Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Živé vysílání sklidilo úspěch. Sledovanost předčila očekávání. Desátý gól vsítil Ital

 
sobota, 11. září 2021, 11:41

České Budějovice – Soubojem prvního Borku s posledním Temelínem v okresním přeboru odstartoval minulou sobotu pilotní projekt OFS České Budějovice ze streamování zápasů okresních soutěží. V plánu jsou napříště vybraná střetnutí ze soutěží okresního přeboru, III. třídy, IV. třídy či nově vzniklé soutěže dorostu. Jak probíhal historicky první „živák“, si přiblížíme podrobněji ze všech zúčastněných stran.

Duel okresního přeboru mezi domácím Borkem a Temelínem, jenž je béčkem Olešníka, se těšil velkému zájmu. „Přenos vidělo celkem přes tisíc uživatelů a to je napoprvé veliké číslo,“ uvedl Michal Průcha, který činnost přenosů koordinuje. „Živě se chvilkama dívalo na 300 lidí,“ poznamenal k bilanci sledovanosti. „Všechno si zatím osaháváme. Novinka je to i pro nás samotné. Využití projektu jde do budoucna ještě v daleko větší formě,“ dodal Průcha k ojedinělému projektu, který vyhodnotí během zimní přestávky.

Premiérový přímý přenos z utkání okresní soutěže dopadl ve všech směrech na jedničku. „Všechno klapalo bez problémů, přenos nic neohrozilo,“ sdělil Jan Korábek za firmu KORY Production, která živé přenosy pro OFS Česko Budějovice zajišťuje. Na stadion Borku dorazila již dvě hodiny před výkopem. „Lepší raději s předstihem a v klidu, než plašit během přenosu. A než to všechno poskládáme, to taky chvilku trvá,“ dodal Korábek k profesionálnímu přístupu. 

Na živé vysílání se díval také šéf českobudějovického okresu Libor Šolc. „Samotný přenos měl kvalitu, osobně se mi to moc líbil. Grafika, dobré přiblížení kamery na hráče, bylo to pěkné. Jen těch gólů padlo trochu moc,“ odpověděl s úsměvem předseda.

Hlavně ne deset...

Radost tak neměli jen hráči Temelína. Bez pomoci pendlů z Olešníka soutěž jen těžko zachrání. „Na Borku nás bylo dvanáct, já se zranil hned na začátku,“ mrzelo útočníka Milana Tomku, který společně s Lisnerem, hrajícím trenérem Novákem a Klímou patří mezi stěžejní opory. „To jste teda vybrali utkání,“ poznamenal po skončení zápasu brzy 48letý Vladimír Lisner, který v úmorném vedru dřel až do konce.

Stav utkání se v poločase zastavil na 6:0 a počítalo se s další kanonádou. V borecké sestavě hráli prim bratři Horejšové, kteří dohromady nastříleli šest gólů. Trenér Stanislav Bryx mohl dát větší příležitost náhradníkům. Dvacet minut se Temelín s výborně chytající Ondřejem Cihlou držel, ale na konci se nevyvaroval triviálních chyb v obraně. Poslední, desátý gól byl tak trochu třešinkou na dortu. Nese totiž mezinárodní punc. Vsítil jej 30letý Ital Cristian Introcaso.

„Škoda, že jste tu nebyli na utkání se Zliví,“ poznamenal starosta Borku Jaroslav Novák. Velký fotbalový nadšenec. „Bylo dramatické až do konce,“ dodal ke šlágru kola, který vyhráli Borečtí po obratu 4:2. Bohužel, zápas byl v plánu, ale zradila odcházející technika a spuštění celého projektu se muselo chtě nechtě odložit. V jarním programu tento souboj dvou postupových aspirantů určitě nebude chybět.

V sobotu se bude živě vysílat z Dubence. V týdnu se tam byli zástupci KORY Production podívat osobně, zda vše splňuje požadované parametry. „V naprostém pořádku, podobné podmínky jako na Borku. I kabina pro hlasatele tu je,“ hlásil Jan Korábek. Po Dubenci je v sobotu 18. září na pořadu sousedské derby okresního přeboru Dobrá Voda s béčkem Lokomotivy ČB (15).

Napsal(a) Michal Havelka, Michal Průcha | Foto Michal Průcha