Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Vodňanská liga odstartovala novou sezonu. Nejpilněji střílel nováček Rumpál

 
čtvrtek, 23. listopadu 2017, 20:07

V úvodním kole ročníku 2017/2018 dopadly všechny zápasy podle papírových předpokladů. Chill si poradil se Seš-lostí, která ale srdnatě vzdorovala, letošní nováček TK Rumpál přehrál 5 Samyc, stejně jako FC Kapr Sokolskou louku. Utkání kola proti Oranjes ovládlo FC Mexico a na závěr prvního hracího dne si DG303 poradilo s Vodňanskou drůbeží, která ale favoritovi neprodala kůži lacino.

STATOM základní část 2017/2018: 1. kolo


Seš-lost – Chill 0:5 (0:1)

Branky: J. Varyš 2, Janda, Färber, Kinský. ŽK: Želízko, Gažík – L. Benedikt, Rusín. ČK: Kvapil (2x ŽK, Seš-lost). Penalty: 3:1.
Seš-lost: Dušek – Želízko, Š. Hubáček, F. Hubáček, Šabršula, M. Polanský, Gažík, J. Hoffman, Kvapil, Moudrý, Funda
Chill: Janda – O. Benedikt, L. Benedikt, Veselý, Rusín, J. Varyš, Malík, Färber, Bače, Kinský

Úvodní zápas nového ročníku Vodňanské ligy zahájili mladíci. Utkání začalo poměrně v rychlém a důrazném tempu a ihned bylo vidět několik šancí na skórování. Avšak ani jedna neskončila v síti. S blížícím se koncem první půle dokázal Chill udeřit a ujal se vedení. Druhá polovina ukázala, že Chill již nasbíral nějaké zkušenosti a držel zápas pod kontrolou. Ve druhé části zlepšil i koncovku a přidal další branky. Mladíci ze Seš-losti si pro dnešek na brankáře Jandu recept nenašli, a proto se z pohodlného vítězství radoval Chill.

5 Samyc – TK Rumpál 5:10 (2:5)

Branky: Kopecký 3, Dav. Andres, Kozel – Cais 4, Rosa 3, Tesárek 2, vlastní (Kopecký). ŽK: Kozel – Tesárek. Penalty: 1:3.
5 Samyc: Šulc – Kopecký, Dav. Andres, Dan Andres, Roučka, J. Tesař, Kozel
TK Rumpál: Opatovský – Bauer, V. Turek, Tesárek, Cais, Rosa, Boháč

O nováčkovi soutěže se toho u místních moc nevědělo, a tak bylo otázkou, s jakou hrou vyrukují do prvního zápasu Vodňanské ligy. Již od počátku drželi míč a bylo znát, že si s ním výborně rozumí. Ovšem Samyce se nenechaly zastrašit a díky dobrému napadání se ujaly vedení. Rumpálu se sice podařilo rychle vyrovnat, ale díky neznalosti pravidel daroval jeden z hráčů soupeři penaltu za skluz ve vápně a Kopecký opět poslal Samyce do vedení. Do pauzy však Rumpál zjednodušil hru a otočil výsledek. V druhé půli se povedlo Samycím snížit, ale nováček už nechtěl vedení pustit a závěr si pojistil svou výhrou. Jak si poradí s těžšími soupeři, to se necháme překvapit.

FC Kapr – Sokolská louka 4:2 (2:1)

Branky: Valta, T. Staněk, P. Turek, Smékal – Kapusta, M. Liška. Bez karet. Penalty: 2:3.
FC Kapr: Iral – Valta, Smékal, T. Staněk, Konvička, Kašpar, Jak. Brůžek, Calta, Folta, P. Turek, Filip
Sokolská louka: Babický – Kapusta, Machnyk, Faktor, M. Liška, P. Novák, Profant, Jin. Brůžek

V posledních sezónách se Kaprům moc nedařilo a letos by chtěli znovu bojovat o bednu. V prvním zápase je čekal jeden z nejnepříjemnějších soupeřů a to „Sokolda“. Utkání začalo zvolna s mírnou převahou Kaprů. Ta vyústila i ve vedoucí branku. Sokolíci se pokoušeli hlavně o střely z větší vzdálenosti. Na půlce se dokázal dobře uvolnit jeden ze sokolíků a pohotovou střelou vyrovnal. Kapři se ale stále více dostávali do šancí a ještě do poločasu se opět ujali vedení. Kapři dostali soupeře v druhé části pod velký tlak, avšak Sokolda střelou z dálky dokázala vyrovnat. Navzdory tomu to Kaprům dech nesebralo a postupně přidali dva přesné zásahy a dopluli k důležitému vítězství.

FC Mexico – Oranjes 3:1 (2:1)

Branky: Jan Krejčí 3 – Kouba. Bez karet. Penalty: 2:2.
FC Mexico: M. Turek – Šimčík, Beneš, Jirkovský, Jan Krejčí, R. Žurek, Mottl, J. Žurek, O. Kochma
Oranjes: Huneš – T. Polanský, Madar, Žejdlík, Petřík, Kouba, P. Hoffman

Jako utkání kola byl vybrán souboj Mexica s Oranjes. Aktivněji začalo Mexico, ale hráči Oranjes se postupně dokázali tempu vyrovnat. Zápas se odehrával převážně uprostřed palubovky, avšak nebezpečnější bylo Mexico. Do poločasu sice odcházeli s vedením, ale to bylo přes mnoho šancí pouze jednobrankové. Druhá půle byla z obou stran poměrně opatrná. Skóre se měnilo pouze jednou, a to pojistkou pro Mexico, které si tak ztvrdilo výhru. Nicméně oba týmy budou muset zapracovat na svém zakončení, které bylo velmi nepřesné.

DG303 – Vodňanská drůbež 4:1 (1:0)

Branky: Bečvář, Kukla, Volmut, J. Vorel – Chalupský. Bez karet. Penalty: 2:1.
DG303: Z. Liška – Sládek, Hájek, Bakula, V. Hrachovec, Bečvář, Kukla, Volmut, J. Vorel, Hornát, Rauscher, Z. Vorel
Vodňanská drůbež: P. Novák – Šácha, Baloušek, Rokůsek, Chalupský, V. Tesař, Jak. Krejčí, R. Varyš

Závěr hracího dne obstaraly již tradiční týmy Vodňanské ligy. Obhájce DG303 se do soupeře ihned zakousnul a nedával drůbežářům moc prostoru pro kombinaci. Hra se však po chvilce zklidnila a přelévala se ze strany na stranu. Drůbež přece jen spíše vyčkávala na protiútoky. Šancí bylo vidět poměrně dost, ale v první půli padla pouze jedna branka a to do sítě Drůbeže. Po přestávce byla vidět na drůbežářích větší snaha s výsledkem něco udělat, avšak DG tvrdě trestalo chyby. Díky skvělým brankářům na obou stranách nebylo vítězství DG dvakrát lehké, ale o to více bude důležité.

Utkání řídil rozhodčí Petr Šafránek. Foto zde

Napsal(a) Petr Koutský | Foto Jan Škrle