Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Cehnice, půlmistr strakonického OP: Když nedostaneme gól, nemůžeme přece prohrát

 
úterý, 10. ledna 2017, 12:04

Strakonický okres letos neměl výrazného favorita. Poté, co vloni postoupil suverénní Junior, se po vydařeném podzimu usadil na čele cehnický Sokol. Tamní mužstvo sází především na nepropustnou defenzivu, také proto za polovinu soutěže inkasovalo pouhých šest branek. O postupu zatím v oddílu nepřemýšlí, vyhrát soutěž by ale Cehnice podle svého předsedy Josefa Frčky chtěla.

Cehnice v cestě za postupem inkasovaly ve 13 zápasech pouze šestkrát, nejméně ze všech týmů napříč okresními přebory. Jak byste okomentoval defenzivu týmu?

Defenziva je základním stavebním kamenem našeho týmu. Držíme se hesla, že když nedostaneme gól, nemůžeme prohrát. Stoperská dvojice funguje perfektně a na pozici krajních obránců nastupují dynamičtí hráči s výborným fyzickým fondem. Přesto z těch šesti gólů jich bylo několik naprosto zbytečných a laciných.

Také díky produktivnímu Pavlu Krejsovi (14 branek) jste jasně v čele OP. Dělali jste si na postup zálusk už před sezónou? Po odchodu Junioru Strakonice tady byla konečně šance pro ostatní.

Pavel Krejsa, který k nám přišel před sezónou, je obrovským přínosem nejen na hřišti. Dokáže svým výkonem a příkladným přístupem strhnout další hráče. Jeho branky jsou o to cennější, že je dokáže vstřelit v utkáních, kdy se těžko dostáváme do zakončení a nedaří se nám gólově prosadit. Na postup si zálusk úplně neděláme. Soutěž bychom chtěli vyhrát, to bezesporu. Ale otázka postupu je druhá věc. Rozhodně je brzo o tom hovořit, ale v postupu do vyšší soutěže vidíme i spoustu negativ.

Připouštíte si, že by vás z první pozice sesadil třeba Bavorov? Máte náskok šesti bodů a navíc největšího soka hostíte na vlastním hřišti.

Samozřejmě připouštíme, nemusí se podařit dva zápasy a náskok může být pryč. Právě remíza v Bavorově pro nás byla velice cenná a brali jsme zde bod všemi deseti. Přesto doufáme, že Bavorov i letos obhájí svou "oblíbenou" druhou příčku. Ovšem i jiné týmy mohou promluvit do konečného pořadí.

Mohl byste zmínit některou výraznou osobnost současného kádru Cehnic?

Nejvýraznější osobností je samozřejmě Petr Hovorka, svou zkušeností, výkony na hřišti, ale také přístupem k mladším hráčům v kabině. Výkony mladších hráčů okolo něho se zlepšily o sto procent. Další výrazné osobnosti jsou kapitán Ondra Martínek, právě Pavel Krejsa nebo třeba Martin Kořán, který je v mužstvu výborným stmelovacím prvkem.

Změní se nějak složení mužstva přes zimní přestávku? Jaký bude harmonogram přípravy?

Kádr bychom moc obměňovat nechtěli. K žádnému odchodu by dojít nemělo, naopak bychom rádi doplnili tým o jednoho dva hráče. První trénink nás čeká v polovině února, na přelomu února a března soustředění v Soběšicích a poté dva přípravné zápasy proti Štěkni a Sousedovicím.

Napsal(a) Martin Wipplinger