Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

První trenérská změna: Nováčka povede Michal Sokolt

 
středa, 30. srpna 2017, 14:16

Sotva proběhla úvodní tři kola nové sezony krajského přeboru, už tu máme první trenérskou výměnu. Po třech porážkách k ní sáhl nováček Sokol Sezimovo Ústí, který má v letních měsících již třetího kouče. K historickému postupu dovedl klub Milan Barteska, po jeho nečekané abdikaci dočasně převzal tým Stanislav Mansfeld a od pondělka byl jmenován novým trenérem Michal Sokolt (44).

Ve funkci trenéra jste vystřídal Stanislava Mansfelda. To asi váš kamarád Ladislav Šebek musel prokázat veliké diplomatické zkušenosti, když vás přemluvil.
Ne, tak to není. S vedením klubu jsme o tom mluvili už před začátkem sezony. V první chvíli jsem to odmítl, ale po nějakém čase jsme se dohodli a nabídku jsem přijal. Stanislav Mansfeld byl srozuměn s tím, že bude trénovat do té doby, než se za něj najde náhrada.

Mluvil jsem o přemlouvání, protože jste chtěl skončit především jako hráč.
To je pravda, tyhle myšlenky jsem měl. Ale pak jsem celou situaci přehodnotil a rozhodl jsem se, že budu ještě nějaký čas pokračovat. A tahle práce je zajímavá. Nakonec to pro mě není situace nová, že budu ve funkci hrajícího trenéra. Už jsem to zažil v Milevsku, takže nějaké zkušenosti mám.

Ale přece jenom, teď budete na hřišti působit ve dvou funkcích. Jaký je v nich rozdíl?
Víte, hráč je zodpovědný jenom týmu a také sobě. A hrajícímu trenérovi k tomu navíc přibývá i vedení a hlavně i fanoušci. Volí totiž taktiku a sám se také na jejím plnění podílí. Ovšem nejtěžší je asi to, že se někdy budu muset rozhodnout, jestli nastoupit na hřiště, nebo řídit mančaft z lavičky. Naštěstí mám výborného asistenta, Frantu Plachého. S ním všechno dáváme dohromady.

Když se to tak vezme, tak poslední utkání ve funkci hráče jste absolvoval v okresním derby s Dražicemi. Jak jste ho prožíval?
Nebyli jsme kompletní, ale na to se nechci vymlouvat. První poločas nebyl z naší strany dobrý, prohráli jsme ho. Druhá půle už byla lepší, i když hosté přidali ještě jeden gól. Díky lepšímu výkonu se nám podařilo i vyrovnat. A měli jsme i další velikou příležitost skóre otočit. To se nám, bohužel, nepodařilo. Nakonec jsme neudrželi ani remízu, která by tomu zápasu slušela víc.

Příští kolo už absolvujete v obou funkcích. Těšíte se? Olešník po vysokém vítězství v Třeboni asi chytil vítěznou slinu a vede tabulku.
To určitě, ale každý zápas je jiný. A může tomu být i tentokrát. Pokusíme se něco vymyslet. Každopádně ale nebudu na kluky tlačit, aby se naše výsledky měnily okamžitě. Chce to čas a hůř už být nemůže. Už jenom líp. O tenhle mančaft nemám strach, má veliký potenciál. Kluci jsou šikovní, jenom na sobě musí pracovat a chtít se zlepšovat. Na tom se snad dohodneme.

Gestikulující Stanislav Mansfeld stál na střídačce Sokola v sobotu naposledy. Původně se mělo jednat o záskok na podzimní část.

Napsal(a) Milan Šíma, Michal Průcha | Foto Jan Škrle