Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Čimelice inkasovaly v Protivíně až v nastavení

 
pondělí, 12. června 2017, 15:27

V předposledním kole krajského přeboru zavítalo mužstvo Čimelic k dalšímu okresnímu derby do Protivína, aby uhájilo postavení na vynikajícím třetím místě.

V oslabené sestavě (chyběli zranění Pávec, Němec, Viták) vstoupilo mužstvo Čimelic do utkání lépe. Více času mělo míč ve své moci a domácí prakticky k ničemu nepustilo. Hosté sice zahrávali několik standartních situací, ale bez výsledku.

Domácí se dostali k první střele až ve 14. minutě, kdy Moravec střílel nad čimelickou branku. V téže minutě to po rohovém kopu Čimelic zkoušel Fara, ale jeho slabá střela skončila v náruči domácího brankáře. Pak se dlouho hrálo hlavně ve středu hřiště. Ve 38. minutě zahrozil domácí Moravec po přímém kopu, ale s jeho střelou si Slavík poradil. Ke konci poločasu se hosté opět usadili před protivínskou brankou, ale Nekl ani Pšenička domácího Hanuse nepřekonali. Poločas tak skončil bezbrankovou remízou.  

Druhou půli začali opět aktivněji Čimeličtí. Ve 49. minutě zahrávali z pravé strany přímý kop. K rozehrání se postavil Martin Nekl a prudký centr zaplachtil až do sítě, neboť brankář míč podběhl a hosté se ujali vedení 0:1. V 71. minutě mohl zvýšit stav Hegenbart, ale šanci neproměnil. Čimeličtí nadále měli více ze hry. V samotném závěru ovšem domácí přidali a již v nastaveném čase se dostal k odraženému míči Jaroslav Vojík a přízemní střelou vyrovnal stav na konečných 1:1.

V poslední kole se Čimelice utkají s patnáctou Planou nad Lužnicí.

Juraj Kobetič, trenér Protivína: „Taktická bitva, nikdo nechtěl riskovat chybu, proto minimum šancí. Druhé dějství narušila trošku náhodná branka v naší síti. Musím uznat, že soupeř byl jistější na míči a přes jeho obranu se těžko postupovalo. Museli jsme ale do ofenzívy, soupeř mohl rozhodnout, náš gólman skvěle zasáhl, a tak jsme po závěrečném chtění bodu na něj dosáhli. Pro nás skvělá remíza.“

Tomáš Smrčina, trenér Čimelic: „Každý zápas, v němž přijdete o tři body až v nastavení, mrzí. Navíc si myslím, že jsme vyjma posledních deset minut odehráli velmi dobrý zápas. Dařilo se nám sbírat soupeřovy nakopávané míče a nepouštěli jsme Protivín do vážnějších šancí. I po vstřeleném gólu, kdy trochu zaspal domácí brankář, si nevytvořil Protivín žádnou velkou šanci. Pojistku tří bodů mohl přidat kapitán Hegenbart, ale tentokrát domácí brankář předvedl výborný zákrok. O to víc nás musí mrzet, že neubráníme poslední akci soupeře a v 91. minutě inkasujeme už po odvráceném rohu. Musím hráče ale pochválit za přístup a výkon. Díky ztrátám Katovic a Rudolfova máme pořád 3. místo ve svých rukách. Planá ale po výsledku s Katovicemi určitě nebude odevzdaný soupeř.“

FK Protivín – SK SIKO Čimelice 1:1 (0:0)

Góly: 91. Vojík – 49. Nekl. Rozhodčí: Kotalík – Dunovský, Hoch. DFA: Makovička. ŽK: 0:2 (Slavík, Řezáč). Diváků: 300.

Protivín: Hanus – Vojík, Rothbauer, J. Mikulenka, Zach – Růžička, Z. Vorel, R. Vojta, Fiala (72. Chalupa) – Moravec, J. Vorel. Trenér Juraj Kobetič.

Čimelice: Slavík – Fara, Řezáč, Listopad, Pšenička – Suchan (65. Svojše), Zelenka, Nekl, Káš (72. Varhan) – Hlavín, Hegenbart. Trenér Tomáš Smrčina.

Napsal(a) Josef Ťupa | Foto Jan Škrle