Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

V buchtářsko-peckářských derby se rivalové o vítězství podělili

 
úterý, 22. srpna 2017, 10:18

Los soutěží poslal v úvodním kole lhenický A tým v I. B třídě i okresní B tým do Netolic. Nakonec oba soupeři z víkendu berou tři body.

1.FC Netolice A - SK Lhenice A 1:0 (0:0)

Branka: 76. David Andres (pen.). Rozhodčí: Průchová – J.Ovčáček, F.Zloch. Delegát: M.Tupý. ČK: 1:0 (79. P.Jirkovský). Diváků: 201.

SK Lhenice: J.Dvořák - D.Trojan, T.Tůma (K), P.Vincik, David Kiš - T.Balica (71. Mrkvička), P.Prenner, J.Beran, Dominik Kiš (81. Kolář) - M.Mahák, R.Iliev. Trenér: Václav Mareš.

V úvodu utkání byla minutou ticha a černými páskami na rukávech uctěna památka dlouholetého hráče, kapitána týmu, trenéra, funkcionáře a ještě nedávno i správce fotbalového stánku lhenického SK Milana Kvěcha.

Do kvalitního zápasu vstoupily oba týmy zodpovědně, vycházejíce ze zajištěné defenzivy, kdy hra se v nasazení povětšinou oboustranně přelévala bez nebezpečnějšího ohrožování branek. Až v 18. minutě to byli Lheničtí, kteří se dostali do gólové šance Prennerem vyslanou střelou, kterou ale gólman Nárovec vytěsnil. Ve 24. minutě domácí odpověděli střelou k tyči, avšak i gólman Dvořák si s ní poradil, stejně jako ve 33. minutě i s další ranou s gólovými parametry. Ve 39. minutě byl hostující tým blízko možnosti jít do vedení, když Prenner vyslal Trojana, po jehož střele balón stačil z brankové čáry odvrátit v zastoupení Nárovce jeden z beků.

Za poločasové otáčky byl tak stav bezbrankový, aby hned ve 48. minutě zahrozili Netoličtí, nejprve střelou, co se mezi tyče nevešla, a poté v 50. minutě brejkem, jehož zakončení zabránil skluzem David Kiš. V 58. minutě měl loženou šanci na kopačce lhenický Beran, zbrklým řešením ji ovšem promarnil. Následovaly další nedotažené brankové příležitosti, nebo i nepřesně zakončené na obou stranách. Rozhodující moment zápasu přinesla 76. minuta, kdy si nejprve dvojice Mahák s Ilievem zopakovala akci ze 72. minuty, tentokrát s Ilievem orazítkovanou tyčí, aby hned poté následoval rychlý netolický brejk zastavený až v šestnáctce gólmanem Dvořákem faulem s nařízenou penaltou. Tu s přehledem proměnil David Andres -1:0. Lheničtí od 79. minuty v početní převaze prahli po vyrovnání. Přes několik možností na vyrovnání nedosáhli. V 87. minutě, po standardce, vychytal Nárovec Prennerovu střelu k tyči, v 89. zase při Mrkvičkově kontru byl vyběhnuvší gólman z branky u balonu dříve. V 90. minutě stačili domácí stopeři odvrátit nebezpečí za sporného faulu v šestnáctce na Maháka. Výrazně omlazený, nově tvořený lhenický tým tak vyšel z derby bodově naprázdno, i když na zisk alespoň jednoho určitě měl. Šťastnější domácí brali všechny body.-

Václav Mareš, trenér Lhenic: „Myslím si, že to bylo velice kvalitní utkání se spoustou šancí na obou stranách, ale se špatným koncem pro nás. Mohli jsme o zápase rozhodnout v 70. minutě, když šel Roman Iliev sám na bránu, ale nedal. Vzápětí jsme inkasovali branku z penalty, která byla naprosto zbytečná. Chtěli jsme si odvést nějaké body, ale nebylo nám tentokrát přáno. Myslím si, že remíza by byla spravedlivá. Vyhrálo šťastnější mužstvo.“


1.FC Netolice B - SK Ktiš/Lh.B 2:5 (1:2)

Branky: 22. Rokůsek, 50. Fux - 31. a 62. Mrkvička, 24. Burda, 77. Sýkora, 83. Lukáč. Rozhodčí: Zoch.

SK Ktiš/Lh B :R.Suchý - P.Sýkora, R.Sura, P.Starý - F.Jeníček - D.Kolář, Vl.Burda, D.Lukač, J.Exner - P.Lukšovský. J.Mrkvička. Trenér P. Prenner st.

Ve 2. poločase do hry vstoupili K.Lukeš ml., Mich. Sedlák.

V zápase rezerv se hrál otevřený fotbal nahoru dolů s brankovými šancemi na obou stranách. Lhenice měly přece jenom víc možností, ale kralovali gólmani. Domácí sice šli jako první do vedení, ale hosté ještě do poločasové přestávky dvěma brankami zvrátili pro ně nepříznivý vývoj zápasu (1:2).

Lheničtí rezervisté o svém zaslouženém vítězství rozhodli ve druhém poločase, kdy domácím od 50. minuty za stavu 2:2 utekli o tři branky, dovedli zápas k úspěšnému konci a připsali si do tabulky první tři body.

 
 
Napsal(a) SK Lhenice | Foto Jan Klein