Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, fakta a nejlepší hráči v 26. kole KP

 
středa, 24. května 2017, 15:17

V 26. kole neuspělo ani jedno z hostujících mužstev za tři body. Alespoň remízu uhrál Rudolfov v Milevsku (3:3), přestože vedl už 0:2. Skvěle zahrála Hluboká na hřišti Soběslavi, lídr zachraňoval remízový stav 2:2 až v 88. minutě. V souboji dvou celků z chvostu tabulky remízovala stejným skóre Planá doma s Dačicemi a specifitu derby potvrdil duel Katovic s Osekem. Domácí, za běžných okolností jasný favorit zápasu, na vlastním trávníku pouze dotáhl ztrátu na konečných 1:1.

VÝSLEDKY 26. KOLA KP

FK JINDŘICHŮV HRADEC 1910 - SOKOL ŽELEČ 4:0 (1:0) 

GÓLY: 1. KUČERA, 51. VLASTNÍ (HOLUB), 69. F. VOTAVA, 89. T. ŠENKÝŘ.
ROZHODČÍ: KRAUSKOPF - MACH, JAROLÍM. DELEGÁT: ŠNAJDER. BEZ KARET. DIVÁKŮ: 50.


J. HRADEC: REŠL – BLAŽEK, CÍSAŘ (82. ŠMÍD), VÖLFEL, M. ŠENKÝŘ – T. ŠENKÝŘ, ČERNOCH, BERÁNEK, KUČERA – CHALUPSKÝ (78. M. VOTAVA), F. VOTAVA (90. NOVÁČEK). TRENÉR MAREK ČERNOCH. 

ŽELEČ: HOVORKA – ŠKRÁBEK, PAVLIČKO, KOSOBUD, PODROUŽEK (79. BOSNYAK) – RABIŇÁK (69. JANOŠÍK), PETR, ŠVEC, SOKOLT (46. BRŮŽEK), HOLUB – NOVOTNÝ. TRENÉR ROMAN LUKÁČ.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: T. ŠENKÝŘ, VÖLFEL - ŠVEC, HOLUB

Marek Černoch, trenér J. Hradce: Předně je třeba říct, že se hrálo velice kvalitní utkání. Nám se nadmíru vydařil samotný úvod, když hned z první akce po padesáti vteřinách vstřelil vedoucí gól Vít Kučera. To nám samozřejmě pomohlo, ovládli jsme hru a byli aktivnější. Želeč však postupem času srovnávala krok a po změně stran nás začala přehrávat především lepší kombinací. Tomu jsme čelili pozornou obranou a sami vyráželi k rychlým protiútokům. V 51. minutě se přímo z rohu na přední tyč trefil Tomáš Šenkýř, ale ani to ještě hosty do kolen nesrazilo. Nám však tentokrát konečně v koncovce přálo i štěstí, a tak v 69. minutě Filip Votava a krátce před závěrečným hvizdem opět Tomáš Šenkýř dalšími trefami podtrhli naše vítězství. Hráče tentokrát musím pochválit."

Roman Lukáč, trenér Želče: Ráz utkání určila hned první minuta zápasu, kdy jsme inkasovali. V úvodu druhé půle jsme si tam šoupli ještě jeden, a ač byla vidět snaha, hráli jsme jen k vápnu domácích, kteří nás pak ještě potrestali z rychlých protiútoků. Dostali jsme pořádnou facku."


 SK SIKO ČIMELICE - SK ŠEVĚTÍN 6:0 (3:0) 

GÓLY: 3. SVOJŠE, 27. HEGENBART, 38., 52. ŘEZÁČ, 68. SUCHAN, 87. ZELENKA.
ROZHODČÍ: REISNER - VICAN, HOCH. DELEGÁT: PEČENKA. BEZ KARET. DIVÁKŮ: 50.


ČIMELICE: SLAVÍK – ŘEZÁČ (62. VITÁK), FARA, NĚMEC, PŠENIČKA – ZELENKA, HEGENBART, HLAVÍN (73. VARHAN), KÁŠ, SUCHAN – SVOJŠE (58. PÁVEC). TRENÉR TOMÁŠ SMRČINA.

