Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V nadstavbové části Vodňanské ligy selhali Otroci

 
čtvrtek, 2. února 2017, 18:28

V úvodním kole nadstavbové části Vodňanské ligy naznačili Oranjes zlepšení, když porazili Vodňanskou drůbež. Také FC Kapr ukázal, že to s bojem o 5. místo myslí vážně a zdolal Sokolskou louku. Nováček Seš-lost dokázal proti 5 Samycím uhrát bod a ani on není bez šance na vyšší příčky. Oba semifinálové duely pak nabídly zajímavou podívanou. DG303 dokázalo obrátit utkání s Mexicem a do odvety odchází se solidním náskokem 5 branek. Velkou šanci na finále má také Chill, který otočil zápas proti Otrokům z 0:3 na 5:3.

O umístění (5. - 10. místo)

Vodňanská drůbež – Oranjes 2:5 (2:3)

Branky: Rokůsek, Lang – Kouba 2, Zlatohlávek, Polanský M., Novák K. Bez karet.

Vod. drůbež: Novák P.  -Šácha, Rokůsek, Valenta, Vlášek, Tesař V., Lang

Oranjes: Polanský O. - Kouba, Zlatohlávek, Polanský T., Polanský M., Petřík, Novák K.

Počátek zápasu se vyvíjel v klidném tempu a soupeři se nejprve spíše oťukávali. Postupně se ale hra rozjela a začaly padat i góly. Do pauzy odcházeli spokojeni Oranjes, kteří vedli o jednu branku. Do druhé půle se aktivněji vrhli Drůbežáři. Míč soupeři moc nepůjčovali, avšak v zakončení byli velmi nepřesní. Ale Oranjes stvrdili větší produktivitu, neboť dokázali své nejvyšší šance proměnit a to z rychlých protiútoků. Závěr si již Oranjes pohlídali a připsali si v tabulce o umístění důležité vítězství.

Sokolská louka – FC Kapr 1:6 (1:2)

Branky: Schánělec – Calta 3, Staněk T. 2, Rauscher Jar. Bez karet.

Sok. louka: Babický - Faktor, Kapusta M., Machnyk, Liška M., Kapusta R., Mach, Schánělec, Trnka

FC Kapr: Kašpar - Filip, Rauscher Jar., Štěch, Staněk T., Calta, Brůžek Jak., Konvička

Kapři na „Sokoldu“ vletěli ihned v počátku zápasu a rychle si připsali vedoucí branku. Vedení ale dlouho neudrželi, potom co se z penalty trefil přesně Schánělec. Poté se hra vyrovnala a šancí začalo ubývat. Do poločasu se však Kaprům podařilo přidat ještě jednu branku. Ve druhé půli dominovali na palubovce spíše Kapři a skóre postupně navyšovali. Sokolíci ve druhé části branku Kaprů o mnoho neohrozili. Kapři diktovali hru až do samého závěru a od většího přídělu zachránil Sokolíky brankář Babický.

Seš-lost – 5 Samyc 3:3 (0:1)

Branky: Šťastný, Hubáček, vlastní (Plojhar) – Kopecký 2, Šulc S. ŽK: Hubáček – Roučka.

Seš-lost: Dušek - Marek, Brych, Moudrý, Želízko, Šťastný, Novák P., Šabršula, Hoffman, Hubáček, Koloušek

5 Samyc: Plojhar - Šulc S., Roučka, Tesař J., Andres Dan., Andres Dav., Šulc J., Kopecký

Hra vyrovnaná od samého začátku. Nebezpečnější v zakončení však byly Samyce a do pauzy odcházely i s jednobrankovým vedením. Ve druhé půli byli zprvu aktivnější mladíci, ale Samycím podařilo skóre navýšit. Poté jako by zapomněly i bránit, čehož rychle využili mladíci a vyrovnali. Samyce se nezalekly a vzaly si vedení zpět. Už to vypadalo na těsnou výhru Samyc, ale půl minuty před koncem si Plojhar srazil centr z rohu do vlastní sítě. Pro Samyce velká ztráta dobře rozehraného utkání.

Design Elektro FINAL4

Semifinále A

DG303 – FC Mexico 7:2 (4:2)

Branky: Volmut 2, Vorel Z. 2, Hornát, Bečvář, Bakula – Jirkovský, Beneš. ŽK: Vorel J. – Pelech.

DG303: Liška Z. - Sládek, Hájek, Bakula, Bečvář, Srkal, Volmut, Vorel J., Hornát, Vorel Z.

FC Mexico: Turek M. - Šimčík, Žurek R., Pelech, Mottl, Jirkovský, Beneš, Kochma O., Žurek J., Kochma M.

První semifinále rozehrálo velmi dobře Mexico a rychle vedlo o dvě branky. DG to ale nezaskočilo a do minuty bylo vyrovnáno. Poté již začali hrozit hlavně hráči DG a do pauzy ještě stačili skóre otočit. Ve druhé půli Mexico hru zjednodušilo, avšak šancí nebylo využito. To se nedalo říct o DG, které využívalo otevřené obrany a skóre navyšovalo. První dvojzápas ovládl obhájce, a pokud vyloženě nevyhoří v odvetě, tak si již zajistil postup do finále. Mexico rozhodně nemá co ztratit a jistě se v odvetě s výsledkem popere.

Semifinále B

Otroci ohnivé vody – Chill 3:5 (1:0)

Branky: Radouch 2, Hric – Malík 3, Bače 2. ŽK: Hric, Radouch, Kabele, Pomeje – Benedikt O., Färber, Bače.

Otroci: Sobolík - Staněk R., Hric, Radouch, Šteier, Kabele, Slípka, Pomeje

Chill: Šmíd - Benedikt O., Rusín, Färber, Malík, Bače, Kvapil, Benedikt L.

Druhé semifinále začalo tradičně náporem Otroků. Chill se zaměřil v zápase hlavně na bránění. Když už se Otroci dostali do šance, tak trefili buď konstrukci branky, nebo je vychytal excelentními zákroky Šmíd. V první půli se Chill do zakončení skoro ani nedostal. Už to vypadalo na bezbrankový poločas, ale Otrokům se podařilo 10 vteřin před sirénou vstřelit první branku. Počátek druhé půle patřil Otrokům, kteří přidali rychle další dvě branky, a zdálo se, že již prolomili obranu Chillu. Ti se ale nehodlali vzdát a zapojili se více do útočení a vstřelili první branku. Ta jako by rozhodila jinak dobře hrající Otroky a šance Chillu začali přibývat. Skóre rychle vyrovnali a i dále byli velmi nebezpeční. V závěru i přes tlak Otroků mladíci navýšili skóre o další dvě branky a zápas otočili ve svůj prospěch. Do odvety tak půjde s výhodou Chill, ale Otroci ještě určitě předvedou svou pravou sílu a druhý zápas nabídne jistě výbornou podívanou.

Utkání řídil rozhodčí Petr Šafránek.

Napsal(a) Rostislav Bakula | Foto Vladimír Petřík