Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, sestavy, fakta a nejlepší hráči ve 29. kole krajského přeboru

 
středa, 7. června 2023, 10:45

Jihočeský kraj – Od soboty, kdy Olešník prohrál v Semicích, známe krajského mistra. Fotbalisté Jindřichova Hradce pak svůj triumf v krajském přeboru potvrdili nedělním vítězstvím nad Strakonicemi. Zbývá tak rozluštit poslední hádanku. Zatím není jisté, kdo krajský přebor opustí.

Výsledky 29. kola krajského přeboru:


TJ Hluboká nad Vltavou – FC ZVVZ Milevsko 3:1 (2:0)

Góly: 9. a 30. (pen.) Pecka, 83. Stráský – 73. Hadáček. Rozhodčí: Němec – Pravda, Smola. Delegát: Eibl. ŽK: 0:4 (Lalák, Marvan, Petřík, Pich). Diváků: 50.

Hluboká: Konečný – Krejčí, Rubick, Antoš, Rottenborn (63. Šuba) – Hrachovec, Funda, Škoda, Pecka – Hájek (74. Stráský), Křiváček (74. Havlík). Trenér Kokeš.

Milevsko: Lalák – Kálal (70. Pich), Vakoč, Kosobud, Málek – Kotrba (77. Kutil), Marvan, Bártík, Přibyl – Hadáček, Petřík (46. Souček). Trenér Strnad.

Nejlepší hráči: Pecka -  Hadáček, Přibyl

Radim Kokeš (trenér Hluboké): „Soupeř měl kvalitu, což jsem čekal. Herně na tom bylo Milevsko dobře, byl to bojovný tým a silný v útoku. Hosté nám dělali v první půli problémy, ale nedokázali vstřelit gól. My jsme naopak v prvním poločase dva góly dali. Ve druhém poločase jsme trošku znervózněli a nedokázali udržet balón, naštěstí jsme ale dali třetí gól, který nás uklidnil. Byl to docela dobrý a vyrovnaný zápas.“

Miroslav Strnad (trenér Milevska): „Odehrál se velmi slušný fotbal, který se divákům musel líbit. A taková prohra mrzí dvojnásob. Rozhodně jsme tu nebyli horším týmem. Ve druhé půli hrajeme převážně na jejich půlce, snažíme se vyrovnat, máme šance a oni nám dají gól z ničeho na 3:1. Tím nás zabili. Kvalitu v zakončení samozřejmě mají. My naopak dáme tyčku, břevno, pár balonů proletí těsně vedle… Bohužel, taková je naše aktuální realita.“


FC AL-KO Semice – FK Olešník 4:3 (1:0)

Góly: 58. a 90. Zborník, 38. Veleman, 50. Blažek – 61. a 65. Toth, 77. Lafata. Rozhodčí: Lepič – Kaštánek, Němec. ŽK: 2:1 (Pohnán, Valach – Chlumecký). Diváků: 220.

Semice: Dvořáček – Řezáč (61. Linhart), Zborník, Listopad, Pohnán – P. Keclík (46. Buchtele), J. Keclík, P. Valach, Blažek – Hrala (92. M. Valach), Veleman (61. Pšenička). Trenér Nousek.

Olešník: Tomášek - Heller, Kalášek, Nohava - Toth, Szó, Řehoř, Lafata, Miklík - Chlumecký, Martinec. Trenér Chlumecký.

Nejlepší hráči: - nehlášeni

Ohlas Semic doplníme

Roman Chlumecký (hrající trenér Olešníku): „Jedním slovem, je to škoda. Prohráváš 3:0, vyrovnáš na 3:3, soupeře válcuješ a z brejku dostaneš v 90. minutě gól na 4:3. Ale takový je bohužel fotbal. Pro semické kluky je to oblíbený výsledek, ale trošku s jinou příchutí nebo pachutí z Precis arény. Pokud už není přejmenována na Starosta aréna."  


TJ Spartak Trhové Sviny – SK Jankov 3:0 (2:0)

Góly: 2. a 43. Kurali, 76. Valut. Rozhodčí: Cigáň – Boček, Toman. Delegát: Šnajder. Bez karet. Diváků: 150.

T. Sviny: K. Brůha – D. Kodras, Tomek, Chromčák, Šafránek (86. Písko) - Gažák, Rolínek (65. M. Kodras), Valut, Borek - D. Brůha, Kurali. Trenér Písko.

Jankov: Skála - Borovka, Kočí, Fajtl, Jirkovský (71. A. Píša) - Vokurka, Hanzlík, Hüttner, Votava, Řepa – Kočer. Trenér Řezníček.

