Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

ŽIVĚ: okresní přebor, Dobrá Voda – Loko ČB B

 
sobota, 18. září 2021, 08:48

Třetí živý přenos z okresních soutěží na Českobudějovicku proběhne v sobotu ze stadionu na Dobré Vodě. Místní klub zrovna slaví kulaté devadesátiny a v derby přivítá sousední B-tým Lokomotivy Č. Budějovice.

Fotbal na Dobré Vodě oficiálně vznikl v roce 1931, ale zpočátku dlouho vystupoval v mimožupní soutěži STAK. Největšího úspěchu dosáhl docela nedávno, když obsadila medailové pozice v I. A třídě. Vrcholem bylo druhé místo pod trenérem Pavlem Hanelem v sezoně 2008/09. Na jaře 2011 bojovala do posledního kola o postup do kraje a v posledním střetnutí, které rozhodovalo o vítězi, prohrála v Soběslavi a zároveň tím přišla o druhou příčku, kterou jí vyfoukl Rudolfov a dodatečně postoupil do KP.

Zlom přišel kvůli nedostatku hráčů. Klub v létě 2018 trochu netakticky dobrovolně odhlásil I. A třídu, ale mužstvo nestačilo ani na B třídu a sestoupilo do okresního přeboru. Návrat do krajské soutěže si mají vybojovat pod trenérem Jindřichem Dejmalem. Ale dvakrát byla proti korona a navíc Dobrovodší nejsou jediný, kdo touží po postupu. „Proti nám stojí silné týmy, které mají ve svém středu zkušené fotbalisty. Na mužstva jako Borek nebo Zliv zatím asi nemáme. Věřím ale, že se mladí hráči budou postupem času zlepšovat,“ říká dlouholetý sekretář klubu František Brož.

Vstup do sezony ani jednomu nevyšel

Dobrá Voda je aktuálně desátá a má odložený zápas v N. Hradech k dobru, béčko „Lokotky“ dokonce uzavírá tabulku okresního přeboru s pouhými třemi body.

Sousedé ze Suchého Vrbného se nechtějí vracet z derby s prázdnou. „Brali bychom i bod,“ uvedl trenér Pavel Kadlec. Domácí jsou favoritem, na Lokomotivu se budou chtít vytáhnout, a to nejen kvůli živému přenosu. „Je to místní derby, přijde víc lidí, takže o motivaci mají hráči postaráno,“ těší se dobrovodský František Brož. Více o utkání čtěte zde.

Derby s výkopem od 15 hodin řídí trojice sudích Robert Granec - Karel Hora, Pavel Florek.

 

Napsal(a) Redakce | Foto Ján Honza
 


 
Reklama