Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Fotbalové oslavy v Oslově přinesly potřebné peníze

 
pondělí, 29. července 2019, 12:30

Fotbalový klub SK Oslov oslavil v sobotu 27. července 20 let od svého založení a byly to oslavy se vším všudy. Jakoby tam nahoře vyslyšeli tiché prosby organizátorů, oproti pátku se ochladilo, což bylo na plánovaný fotbalový program zcela ideální počasí. A jestliže na jiných místech Jihočeského kraje pršelo a hřmělo, Oslovu se takové počasí vyhýbalo na kilometry daleko.

Celodenní program začal již dopoledne přátelským utkáním starších přípravek SK Oslov - TJ Hradiště (výsledek 6:14), v pravé poledne byl zahájen zápas mužů SK Oslov - SK Slovan Kunratice (2:8), ve 14.30 hodin předal předseda OFS Písek Michal Řezáč ocenění zakládajícím činovníkům klubu, současnému starostovi Františku Haškovi a vedení klubu.

Ve 14.45 hodin se uskutečnil slavnostní křest knihy Františka Bořánka Hvězdy na jihu, kmotry knihy byli nejlepší střelec české fotbalové reprezentace Jan Koller a oblíbený herec Leoš Noha, známý především z televizních seriálů Okresní přebor a Most! Křest knihy moderoval sportovní komentátor ČT Vlastimil Vlášek.

Za pár okamžiků již na hřiště nastoupili aktéři hlavního zápasu dne, ve kterém domácí SK Oslov, složený z hráčů nad 35 let hostil hvězdný Real Top Praha. Zahajovacího výkopu se výborně zhostili česká reprezentantka v házené Veronika Malá (přiletěla z Paříže dvě hodiny před zápasem a v neděli se tam opět vracela) a bývalý mezinárodní hokejový rozhodčí Václav Český. V samotném utkání se bylo na co dívat, vždyť v dresu pražského týmu se představilo hned několik zkušených fotbalistů - Jan Koller, Milan Fukal, Tomáš Pešír, Erich Brabec a Vlastimil Vlášek (oba komentovali páteční ligové utkání Baník Ostrava- Teplice a domů se vrátili až v pozdních nočních hodinách, přesto do Oslova přijeli). Zahráli si i další sportovní komentáři - Jaromír Bosák, Robert Záruba či Ondřej Lípa, fotbalový rozhodčí Radek Příhoda, herci Leoš Noha, Ladislav Hampl a Marek Adamczyk, režisér Vojtěch Nouzák, zahraniční zpravodaj ČT Jan Šmíd a další. Ani v tomto případě hosté pořádající tým nešetřili a zaslouženě zvítězili 9:2.

Nešlo však o výsledek, smyslem tohoto zápasu byla charita. Ze vstupného, prodeje odznaků SK Oslov, od hráčů a dalšího byl činovníky domácí klubu i zástupci obou týmů předán šek s částkou 84 653 Kč + 10 000 Kč za vydražení fotbalového míče devatenáctiletému Martinu Brčákovi (narodil se ve 28. týdnu s diagnózou dětská mozková obrna) na nákup invalidního vozíku. Tento čin byl po zásluze odměněn téměř šesti stovkami diváků dlouhotrvajícím potleskem.

Po utkání se konala neformální autogramiáda, kdy se hráči Realu ochotně podepsali všem žadatelům, od těch nejmenších až po osmdesátníky. A program pokračoval taneční zábavou přímo v areálu fotbalového hřiště, a to až do pozdních nočních hodin. Fotbalistům Oslova se oslavy vydařily a znovu potvrdili, že podobné akce umějí zorganizovat na výbornou.

Tisková zpráva | Foto Jan Škrle