ŠEVĚTÍN: TRNKA – MOHAMED, KUPEC, HANOUSEK, SVÁTA (47. ŠVEJDA) – VALTA, BOHONĚK, P. NOVOTNÝ (74. LUDVÍK), KLAPUŠ – R. NOVOTNÝ (87. CHALUPA), HINDY (83. BEZNOSKA). TRENÉR MIROSLAV KOLÁČEK.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: ŘEZÁČ, HEGENBART, CELÝ TÝM – KLAPUŠ

Tomáš Smrčina, trenér Čimelic: Po několika zápasové sérii bez vítězství se nám povedlo konečně naplno bodovat a i předvedená hra byla z naší strany dobrá. Hodně nám pomohl rychlý gól už ve 3. minutě, který nás uklidnil. Od branky na 2:0 jsme zápas kontrolovali a nepouštěli soupeře do žádných šancí. Navíc na branky Řezáče a Zelenky byla radost se podívat. Snad jsme se střelecky probudili a nechali si nějaké góly i do dalších zápasů."

Miroslav Koláček, trenér Ševětína: Domácí nás přehráli v nasazení a zakončení. Příští rok aspirant na postup,dle mého názoru."


 SK OTAVA KATOVICE - TJ OSEK 1:1 (1:1) 

GÓLY: 30. UHER - 9. HOSNEDL.
ROZHODČÍ: HERZOG - KAŠTÁNEK, DUNOVSKÝ. DELEGÁT: ŘEZÁČ. ŽK: 2:5 (ZOUBEK, BLATSKÝ – ČAPEK, KUNEŠ, CHALUŠ, MRÁZ, CARDA). ČK: 0:1 (64. KREJČÍ). DIVÁKŮ: 259.


KATOVICE: HOLÝ – KOUTSKÝ, HAJDUŠEK, BLATSKÝ, MATAS – ZOUBEK, SCHÁNĚLEC, REPA, MIKLAS - UHER, POŽÁREK. TRENÉR ROMAN MALÝ.

OSEK: CHALUŠ – KREJČÍ, CARDA, BRABEC, ČAPEK (77. BALOUŠEK) – HOSNEDL, J. HOCH, MRÁZ, BROŽ (73. KROUPA), KUNEŠ – ŘÍSKÝ. TRENÉR JAROSLAV VOŘÍŠEK.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: HAJDUŠEK - HOSNEDL, CARDA, HOCH

Roman Malý, trenér Katovic: O lepší výsledek nás připravil jen náš výkon. Znovu nebyl ideální a tentokrát to na výhru nestačilo. Osek bojoval, hodně v zápase na vše křičel a hlavně bavil i diváky. To co před koncem zápasu předvedl Radim Kuneš po odehrání míče do autu, jsem ještě neviděl. Krajský přebor posunul na úroveň koženého slunce. Nicméně remíza je spravedlivá."

Jaroslav Voříšek, trenér Oseku: V úvodní čtvrthodině jsme domácí překvapili naší útočnou aktivitou. Už ve 3. min. po rohu Hocha minul těsně hlavou Říský. V 10. minutě posunul Mráz na Hosnedla, který se prosmýkl mezi třemi hráči a trefil přesně  k tyči. Vzápětí tentýž hráč po podobné akci jen přestřelil. Minutu na to byl Hoch v šestnáctce domácích faulován, ale hra pokračovala dál. Vyrovnání Uhera přišlo po zbytečné standardní situaci a následném rohovém kopu. V 58. min. po výborně kopnutém rohu se ve stoprocentní šanci objevili Carda s Čapkem, ale ani jednoho z nich míč netrefil. Po vyloučení stopera Krejčího jsme téměř 30 minut  hráli oslabení a domácí  měli v závěru několik velkých šancí. Tentokrát jsme se museli obejít bez kapitána Blažečky, zato po dlouhé rekonvalescenci se na trávníku ukázal Jiří Baloušek. Utkání mělo znaky klasického derby a i díky divácké kulise mělo náboj."


