosejpka – Komrska, Matoušek, Kofroň, Soukup, Staněk, Filištein, Gruber, Havlíček, Pokorný, Řežáb. Střídali Lísal, V. Anderle, Fessl.

N. Ves: Poula – Šusta, Kříž, Loucký, Frühbauer, J. Anderle ml., Vlček, Tlamsa, J. Anderle st., Pouzar, Hüttner. Střídali Černý, Klein, Postl, Flaška.


SK Čtyři Dvory - SV Freistadt 1:5 (1:3)

Góly: 21. Janeček – 17. a 77. Škoda, 5. Würzl, 25. vlastní (Vajo), 88. Gratzl. Rozhodčí: Zabilka – Mach, Bezpalec. Bez karet. Diváků: 20.

Napsal(a) Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Petr Vlasák