Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Turnaj na Hluboké: Boršov plichtil s dorostem SKP, N. Ves porazila K. Újezd

 
sobota, 4. února 2017, 18:04

Hlubocká zimní liga pokračovala v sobotu zápasy 2. kola skupiny B. Poprvé se na turnaji představil debutující Boršov, který přišel o výhru vyrovnávacím gólem dorostenců budějovického SKP šest minut před koncem. Zkušenější Nová Ves byla daleko produktivnější než omlazený celek K. Újezda.

Výsledky 2. kola skupiny B

 

FK Boršov nad Vltavou – SKP Č. Budějovice dor. 3:3 (1:1)

Góly: 23. Müller, 64. Pícha, 83. Šefčík – 6. Kočer, 50. Tomek, 84. Čipera. Rozhodčí: Mach – Tupý, Řehoř. ŽK: 0:1 (Nygmet). Diváků: 40.

Boršov: Machata – Fessl, Filištein, P. Češka, Anderle, Gruber, Šefčík, Malík, Pokorný, Müller, Šimeček. Střídali Lísal, Friedl, Papoušek, Pícha, J. Češka.

SKP: Michal – Nygmet, Faktor, Sypal, Hanus, Volák, Tomek, Dudáček, Kočer, Kysela. Střídali Michalko, Pučejdl, Tůma, Hüttner, Cempírek.

Českobudějovičtí mladíci odehráli zajímavé utkání, i když znovu s remízovým koncem. Ale tentokrát se prosadili i střelecky. Už po šesti minutách napřáhl z dálky Kočer a jeho střela zamířila pod víko boršovské branky. Zkušenější plejeři ovšem nemínili boj vzdát a Müller srovnal na 1:1. Díky oboustranně aktivní hře se rodily i další příležitosti a soupeři přidali po jednom gólu. Pět minut po přestávce to bylo opět SKP Tomkem, po hodině dotáhl za okresního lídra Pícha.

Vše gradovalo v samotném závěru střetnutí. Sedm minut před jeho koncem se krásně trefil z trestného kopu Šefčík a Boršovští sahali po všech bodech. Jenže jejich euforii brzy vystřídalo zklamání. Už se viděli v kabinách, kde mohli rozebírat úspěšný zápas, ale ke své škodě zapomněli na starou pravdu, že fotbal se hraje až do doby, kdy rozhodčí odpíská konec. A následoval trest. Hned po rozehrání neuhlídali budějovického Čiperu, který stanovil skóre na konečných 3:3.

 

Sokol Kamenný Újezd – FK Nová Ves-Brloh 1:3 (1:1)

Góly: Pavlis – T. Peterka, Vlček, Hüttner. Rozhodčí: Tupý – Mach, Řehoř. Bez karet. Diváků: 20.

K. Újezd: Dudák – Nejedlý, Čermák, Samborský, Holub, Vašáry, Prokop, Sivák, Sládek, Frnka, Pavlis. Střídali Bělohlav, Mráz, Kotalík, Průdek, Píšek.

N. Ves: Poula – Šusta, T. Peterka, Anderle ml., Postl, M. Sekera, Klein, Pouzar, Švarc, Vlček, Hüttner. Střídali Cába, Havel, Gregor.

Skóre sice jasně vypovídá ve prospěch Nové Vsi, ale podle průběhu utkání by spíše odpovídala remíza. Jenže to by fotbalisté Kamenného Újezda museli přesněji mířit. Například Prokop za nepříznivého stavu 1:2 pro svůj tým nenašel branku ani z malého vápna. A hráči Nové Vsi trestali, vyšlo jim skoro všechno. Třeba jeden z gólů zaznamenal po trestném kopu T. Peterka odrazem od svých širokých zad.

Kameňák opět doplatil na špatnou efektivitu při proměňování svých příležitostí. Ze dvou zápasů dal jediný gól. Novoveský veterán Jiří Anderle, jenž v polovině dubna oslaví půlkulatých 55 let, sledoval utkání jen v civilu. Na své bývalé spoluhráče se přijel podívat Martin Wohlgemuth.

 

Tabulka skupiny B po 2. kole
1. N. Ves 1 0 1 3:2 3
2. Netolice 1 0 0 1:0 3
3. SKP ČB dor. 0 2 0 3:3 2
4. Boršov 0 1 0 3:3 1
5. K. Újezd 0 1 1 1:3 1

 

NEDĚLNÍ PROGRAM:

12:00 Malše Roudné – FK Slavoj Český Krumlov

14:00 TJ Hluboká n. Vlt. – FK Protivín

Napsal(a) Milan Šíma | Foto Petr Vlasák