Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Volarští kvůli epidemii Covid 19 přišli o jarní část. Uspořádali domácí turnaj

 
středa, 17. června 2020, 11:21

Volary - Nejdříve tak trochu rekapitulace, kdy se nehrálo. Volarští nezaháleli ani v době nouzového stavu a jak jen to šlo, rekonstruovali kabiny a okolí. Jde o dlouhodobý plán, který se daří plnit. „Nejvíce práce odvedli Jan Šnelcer a Emil Podracký, za což jim patří velký dík,“ uvedl Martin Sedlák v úvodu turnaje, který byl první akcí po pandemii. Turnaj O pohár v malé kopané se po roce vrátil třetím ročníkem.

Volarští hráči, kamarádi, známí se setkávají, aby si nejen zahráli, ale i po přátelsku pokecali a ukončili sezónu. Deset týmů bylo vesměs z Volar a přijelo i několik přátel z okolí. Turnaj zahájil Martin Sedlák, předseda klubu, který všechny přítomné pozdravil a poděkoval všem, co přišli, a že jich je tolik.

Slavnostní řeč pronesl bývalý dlouholetý funkcionář a trenér mládeže i dospělých Vilém Mikšík. Pochválil novodobý mladý výbor za velký kus práce a zejména za stav hřiště a okolí včetně kabin. Poděkoval za pozvání i za to, že si opět se svými vrstevníky může zahrát a podílet se aktivně. Po tomto úvodu byla pokřtěna šampaňským nová zámková dlažba a prostor před kabinami a poté již začal zajímavý turnaj.

Bylo pěkné, že pořadatelé pozvali i legendy a jednoho z velkých nadšenců, který pracuje pro volarský fotbal více jak šest desítek let – bývalého předsedu Miroslava Svobodu. Nechyběli ani legendy volarské kopané, jak Jaroslav Steinbach, Pavel Katzko a Vilém Mikšík. I oni byli s úrovní turnaje spokojeni a zejména ocenili proměny, kterými stadión i hřiště prochází. Nechyběl ani stávající předseda TJ Tatran Volary Jaroslav Šiman, který rovněž poděkoval za velký kus práce.

Deset týmů ve složení 5 + 1 s hracím časem 2 x 10 minut bylo rozděleno do dvou pětičlenných skupin. První tři postoupily do finálové skupiny a zbylé čtyři o umístění. Od nejstarších, přes manželky a přítelkyně hráčů až k nejmladším, kteří byli vynikající. To bylo seskupení týmů.

Turnaj za krásného počasí se vydařil a již nyní se těší všichni účastníci na další ročník. Závěrečný zápas turnaje, neboť jako by to scénář chtěl, přinesl i velké finále. O pohár se utkal tým Tomáše Kočárka s týmem Petrášci. Po urputném boji vyhrál Tomáš Kočárek se spoluhráči. Bylo to nádherné zakončení fotbalového dne.

Po turnaji následoval kulturní program u grilu a pivečka a tak, byť to byla podivná jarní část, nakonec se to turnajem alespoň trochu napravilo. Nyní již hráči domácího Tatranu od nejmladších po nejstarších čekají, jak dopadne losovací aktiv, kdy a jak se bude hrát.

Fotogalerie z turnaje zde.

Napsal(a) Ladislav Beran | Foto Ladislav Beran