 SOKOL PLANÁ NAD LUŽNICÍ – CENTROPEN DAČICE 2:2 (1:0) 

GÓLY: 2. JANOVSKÝ, 74. POSPÍCHAL – 47. TOMAN, 82. JINDRA.
ROZHODČÍ: HANES – JAROLÍM, SEBERA. DELEGÁT: PRIMUS.  ŽK: 2:3 (HANDREJCH, PĚKNIC – ZEJDA, TOČÍK, KNĚŽÍNEK). DIVÁKŮ: 60.


PLANÁ: FAJFRLÍK – SEDLÁČEK, WELZL, ANDĚL, HANDREJCH (78. ŠTIAK) – DO TRUNG, POSPÍCHAL, TRČKA, JANOVSKÝ – PĚKNIC, ŠVEC. TRENÉR RADIM HEŠÍK.

DAČICE: ZEJDA – MAŠÁT, KNĚŽÍNEK, BRUNNER, VACUŠKA – JELÍNEK (77. MÁŠA), KRTEK, TOČÍK, JANÁK, JINDRA – TOMAN. TRENÉR ROMAN BUJDÁK.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: FAJFRLÍK – TOMAN.

Radim Hešík, trenér Plané: „Chtěli jsme naplno bodovat, měli jsme na to, utkání se pro nás vyvíjelo dobře. Byli jsme po většinu utkání aktivnější, ale po zbytečné standardce těsně před koncem utkáním jsme přišli o plný počet bodů. Jedeme ale dál, nic nevzdáváme!“

Ohlas Dačic doplníme.


 FK PROTIVÍN - FC PÍSEK B 3:1 (3:0)   

GÓLY: 16. SLÁDEK, 32. J. VOREL, 33. ZB. VOREL – 52. ZUŠŤÁK.
ROZHODČÍ: REITINGER – MACKO, TUPÝ. DELEGÁT: ZEDNÍK. ŽK: 3:3 (ZB. VOREL, MORAVEC, J. VOREL – HRALA, HUDÁK, ZUŠŤÁK). DIVÁKŮ: 200.


PROTIVÍN: HANUS – ROTBAUER, J. MIKULENKA, R. VOJTA, VOJÍK – FIALA, ZB. VOREL, MORAVEC, RŮŽIČKA – J. VOREL (83. J. VOJTA) – SLÁDEK (57. ZACH). TRENÉR JURAJ KOBETIČ.

PÍSEK B: JEVČÁK – ŽUREK, VÁCLAVÍK (60. STRÁSKÝ), UHLÍK, HUDÁK (86. SAJTL) – ŘEŽÁBEK, HRALA (80. MACHOVSKÝ), ŘÍHA, VELEK – DAN, ZUŠŤÁK. TRENÉR JAROSLAV PTÁČEK.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: R. VOJTA, ZB. VOREL – ZUŠŤÁK.

Juraj Kobetič, trenér Protivína: V zápase jsme ukázali dvě tváře. V první půli jsme byli důrazní a v pohybu. Získali jsme vedení a další brankové příležitosti zahodili. Do druhé půle se nám již nepovedlo udržet herní kvalitu a přenechali jsme hru hostům. Pasivní způsob hry se nám vymstil brankou v naší síti a už se nepovedlo nastartovat se na vyšší obrátky a náš výkon nebyl dobrý. Bereme body, ale měli bychom dokázat hrát víc než poločas."

David Pichlík, asistent trenéra Písku B: Zápas se hraje na dva poločasy a bohužel ten první jsme nezvládli. Dostali jsme tři góly a bylo prakticky po zápase. Ve druhé půli jsme se zlepšili, ale domácí vedení ubránili a zaslouženě vyhráli."


