Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V semifinále Vodňanské ligy vyzvou DG303 Mexico a TK Rumpál Chill

 
čtvrtek, 25. ledna 2018, 17:11

Poslední kolo STATOM základní části definitivně určilo obsazení Design Elektro FINAL4 a určilo také to, kdo si zahraje o konečné 5. místo. Favorité svoje duely vesměs zvládli; DG303 v el clásicu rozneslo Kapry, Rumpál zdolal Oranjes, Chill si díky posílení poradil s Mexicem a Seš-lost přestřílela Sokolskou louku. Překvapení tak přišlo až na závěr hracího dne, kdy Vodňanská drůbež podlehla 5 Samycím. Příští týden už jsou na řadě první semifinálové duely, ve kterých změří síly DG303 s FC Mexico a TK Rumpál s Chillem.

STATOM základní část 2017/2018: 9. kolo


FC Mexico – Chill 7:11 (2:5)

Branky: Pasecký 3, Žurek R., Jirkovský, Richter, vlastní (Šteier) – Radouch 5, Varyš J. 4, Šteier, Janda. ŽK: Pasecký, Beneš – Benedikt L., Šteier. Penalty: 3:1
FC Mexico: Beneš-Pasecký, Žurek R., Mottl, Jirkovský, Krejčí J., Žurek J., Richter
Chill: Janda-Benedikt O., Benedikt L., Rusín, Varyš J., Malík, Šteier, Radouch

Chill v posledním zápase potřeboval nutně vyhrát, aby nemusel čekat na výsledek Vodňanské drůbeže. I proto povolal do svých řad posilu a obávaného střelce Davida Radoucha. Naopak Mexico pro zdravotní problémy opět postrádalo svého kapitána a brankáře Míru Turka. Do brány tedy znovu musel hráč z pole Beneš. Rozjezd Chillu byl parádní a po rychlé kombinaci vedl již po 9 vteřinách. Během krátké doby svůj náskok ještě navýšili. Mexicu se v prvním poločase střelecky příliš nedařilo. Druhá část byla zpočátku vyrovnanější, ale skóre stoupalo hlavně na straně Chillu. V závěru chtělo Mexico souboj ještě zdramatizovat, ale hra bez brankáře se moc nevyplatila.

TK Rumpál – Oranjes 9:2 (0:0)

Branky: Šandera 4, Suchý 3, Málek 2 – Petřík, Kaliský. Bez karet. Penalty: 2:1
TK Rumpál: Opatovský-Tesárek, Kochma M., Málek, Boháč, Wimberský, Šandera, Turek V., Suchý
Oranjes: Huneš-Masák, Hroneš, Zlatohlávek, Polanský T., Žejdlík, Petřík, Koba, Brych, Kaliský

Nováček TK Rumpál si vytvořil od začátku převahu, ale ve finální fázi se nedokázal prosadit. Do hry se postupně dostávali i Oranjes, ale v zakončení to bylo taky žalostné, a proto se do pauzy odcházelo za bezbrankového stavu. Po změně stran našli střelecký prach hlavně hráči Rumpálu a skóre začalo velmi rychle narůstat. Oranjes se hodně trápili a zaznamenali jen dva přesné zásahy. TK Rumpál potvrdil roli favorita a v letošní premiéře bude bojovat o finále s hráči Chillu. Ve druhém semifinále opět změří síly DG303 a FC Mexico.

DG303 – FC Kapr 24:2 (14:1)

Branky: Bečvář 5, Volmut 4, Vorel Z. 4, Rauscher 3, Sládek, Bakula, Vorel J., Hornát, vlastní (Konvička) – Valta, Turek P. Bez karet. Penalty: 2:2
DG303: Hanus-Sládek, Hájek, Bakula, Volmut, Vorel J., Rauscher, Hornát, Vorel Z., Bečvář
FC Kapr: Iral-Kašpar, Valta, Turek P., Konvička, Folta, Brůžek Jak.

V souboji dvou zakládajících týmů Vodňanské ligy měl od začátku navrch obhájce titulu. Výsledek hovoří jasně a nepotřebuje komentář.

Seš-lost – Sokolská louka 6:2 (3:1)

Branky: Moudrý 3, Hrachovec P., Polanský M., Hubáček F. – Faktor, Malcher. ŽK: Profant (Sok. louka). ČK: Hubáček F. (2xŽK, Seš-lost). Penalty: 1:1
Seš-lost: Dušek-Kvapil, Funda, Želízko, Hrachovec P., Moudrý, Polanský M., Hubáček F.
Sok. louka: Babický-Faktor, Malcher, Machnyk, Liška M., Profant, Kapusta, Novák P.

Sokolda v letošním ročníku bojuje především se svou útočnou fázi a bohužel dostává také zbytečné branky. Seš-lost se postupně dostávala do lepších příležitostí než soupeř a hlavně je dokázala proměňovat. I proto Seš-lost vedla po první půli o dvě branky. Druhý poločas přinesl řadu nepřesností na obou stranách. V zakončení byla ale opět lepší Seš-lost. Utkání sice bylo vyrovnané, ale Seš-lost díky lepší produktivitě zvítězila.

5 Samyc – Vodňanská drůbež  8:5 (4:2)

Branky: Trněný 4, Šulc S., Roučka, Mahák, Prenner – Křenek 2, Varyš R., Šácha, Lang. ŽK: Kozel, Andres Dan. (oba 5 Samyc). Penalty: 0:1
5 Samyc: Plojhar-Kozel, Šulc S., Roučka, Tesař J., Trněný, Mahák, Andres Dan., Prenner, Šulc J.
Vod. drůbež: Novák P.-Varyš R., Šácha, Urban, Rokůsek, Valenta, Tesař V., Lang, Krejčí Jak., Chalupský, Křenek

Samyce v závěru základní části poměrně slušně posílily a na výkonech to začalo být znát. Drůbež přišla díky vítězství Chillu nad Mexicem o poslední šance na FINAL4. Utkání bylo od začátku vyrovnané a dobré šance si vypracovávaly oba týmy. V zakočení to ale vázlo drůbežářům. naopak Samyce byly v koncovce efektivnější a do pauzy tak odcházely s mírným náskokem. Ve druhé části byla Drůbež aktivnější, ale nedokázala soupeře dotáhnout. To Samyce své šance dokázaly využít a v závěru si výsledek v klidu pohlídaly.

 Utkání řídil rozhodčí Lukáš Říha.

Konečná tabulka základní části

Napsal(a) Petr Koutský | Foto Vladimír Petřík