Nejlepší hráči: Kurali – Řepa, Borovka, Vokurka, Kočí

Martin Písko (trenér T. Svinů): „Lepíme sestavu, asi jako každý na konci sezóny, a na naší hře je to hodně vidět. Podařil se nám začátek zápasu, kdy ve druhé minutě skóroval Kurali. Pak ale iniciativu v prvním poločase převzal soupeř. A jak se nám povedl začátek, tak i na konci první poločasu skóroval opět Kurali. Druhý poločas už  jsme si pohlídali a Jankov do větší šance nepustili.  Přidali jsme ze standardní situace třetí gól a bylo o zápase rozhodnuto.“

Petr Maxa (vedoucí mužstva Jankova): „Naše příprava na utkání, díky událostem z celého týdne, se ani přípravou označit nedá. My i soupeř jsme počítali značné ztráty s absencemi, tak bylo záhadou, komu se bude více dařit. Vstup do zápasu byl už tradiční. První minuta, roh a velká šance domácích. Druhá minuta, střela za vápnem a my jsme prohrávali. Pak jsme ale převzali iniciativu, drtivou většinu prvního poločasu jsme měli územní převahu, a vytvořili si dvě až tři šance na vyrovnání nebo dokonce otočení skóre. To se nepovedlo a v závěru nám Kurali druhou střelou v zápase vstřelil druhý gól. Na výkon z první půle se nám po změně stran nepodařilo navázat. Sice jsme byli v držení balónu, ale povětšinou jen kolem půlící čáry a k žádné příležitosti k zdramatizování výsledku jsme se nepropracovali. Domácí nám dali lekci z produktivity. Ve druhém poločase měli dvě šance, jednu proměnili a z tohoto pohledu zvítězili zaslouženě."


FK Tatran Prachatice – TJ Dražice 3:1 (2:0)

Góly: 18. Makoš (pen.), 34. Kováč, 78. Jaroslav Rauscher (pen.) – 79. Štecher. Rozhodčí: Rejžek – Pravda, Smola. Delegát: Třeštík. ŽK: 2:2 (Luňáček, Jakub Rauscher – Štecher, Novotný). Diváků: 90.

Prachatice: Hopfinger - Jaroslav Rauscher, Kováč, Legdan, Luňáček - Toušek (85. Brom), Jakub Rauscher, J. Pravda, Král (78. Gramblička), Fürbach (63. Řezník) - Makoš (67. Miesbauer). Trenér: Bajčík.

Dražice: Počinek - Pražma, Svojše, Bareš, Novotný - D. Štecher, Vačlena, Studenovský, J. Štecher – M. Stuchlík (81. Holub), Běhoun. Trenér Jaroš.

Nejlepší hráči: Legdan – D. Štecher, Pražma

Josef Hopfinger (hrající asistent trenéra): „Začátek utkání byl poměrně opatrný a jedinou brankovou příležitost jsme si vytvořili my, bohužel skončila na břevně. Poté nám pomohl soupeř, když zbytečně fauloval ve vápně a šli jsme do vedení. Inkasovaný gól pomohl paradoxně víc soupeři, který měl několik nebezpečných standardních situací, naštěstí jsme to přestáli. Do klidu nás dostal stoper Kováč, který utěšenou střelou z dvaceti metrů nedal brankáři šanci. Do druhé půle vlétl lépe soupeř a vytvořil si několik zajímavých příležitostí, které naštěstí pro nás končily mimo branku. Deset minut před koncem se nám podařilo dobře sehrát brejk, po kterém byl ve vyložené šanci ve vápně faulovaný Řezník a Jaroslav Rauscher nekompromisně proměnil. Soupeř sice okamžitě z rozehrávky snížil, ale zbytek utkání jsme si pohlídali. Máme tak důležité tři body a o další pojedeme zabojovat příští týden do Milevska.“

Vlastimil Stuchlík (vedoucí mužstva Dražic): „V tomto zápase jsme chtěli uhrát potřebný bod k záchraně, což se nepodařilo. Opět nás v úvodu srazila přísná penalta a k tomu přidali domácí gól ze střední vzdálenosti. My jsme měli několik standardních situací, bohužel bez využití. Ke konci se domácí znovu prosadili z penalty a nám se povedlo už jen korigovat po individuální akci.“


FK Olympie Týn nad Vltavou – SK Rudolfov 1:1 (0:0)

Góly: 85. Tomka – 70. Prokeš. Rozhodčí: Kaštánek - Němec, Dunovský. Bez karet. Diváků: 120.