FK SPARTAK SOBĚSLAV - TJ HLUBOKÁ NAD VLTAVOU 2:2 (0:0)

GÓLY: 51. (11) JANOUŠEK, 88. BOHÁČ – 71. TAUBER, 77. RUBICK.
ROZHODČÍ: VYCHODIL – POLÁK, ŽEMLIČKA. DELEGÁT: ŠNAJDER. ŽK: 2:6 (M. MAZOUCH, BOHÁČ – T. ADAM 2, STRÁSKÝ, NITRIANSKÝ, JONÁŠ, LOVIČKA). ČK: 0:1 (90. T. ADAM). DIVÁKŮ: 150.


SOBĚSLAV: KUNÍK – M. HROMADA, PODRÁSKÝ, BOHÁČ, CHOTOVINSKÝ – FISCHER (46. T. MAZOUCH), M. MAZOUCH, NOHAVA (46. PELTÁN), P. JANOUŠEK – DVOŘÁK, ŠMÍDMAJER. TRENÉR RADEK HAJIČ.

HLUBOKÁ: VACL – ŘÍHA, LEGDAN, ANTOŠ, JONÁŠ – RUBICK (85. LOVIČKA), NITRIANSKÝ, STRÁSKÝ, NĚMEC (80. VALENTA) – TAUBER, T. ADAM. TRENÉR FRANTIŠEK CIPRO.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: NIKDO – TAUBER, NITRIANSKÝ.

Radek Hajič, trenér Soběslavi: Tentokrát musím sportovně uznat, že soupeř byl po celý zápas fotbalovější, důraznější, prostě lepší. My jsme se dostali do vedení P. Janouškem z pokutového kopu. Možná kdyby Dvořák dal z vyložené šance na 2:0, brali bychom tři body. Nestalo se tak, naopak po našich individuálních chybách hosté stav zápasu otočili. Jsem rád, že kluci nesložili zbraně a minutu před koncem po precizně zahraném trestném kopu Janouška doklepával do prázdné branky Boháč, a zachránil tím alespoň bod a domácí neporazitelnost. Podali jsme asi nejhorší výkon na jaře, v závěru trochu vzplály emoce, ale to k fotbalu přece patří."

Petr Řehoř, činovník Hluboké: Prvnímu celku tabulky jsme byli velmi dobrým protivníkem, myslím si, že po většinu doby jsme byl i lepším týmem. Po penaltě jsme prohrávali 1:0, pak jsme zabrali a otočili zápas na 1:2, ale bohužel dvě minuty před koncem jsme dostali z trestňáku branku, která pro nás znamenal ztrátu dvou bodů. Hráčům mohu za předvedený výkon jen poděkovat a naše fanoušky pozvat na další zápas, který hrajeme doma už v pátek od 18 hodin s Milevskem."


JISKRA TŘEBOŇ - FK OLEŠNÍK 2:0 (2:0) 

GÓLY: 13., 43. PRŮCHA.
ROZHODČÍ: KOTALÍK - SEBERA, PŘIBYL. DELEGÁT: EIBL. ŽK: 3:1 (KOPECKÝ, FRANĚK, PRŮCHA – NÝDL). DIVÁKŮ: 180.


TŘEBOŇ: J. SKÁLA – KODRAS, CAHYNA (45.+4. KUČERA), LONSMÍN, KOPECKÝ – MATOUŠEK, HOLÝ, FRANĚK (88. BAŠTA), DIVOKÝ (90.+3. NEKVINDA) – HAVLÍK, PRŮCHA (90. PODSCLAN). TRENÉR ZDENĚK PROCHÁZKA.

OLEŠNÍK: JIRKAL – NÝDL, POMEJE (90. VAŘÁK), HELLER, DRÁB – M. STUDNIČKA (46. ŠAHAJDA), ČERVENKA, TRESSL, ŠÍMA – DUDEK, ŠTOS. TRENÉR LADISLAV TÁBORSKÝ.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: PRŮCHA, J. SKÁLA, LONSMÍN, MATOUŠEK – ČERVENKA

Zdeněk Procházka, trenér Třeboně: V utkání s Olešníkem musím všem našim hráčům poděkovat za velkou bojovnost a obětavost, která byla odměněna třemi body. Kompaktní soupeř byl fotbalovějši, ale přežili jsme se štěstím jeho dvě velké šance. Díky střelecké produktivitě Martina Průchy a taktickému výkonu celého mužstva jsme bodovali naplno, což je při našich problémech se sestavou od začátku jara nesmírně důležité. Bohužel jsme minimálně do konce jarní části soutěže přišli o našeho klíčového hráče Ondřeje Cahynu, který se vážně zranil - všichni mu držíme palce a přejeme brzké uzdravení."

