Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Zdíkov vede prachatický OP: Potřebujeme dva tři hráče, ale tady je to problém

 
úterý, 3. ledna 2017, 10:29

Prachatický okresní přebor po podzimu opanuje mužstvo Zdíkova. Přestože lídr v posledním kole překvapivě prohrál v Nebahovech, drží si na rezervu Lhenic tříbodový náskok. Sekretář a aktivní hráč mužstva Roman Šebánek ví, že kádr potřebuje i vzhledem k možnému postupu do krajské soutěže posílit, ale na Prachaticku se na kvalitní hráče stojí fronta.

Zdíkov si situaci na čele tabulky zkomplikoval závěrečnou prohrou v Nebahovech. Poprvé v sezóně jste nedali ani branku, co se stalo?

Rozhodlo několik faktorů. Za prvé nám nevyhovuje hra na malých hřištích, za druhé jsme neproměnili v úvodu dvě velké šance a za třetí se soupeř z penalty dostal do vedení. To všechno hrálo soupeři do karet. Nutno taky podotknout, že Nebahovy hrály velmi zodpovědně v obraně a ačkoli druhá půle probíhala na jejich půdě, naše snaha vyústila pouze v nastřelené břevno v samém konci utkání.

Do jara jdete s náskokem pouhých třech bodů na béčko Lhenic. Navíc jste první vzájemný zápas prohráli. Budou Lhenice největším konkurentem v boji o postup?

To nevím. Lhenice občas doplňují svůj kádr hráči s A týmu, takže vždy záleží, v jaké sestavě se sejdou. Hrajeme s nimi doma, na našem velkém hřišti, což nám bude vyhovovat. Více ovšem čekáme i od Husince a Šumavských Hoštic.

Pokud by Zdíkov slavil postup, jak se vyrovná s úrovní I. B třídy? Prachatický OP dlouhodobě postrádá kvalitu, což letos v kraji poznává loňský mistr Záblatí, které je na dně soutěže.

Jsme si vědomi, že náš kádr potřebuje posílit o dva až tři hráče. To je trochu problém, protože o kvalitní fotbalisty je na Prachaticku přetlak. Ti nejlepší často odcházejí do vyšších soutěží do Vacova a Vimperka. Máme mnoho mladých kluků, chceme stavět na nich. Uvidíme, jak se postaví k tréninku, mnohé prozradí zimní příprava.

Koho byste označil za hlavního lídra vašeho aktuálního kádru?

Jednoznačně Karel Nový, má mnoho zkušeností a zároveň je ve svém věku stále výborný fotbalista. Zmínil bych i brankáře Luďka Švarce, který taktéž stojí za úspěchy týmu. Máme i pár mladých nadějných hráčů, nebudu je ale jmenovat, aby jim nevlezla pýcha do hlavy.

Zůstane mužstvo přes zimu pohromadě, nebo chystáte změny? Udržíte nejlepšího střelce okresu Václava Zimmermanna?

Nevíme o žádném odchodu a co se Vaška Zimmermanna týče, tak v jeho věku se už také nebude nikam přesouvat.

Můžete přiblížit, jak proběhne ve Zdíkově zimní přípravná fáze?

Začínáme první týden v únoru. Na konci února sehrajeme přátelské utkání s Vacovem, první týden v březnu máme Záblatí. Také další dvě utkání chceme sehrát s účastníky krajských soutěží.

Napsal(a) Martin Wipplinger