Týn: Vachuta - Maxa, Brom, Šálený (46. Tomka), Meidl - Dobal, Račák, Procházka (71. Ulrich), Mezera – Štos (87. Pešta), Stoklasa. Trenér Mareš.

Rudolfov: Teringl – Prokeš, Novotný, Tyrpák, Peiger – Sládek, Pouzar, Boček, Šindelář, Vejvar (80. Toman) – Tlamsa. Hrající trenér Pouzar.

Nejlepší hráči: nikdo – Prokeš, Tyrpák

Václav Mareš (trenér Týna): „Nebylo to z naší strany vůbec povedené utkání. Nehráli jsme dobře, řekl bych, že to bylo jedno velké trápení. Hosté byli lepší, nebezpeční a po zásluze se dostali do vedení. Do druhého poločasu jsme změnili rozestavení, chtěli jsme něco změnit, nastartovat se, ale bohužel se nám vůbec nic nedařilo. Vysvobodil nás až pět minut před koncem Milan Tomka po akci Vladimíra Dobala. To nás nastartovalo a myslím si, že posledních deset minut to měli hosté hodně těžké. Vzhledem k vývoji zápasu musím být s bodem spokojený, protože Rudolfov hrál opravdu dobře. Citelně nám chyběl Jakub Hudeček.“

Radim Pouzar (hrající trenér Rudolfova): „Odehráli jsme poměrně povedené utkání, po většinu zápasu jsme byli lepším týmem, dobře jsme kombinovali, ale k tomu, abychom zvítězili, jsme potřebovali proměnit více než jednu gólovou šanci. Paradoxně jsme ještě v úplném závěru mohli prohrát, ale v kontextu celého utkání by to bylo nespravedlivé.“ 


TJ Osek – FK Protivín 6:1 (5:0)

Góly: 3. a 28. Hoch, 11. a 45. Hosnedl, 6. Matěj Čapek, 81. Vlk (pen.) – 67. Říha. Rozhodčí: Brych – Jarolím, Vejčík. ŽK: 2:3 (Hoch, Martin Čapek – Nedvěd, Štěpka, Vorel). ČK: 1:0 (69. Matěj Čapek). Diváků: 60.

Osek: Vlk – Kuneš, Němeček, Carda (54. Vojta), Martin Čapek – Sigmund, Šrámek, Hoch, Matěj Čapek – Hosnedl, Zelenka. Trenér Vašica.

Protivín: Váverka - Kvasnička (46. Cvachovec), Kulík, Hornát, Nedvěd - Kozák, J. Vorel, Daniel Bečvář, Štěpka, Hodinka (60. Veselý) – Martin Říha. Trenér Miroslav Říha.

Nejlepší hráči: Hoch – nikdo

Luboš Vašica (trenér Oseku): „Byl to zápas dvou týmů, které neměly k dispozici kompletní kádry. My jsme chtěli do zápasu vstoupit aktivně, než se soupeř rozkouká. To se nám podařilo a dali jsme brzy pěkné góly. Zápas byl po pětadvaceti minutách rozhodnutý. Ve druhém poločase se utkání už jen dohrávalo, proto druhá půle skončila 1:1. Hosté dali krásný gól střelou z dvaceti metrů, my jsme pak přidali šestý gól z penalty. Jinak se kromě červené karty na naší straně za nesmyslné udeření protihráče nic zajímavého neudálo. Byli jsme lepším a fotbalovějším týmem, což naznačuje i výsledek. Naše vítězství bylo zaslouženě.“

Miroslav Říha (trenér Protivína): „V omlazené sestavě jsme věděli, že je pro nás důležitý úvod zápasu. Bohužel naší naivitou a nedůrazem jsme v 11. minutě prohrávali 3:0 a bylo v podstatě po zápase. Kdyby hlavička Martina Říhy skončila místo na břevně v síti, mohli jsme zápas ještě zdramatizovat. Jenže efektivní domácí hráči do poločasu přidali ještě dvě branky a bylo hotovo. Jediné pozitivum bylo, že jsme to nezabalili a vstřelili alespoň čestný gól. Domácí si zápas již zkušené pohlídali a zaslouženě vyhráli.“


TJ Jiskra Třeboň – FC Silon Táborsko B 7:1 (5:1)

Góly: 33. a 64. Zavadil, 18. Rezek, 30. Radosta, 40. Matoušek, 41. Průcha, 55. Hromádka. Rozhodčí: Leiš – Dimitrov, Cigáň. Delegát: Urban. ŽK: 2:3 (Matoušek, Kubata - Jansa, Kupka, Pok). Diváků: 150.

Třeboň: Flaška - Rezek, Širhal, Tůma, Zavadil (75. Franěk) - Kubata (82. Candra), Matoušek, Hromádka, Schneider (55. Vrána) - Radosta (85. Decker), Průcha (79. Pitelka). Trenér Bicenc.

Táborsko B: Chotovinský - Jíra (46. Pajer), Pánek, Fišer (61. Voneš), Mikuláštík (73. Kabeš) - Kupka, Jansa (81. Pok), Neužil, Činčura - Ott, Praveček. Trenér Vesecký.

Nejlepší hráči: celý tým - nikdo

Karel Bicenc (trenér Třeboně): „V prvním poločase jsme začali takticky na držení míče a postupném protiútoku. Bohužel, v první části jsme hráli až moc vzadu a z toho pramenila chyba ve 12. minutě, kdy se dostal Tůma pod tlak a po faulu byl nařízen pokutový kop. Hráč Táborska Neužil ho proměnil. Měli jsme několik příležitostí na vstřelení branky, ale spadla tam až protečovaná přihrávka Průchou. Do konce poločasu se postupně ještě trefili ve 30. minutě Radosta, o tři minuty později Zavadil, ve 40. minutě Matoušek a minutu po něm opět Průcha. Ve druhém poločase tempo opadlo, i přesto jsme ale ještě vstřelili dva góly. Dali je v 55. minutě Hromádka a v 64. minutě Zavadil. Postupně jsme prostřídali a do hry poslali i dorostence. V 90. minutě byl nařízen druhý pokutový kop, ten však Flaška vyrazil a chytil i dorážku. Chválím celý tým. Hráli jsme dobře, ale vidím tam ještě prostor pro zlepšování. Je to páté utkání bez porážky.“

Pavel Vesecký (trenér Táborska B): Po dobrém vstupu do utkání jsme se ujali vedení, když jsme domácí donutili presinkem k chybě v pokutovém území a po faulu na Pravečka jsme zahrávali pokutový kop. Neužil ho s přehledem proměnil. Nevím, co se poté událo v hlavách našich hráčů. Asi si mysleli, že se Třeboňští položí a rezignují. Domácí naopak přidali na agresivitě a důrazu a po několika hrubých chybách v naší obraně jsme do poločasu inkasovali pět gólů. Poté se již zápas jen dohrával a domácí zaslouženě zvítězili.“


FK Jindřichův Hradec 1910 – FK Junior Strakonice 2:1 (1:0)

Góly: 45.+1 Jaroš, 67. Toman - 89. Chalupa. Rozhodčí: Krčín – Nedvěd, Šťastný. ŽK: 0:1 (Pomej). Diváků: 60.

J. Hradec: Hulík – Madar (85. Petr), Koktavý, Rejthar (72. Blažek), Völfel – Waník, Jaroš (72. Fical), Votava, Škarda (85. Hauser), Janák – Toman (72. Strejček). Trenér Lukáč.

Strakonice: Kozlík – Chalupa, Rybák, Smola, Jandera – Mrkvička (81. Linhart ), Pomej – Štöger (77. Lízal), Bílý, Máška – Krejčí (70. Vondrák). Trenér Čakrt.

Nejlepší hráči: Janák, Koktavý – Kozlík, Chalupa, Smola

Roman Lukáč (trenér J. Hradce): „Z naší strany už to bylo takové uvolněnější a chyběla nám tentokrát větší kvalita ve vápně soupeře. Počínali jsme si laxně a neproměnili jsme spoustu šancí. Naštěstí jsme dali gól do šatny, ale ve druhé půli nám zase hodně dlouho trvalo, než jsme naše vedení pojistili. Nicméně zápas jsme zvládli a vyhráli zaslouženě.“

Tomáš Čakrt (trenér Strakonic): „Na půdu jistého postupujícího jsme odjížděli s respektem a s odhodláním uhrát dobrý výsledek. Hradec dobře kombinoval a držel míč. Během zápasu si domácí vytvořili hodně šancí, které zahazovali, a nás držel ve hře skvělými zákroky zkušený Jakub Kozlík. Trochu mě mrzí obdržená branka v nastavení první půle a neproměněné šance, ale jinak jsme na hřišti lídra určitě ostudu neudělali. Do utkání naskočilo hned šest hráčů mladších dvaceti let, což nás těší a je to dobrým příslibem do budoucna.“


 
 
Napsal(a) Redakce | Foto Petr Vlasák