Ladislav Táborský, trenér Olešníku: „V Třeboni jsme si odbyli klasický den blbec. Po herní stránce to nebylo nejhorší, dokonce jsme domácí přehráli, ale máme žalostnou koncovku. Radim Štos měl dát gól, dokonce už jsem se radoval, že je to 1:1, ale prostě netrefil branku, nevím, co tam zmatkoval. Ale byly tam i další šance, kdy byli kluci sami před brankářem, hlavně tedy v první půli. Jenže když neskórujete, nemůžete vyhrát. V tom nás Třeboň předčila, v produktivitě. Zřejmě tedy vyhrála zaslouženě." 


 FC ZVVZ MILEVSKO - SK RUDOLFOV 3:3 (2:2) 

GÓLY: 35. BARDA (11), 41. M. NOVOTNÝ, 80. SEDLÁK – 6. J. NOVOTNÝ, 33. KOVAČIČÍN, 57. POUZAR (11).
ROZHODČÍ: KORANDA - KRČÍN, KLÁTIL. DELEGÁT: BROŽ. ŽK: 2:3 (MÁLEK, KOUTNÍK – HRBÁČ, PROKEŠ, J. NOVOTNÝ). DIVÁKŮ: 150.


MILEVSKO: ŠMITMAJER - M. NOVOTNÝ, VAKOČ, KOSOBUD - BARDA, MARVAN (72. PATÁK), KOMÁREK, SEDLÁK (83. P. NOVOTNÝ), KOUTNÍK, MÁLEK – PETR DVOŘÁK (88. ALEXA). TRENÉR MIROSLAV STRNAD.

RUDOLFOV: TERINGL – PROKEŠ, J. NOVOTNÝ, KUNA, RYNEŠ – POUZAR, ŠINDELÁŘ, HRBÁČ, KOVAČIČÍN – PFLEGER (81. BAŠČEVAN), JANÁK (69. KOCINA). TRENÉR OTAKAR MATOUŠ.

NEJLEPŠÍ HRÁČI: SEDLÁK, KOMÁREK - KOVAČIČIN, POUZAR

Miroslav Strnad, trenér Milevska: Bohužel hned na začátku zápasu jsme si nepohlídali standardku, ze které jsme dostali hloupý gól – 0:1. Pak se nádherně trefil z 30 metrů další hráč Rudolfova a soupeř už vedl 0:2. My jsme ale nesložili zbraně, bojovali jsme a vyrovnali  stav na 2:2. Na 1:2 snížil z penalty Barda a na 2:2 po krásné individuální akci vyrovnal Novotný. Začátek druhé půle nám vyšel, měli jsme psychicky výhodu a byli lepší, ale v době největšího náporu jsme zase zbytečně inkasovali – vymyšlený faul na půlce, brejk, hloupá penalta a opět prohráváme. Také podruhé se ale ukázala síla našeho mužstva a opět jsme srovnali, kdy se po pěkné přihrávce Komárka prosadil Sedlák. Nakonec jsme mohli i vyhrát, šance jsme na to měli. Kluci moc chtějí, ale občas nám chybí i trocha štěstíčka. Dle vývoje, kdy jsem dvakrát prohrávali, však s bodem proti čtvrtému Rudolfovu musím být spokojen. Neprohráli jsme potřetí v řadě a těší mě, že jsme předvedli kvalitní výkon. Padlo i dost branek a to je koření fotbalu."

Ohlas Rudolfova doplníme.

Napsal(a) Redakce | Foto Jan Škrle