Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Do finále mají nakročeno obhájce DG303 a Chill

 
čtvrtek, 1. února 2018, 12:58

Ve Vodňanské lize začala rozhodující fáze, která určí letošního mistra i pořadí na dalších místech. Ve skupině o umístění podlehla oslabená Seš-lost Kaprům, pro které to byla teprve druhá výhra v sezóně. Drůbežáři zvládli přestřelku s Oranjes, Samyce potvrdily stoupající formu a přestřílely Sokolskou louku. V semifinále B překvapil Chill, když zdolal TK Rumpál Prachatice a k finálovému duelu má blíž, než letošní nováček. Celkem pohodlný náskok si vybojovalo také DG303, které v semifinále znovu narazilo na FC Mexico.

O umístění (5. - 10. místo)

Seš-lost – FC Kapr 1:6 (0:4)
Branky: Moudrý – Filip, Hojdekr, Folta, Valta, Staněk, Konvička
Seš-lost: Želízko – Š. Hubáček, Funda, Moudrý, Šabršula
FC Kapr: Iral – Filip, Hojdekr, Folta, Valta, Staněk, Konvička, J. Brůžek

Seš-lost měla problémy se sestavou a v omezeném počtu tentokráte nestačila na Kapry, kteří si připsali teprve druhé vítězství v sezóně. Naposledy zvítězili v 1. kole nad Sokolskou loukou, ale právě tahle nečekaná vzpruha by je mohla nakopnout k tomu, aby sezóna neskončila fiaskem.

Vodňanská drůbež – Oranjes 10:8 (4:1)
Branky: Rokůsek 4, Šácha a Křenek 3 – Petřík 3, Zlatohlávek, Vondráček, Kouba, T. Brych, Kaliský
Vod. drůbež: R. Varyš – Šácha, Urban, Rokůsek, Valenta, Jos. Chalupský, Křenek
Oranjes: Huneš – Zlatohlávek, Žejdlík, Petřík, Vondráček, Madar, Kouba, T. Brych, Kaliský

Drůbežáři byli letos blízko návratu do FINAL4, ale nakonec se nepodařilo. V zápase s Oranjes ale předvedli jeden ze svých lepších výkonů a běhavého soupeře dokázali přestřílet. Nebýt ztráty koncentrace v závěru, mohlo být vítězství o něco klidnější, ale počítají se body a ty dnes Vodňanská drůbež získala. V její bráně za chybějícího Nováka zaskakovala legenda Radek Varyš.

Sokolská louka – 5 Samyc 3:4 (3:3)
Branky: J. Brůžek 2, Faktor – Prenner 3, Mahák
Sokol. louka: Babický – J. Brůžek, Faktor, Machnyk, M. Liška, Profant, P. Novák
5 Samyc: Plojhar – S. Šulc, Roučka, Tesař, Trněný, Mahák, Prenner, J. Šulc, Kopecký

Samyce nabraly v závěru STATOM základní části slušnou formu, jelikož vhodně doplnily kádr a tento trend se přenesl také do skupiny o umístění. V dramatickém zápase proti Sokolské louce dokázaly urvat všechny tři body a vypadá to, že letos by mohly zopakovat své maximum z let 2010 a 2015, kdy obsadily 6. místo. Naopak sokolíkům také letos v závěru sezóny dochází dech.

Design Elektro FINAL4

Semifinále B
TK Rumpál – Chill 1:4 (1:3)

Branky: Pravda – Rusín 2, L. Benedikt, J. Varyš
TK Rumpál: Opatovský – Tesárek, Pravda, Kochma, Babka, Boháč, Wimberský, Ryšánek, Rosa, Cais, Suchý
Chill: Janda – O. Benedikt, L. Benedikt, Rusín, J. Varyš, Šteier, Färber

V úvodním semifinále letošního ročníku byl papírovým favoritem TK Rumpál - s ohledem na výsledek vzájemného zápasu ze základní části i s přihlédnutím k tomu, že Chillu docházel ke konci úvodní fáze soutěže dech. Jenže znovu se potvrdilo, že ve FINAL4 začínají všechny týmy od nuly a Chill využil této pravdy dokonale. Na Rumpál vyrukoval s odpovědnou hrou založenou na poctivém pohybu a staticky hrající Rumpál měl problémy. V bráně navíc doslova čaroval kapitán fialových David Janda, který za svá záda pustil jen jedinou střelu a úspěšně kryl dokonce i pokutový kop. Také díky němu si tedy Chill do odvety odnáší slibný třígólový náskok, ale Rumpál ještě není bez šancí.

Semifinále A
DG303 – FC Mexico 8:3 (2:1)

Branky: J. Vorel 3, Volmut 2, Kukla, Hornát, Hanus – R. Žurek 2, Jirkovský
DG303: Hanus – Sládek, Hájek, Bakula, Kukla, Volmut, J. Vorel, Rauscher, Hornát, Bečvář, Z. Vorel
FC Mexico: I. Šimčík – M. Turek, R. Žurek, Mottl, Jirkovský, Beneš, O. Kochma, J. Žurek

Druhé semifinále svedlo dohromady tradiční soupeře ve vyřazovací fázi. Vždyť FC Mexico se o finále nikdy nepřetahovalo s jiným týmem, než právě s DG303. Vzájemné měření sil ale pokaždé ovládlo DG303 a Strunkovičtí tedy usilovali o prolomení této nelichotivé bilance. A nezačali zle. Z přímého kopu se dostali do vedení a favorit se proti dobře zformované obraně prosazoval jen hodně ztuha. Jenže pak si své zranění obnovila brankářská jednička mexičanů Turek a do brány musel náhradník z pole Šimčík. Mezi tyčemi občas doslova čaroval, ale nakonec nezabránil tomu, aby si čtyřnásobný obhájce titulu nevystřílel poměrně slušný náskok 5 branek. Do finále mají tedy znovu blíže žlutočerní, kteří předvedli především trpělivou hru a ve druhé půli dokázali trestat chyby soupeře.

Utkání řídil rozhodčí Petr Šafránek.

Napsal(a) Rostislav Bakula | Foto Vladimír Petřík