Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Mexico nestačilo ve šlágru Vodňanské ligy na obhájce DG303

 
čtvrtek, 7. prosince 2017, 09:12

Ve 3. kole Vodňanské ligy znovu nebyla nouze o zajímavé zápasy. V přímém souboji o čelo zvítězilo DG303 nad FC Mexico, Kapři podlehli nováčkovi TK Rumpál Prachatice a Chill potvrdil výborný vstup do sezóny výhrou nad Oranjes. Vítěznou šňůru navázali také drůbežáři, kteří zdolali Sokolskou louku a první letošní góly vstřelila Seš-lost, která přestřílela 5 Samyc.

STATOM základní část 2017/2018: 3. kolo


Chill – Oranjes 6:2 (2:0)

Branky: Varyš J. 3, Benedikt O. 2, Bače – Hoffmann, vlastní (Janda). Bez karet. Penalty: 3:1.
Chill: Janda-Bače, Benedikt O., Benedikt L., Rusín, Varyš J., Färber
Oranjes: Huneš-Kouba, Masák, Polanský T., Petřík, Žejdlík, Hoffmann, Vondráček, Madar, Brych

Zápas se rozjížděl postupně, ale soupeři se nemohli dostat do optimální herní pohody. Větší klid a přesnost v rozehrávce přinesl až vedoucí gól Chillu. Ten stihl ještě před poločasem vstřelit důležitou druhou branku. Ve druhé části již byl Chill lepším týmem a jen nepřesná muška útočníků držela Oranjes stále ve hře. Chill ale přeci jen zpřesnil střelbu a navyšoval vedení. Závěr se již dohrával v pomalejším tempu. Chill zatím letos předvádí větší fotbalovost a disciplínu, než byla u nich zvykem a zaslouženě je prozatím stoprocentní.

Vodňanská Drůbež – Sokolská Louka 4:1 (2:0)

Branky: Křenek 2, Varyš R., Urban – Schánělec. ŽK: Urban (Vod. Drůbež). Penalty: 2:1.
Vod. Drůbež: Novák P.-Varyš R., Rokůsek, Baloušek, Valenta, Tesař V., Lang, Chalupský, Křenek, Urban
Sok. Louka: Babický-Faktor, Liška M., Brůžek Jin., Kapusta, Profant, Novák P., Malcher, Schánělec, Hnát

Do utkání vstoupili hodně dobře drůbežáři a hned po třiceti vteřinách se ujali vedení. Zaskočení sokolíci se dlouho nemohli dostat do hry a toho využila Drůbež k další brance. Po pauze již byla hra vyrovnanější a do slibných zakončení se začali dostávat i sokolíci, ale většinou ztroskotali na dobře chytajícím Novákovi. Drůbež si ale závěr pohlídala a letos důrazně vykročila zpět do boje o přední příčky. Sokolíci se zatím letos docela trápí a hlavně by měli zapracovat na obraných standartních situacích, protože dnes z nich dostali většinu gólů.

FC Kapr – TK Rumpál 1:3 (0:1)

Branky: Valta – Boháč, Wimberský, Šandera. ŽK: Kašpar, Konvička, Brůžek Jak. – Tesárek, Kochma M. Penalty: 1:1.
FC Kapr: Iral-Filip, Hojdekr, Folta, Kašpar, Valta, Staněk, Calta, Turek P., Konvička, Brůžek Jak., Pečený
TK Rumpál: Opatovský-Tesárek, Pravda, Boháč, Cais, Málek, Wimberský, Ryšánek, Kochma M., Šandera

Kapři chtěli proti letošnímu nováčkovi odčinit zkrat z posledního kola, kdy o vítězství přišli v poslední minutě. Proti Rumpálu hýřili velkou aktivitou a nedávali soupeři moc času k rozehrávce. V útočné fázi ale byl efektivnější Rumpál. Kapři špatně střídali a toho soupeř využil ke vstřelení jediné branky v první půli. Druhé dějství bylo vyrovnanější, ale Rumpál dokázal během chvilky vstřelit dva góly - jeden opět po špatném střídání. Kaprům se sice podařilo rychle snížit, ale to bylo vše, na co se do konce utkání zmohli.

Seš-lost – 5 Samyc 6:3 (4:1)

Branky: Polanský M. 2, Gažík, Želízko, Moudrý, Hrachovec P. – Kopecký 2, Andres Dan. ŽK: Kvapil – Tesař J. ČK: Funda (Seš-lost). Penalty: 2:2.
Seš-lost: Dušek-Kvapil, Funda, Gažík, Želízko, Moudrý, Šabršula, Polanský M., Hrachovec P.
5 Samyc: Trněný-Šulc J., Šulc S., Roučka, Tesař J., Andres Dan., Kopecký

Seš-lost už konečně chtěla prolomit střeleckou smůlu a to se jí podařilo; během první půle byla lepší než Samyce a po zásluze vedla. Samyce ale nechtěly dát kůži lacino a ve druhé části se hra vyrovnala. V zakončení to ale bylo z jejich strany velmi slabé a Seš-lost byla z protiútoků velmi nebezpečná. Seš-lost tedy konečně zapracovala na střelbě, nicméně její hráči by se měli zaměřit i na disciplínu a omezit sbírání červených karet. Samyce bohužel stále hledají svoji souhru a čekají na vítězství.

DG303 – FC Mexico 7:4 (4:1)

Branky: Vorel J. 2, Liška Z., Hrachovec V., Rauscher, Hornát, Vorel Z. – Šimčík 2, Beneš, Žurek J. ŽK: Liška Z., Rauscher (oba DG303). Penalty: 2:1.
DG303: Liška Z.-Sládek, Hájek, Bakula, Hrachovec V., Kukla, Volmut, Vorel J., Rauscher, Hornát, Vorel Z., Bečvář
FC Mexico: Turek M.-Šimčík, Žurek R., Mottl, Jirkovský, Krejčí J., Beneš, Kochma O., Zurek J.

V utkání kola na sebe narazili loňští semifináloví soupeři a dala se tedy očekávat vyrovnaná bitva. DG hned od začátku diktovalo, jakým tempem se bude hrát. Mexico spíše bránilo a hrálo na rychlé protiútoky. DG svůj tlak stupňovalo a postupně navyšovalo vedení. Druhá půle již byla pomalejší, ale pěkné akce byly k vidění na obou stranách. Mexico sice zabralo, ale DG si závěr zkušeně pohlídalo a spolu s Chillem zůstávají dosud bez ztráty bodu. Mexico si naopak připsalo první porážku.

Utkání řídil rozhodčí Petr Šafránek. Foto zde

Napsal(a) Petr Koutský | Foto Jan Škrle