Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Otavan Štěkeň slavil double. Přeborník Strakonicka vyhrál i pohár

 
čtvrtek, 8. června 2023, 11:45

Sedlice – Ve středu 7. června 2023 v 17.30 hodin vyvrcholil Otavský zlatý Český pohár OFS Strakonice na krásně připraveném stadionu v Sedlici a za krásného počasí. Po třech základních kolech si účast ve finále vybojovala družstva Otavanu Štěkeň A a TJ Dražejov B.

Utkání řídil jako hlavní Jan Zušťák a místo omluvených asistentů Jakuba Kováře a Jana Kollera plnili funkce AR1 a AR2 mladí rozhodčí OFS Strakonice, Jiří Jáchym a David Soukup.

Sešla se poměrně slušná návštěva, která zaplnila všechny sedačky. Podle mého výpočtu se utkání zúčastnilo 207 osob.

Jak je již dlouholetým zvykem, bylo utkání zahájeno státní hymnou a poté se již šlo do akce. První půle přinesla poměrně vyrovnanou partii, se třemi střelami Dražejovských vysoko nad zařízení. Ze skrumáží několikrát zahrozila i Štěkeň. Tak se zápas odvíjel až do 45. minuty, kdy štěkeňský Václav Kynkor obstřelil brankáře na zadní tyč - 1:0 a konec poločasu.

Jak skončil 1. poločas, tak začal druhý. Ve 47. minutě prošel Jan Maršala mladší a zvýšil na 2:0 pro Otavan Štěkeň.

Zdálo se, že vývoj zápasu je určen, ale s tím se nechtěl spokojit Daniel Poisl z Dražejova a po propadnutí míče ve vápně neomylně rozvlnil síť. Bylo zaděláno na drama a v tomto duchu se utkání také dohrálo.

Po závěrečném hvizdu bylo provedeno vyhodnocení celého finále. Rozhodčí obdrželi dárkové výrobky Pivovaru Strakonice s logem OFS Strakonice. Poražený finalista TJ Dražejov B získal poukázky na výrobky Pivovaru Strakonice finanční hotovost 1.000,- Kč. Vítězové ze Štěkně mají po finále v držení 4 poukazy na produkci Strakonického pivovaru, finanční hotovost ve výši 2.000,- Kč a hlavně z rukou starosty města Sedlice Vladimíra Klímy velký vítězný pohár, který byl okamžitě po předání naplněn lahodnými moky.

Skončil ročník 2022-2023 Otavský zlatý Český pohár OFS Strakonice. Poděkování patří Pivovaru Strakonice, který již 13 let podporuje dospělý fotbal na našem okrese. Dále firmě Penalty, která OFS vybavuje oblečením pro rozhodčí a míči pro všechny kategorie. Velké poděkování funkcionářům Sokola Sedlice a starostovi Klímovi za perfektní organizační zabezpečení na stadionu.

Do konce týdne se přihlašují fotbalové oddíly do soutěží nového ročníku 2023-2024. Věřím, že OTAVSKÝ ZLATÝ Český pohár OFS Strakonice naváže účastí a kvalitními zápasy na ročník letošní, který tímto zápasem právě skončil.

 Utkání pečlivě sledoval a tento komentář napsal Václav Zábranský, předseda OFS Strakonice.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle