Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Veteráni Saharu došli k prvenství bez ztráty kytičky

 
úterý, 30. ledna 2018, 10:46

Dvacátý ročník halové soutěže Ekonomických služeb – BH v kategorii veteránů na strakonické palubovce je již minulostí. Letošní suverén Saharu vyhrál celou soutěž bez jediného zaváhání. Ocenění se dočkalo kvarteto katovických matadorů, které odehrálo všechny dosavadní turnaje!

Ekonomické služby v průběhu kvalitního zápasu se Saharu dvakrát vedly, ale lídr dokázal stav otočit a již v prvním utkání závěrečného hracího dne si zajistil celkové vítězství v soutěži. Svoji suverenitu potvrdil i ve svém posledním vystoupení se Starou gardou a v průběhu celého turnaje neztratil ani jediný bod.

Spokojenost panovala i u týmu Ekonomických služeb, které po dlouhé době dosáhly na druhou příčku. Jan Zušťák opět potvrdil své výjimečné střelecké schopnosti, celkově v soutěži vsítil 22 gólů.

V rámci vyhlášení výsledků turnaje předal ceny všem týmům i vyhodnoceným jednotlivcům starosta města Strakonice pan Břetislav Hrdlička. Nejlepšími hráči jednotlivých mužstev byli Pavel Jánský ze Staré gardy, Pavel Nejedlý z Katovic, Martin Halama ze Safari, Petr Němec z Ekonomických služeb a Michal Chvosta z vítězného celku.

Ocenění pro nejlepšího střelce získal Jan Zušťák a nejlepším brankařem byl vyhlášen Zdeněk Kuneš z Ekonomických služeb. Individuální ocenění převzali katovický Jaroslav Doubek (ročník 1951) jako nestarší hráč turnaje, Miroslav Motejzík a Jan Malířský za mimořádné sportovní výkony. Pozoruhodná je vytrvalost a dlouhodobá výkonnost katovických borců Jaroslava Doubka, Ladislava Václavíka, Jaroslava Pojara a Jiřího Kordíka, kteří odehráli všech dosavadních 20 ročníků soutěže. Pochvalu za svůj výkon si odnesli také rozhodčí Jiří Bernas a Miroslav Komrska.


Výsledky – senioři – 4. turnaj

Saharu – Ekonomické služby 5:3, Zušťák 2, Šašek, Mára, Michel – Marcinko 2, Kačmár

Safari – Stará garda 4:3, Halama 2, Kešner, Mach – Malota 3

Ekonomické služby – Katovice 5:1, Němec, Kačmár 2, Kozlík – Remeš

Stará garda – Saharu 3:6, P. Jánský, R. Jánský, Raba – Zušťák 3, Baloušek, Mára, Chvosta

Safari – Katovice 0:3, Fábera 2, Remeš

Konečná tabulka:

1. Saharu 8 8 0 0 53:25 24
2. Ekonomické služby 8 5 1 2 33:25 16
3. Safari 8 3 1 4 22:32 10
4. Katovice 8 3 0 5 26:29 9
5. Stará garda 8 0 0 8 18:41 0

 

Střelci: 22 – Zušťák, 8 – Remeš, 7 – Liška, Malý, Kačmár, 6 – Kratochvíl, Chvosta, Němec, 5 – Brabec, Malota, 4 – Turek, Hrčka, Slabý, Novák, Baloušek, P. Jánský, Halama, Mára, Marcinko, 3 – Harenčák, Houska, Podskalský, Šašek, Fábera, 2 – Boukalík, Maršala, Sládek, Kozlík, Kešner, 1 – Motejzík, Holzbauer, Švejnoha, Solus, Kuneš, Uher, Komrska, Zeman, Michel, Mach, R. Jánský, Raba

 

Napsal(a) Josef Blatský | Foto Jan Škrle