Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Finále Samson Cupu mělo výbornou atmosféru. Užili si ho hráči i fanoušci

 
čtvrtek, 25. května 2023, 16:54

České Budějovice - Finále Samson Cupu – poháru Jihočeského krajského fotbalového svazu se vydařilo. Už loňské finálové klání na Střeleckém ostrově mezi Jankovem a Planou se hodně líbilo. Letošní vyvrcholení krajského poháru provázela na stadionu Dynama snad ještě lepší atmosféra. Z táborů obou účastníků finále Hluboké nad Vltavou a Lišova dorazily do naší redakce samé pozitivní ohlasy a my vám je nyní nabízíme.

Pro fotbalisty Lišova  byl finálový duel Samson cupu vrcholem sezóny. Lišovští zažili euforii už v semifinále, ve kterém vyřadili nováčka krajského přeboru Semice. V sestavě Lišova nechyběl předseda klubu Petr Shýbal, který zaujal místo ve středu obrany. „Zápas jsme si užili, protože od nás z Lišova přijelo hodně fanoušků, kteří nás neúnavně podporovali po celý zápas a vytvořili perfektní kulisu. Hráli jsme sice se soupeřem z vyšší soutěže, ale Hlubokou dobře známe, protože jsme se v minulé sezoně utkávali v I. A třídě. Hluboká kádr oproti loňsku doplnila, kostra týmu ale zůstala stejná, co jsem si tak všiml. Věděli jsme tedy, co nás čeká. Jenom mě mrzí, že jsme nemohli hrát v kompletní sestavě. Několik stabilních opor nám kvůli zranění chybělo, na druhou stranu dostali příležitost přičichnout k velkému fotbalu naši dorostenci. Utkání v každém případě splnilo svůj účel a užili jsme si ho,“ nabízí svůj pohled Shýbal.

V minulém roce byl šéf Jihočeského krajského fotbalového svazu Tomáš Pintér přímým aktérem finálového duelu. Vloni totiž dirigoval defenzivu jeho Plané přímo na trávníku. Tentokrát sledoval finále mezi Hlubokou a Lišovem v saku z tribuny. „Jsem spokojen, přišlo hodně lidí a vytvořili hezkou atmosféru. Utkání bylo do určité chvíle i dramatické, i když mělo svého favorita a ten se nakonec prosadil. Je pravda, že letos jsem si fotbal užil tak napůl, protože jsme se sekretářem panem Navrátilem museli dohlédnout na to, aby vše proběhlo, jak mělo. Byl jsem tedy trochu rozlítaný, i tak jsem toho ale viděl z fotbalu docela dost. Pro mě však bylo nejdůležitější, aby byly spokojené oba týmy a hlavně fanoušci. Z jejich reakcí vím, že se jim to líbilo a mám z toho radost. Řekl bych, že letos přišlo i o něco víc diváků než vloni. Odhaduji to i podle toho, že se vybralo víc peněz na dobrou věc. V každém případě bylo letos publikum hlavně díky lišovským fanouškům hlasitější. Dobré bylo, že proti sobě hrály dva kluby z Českobudějovicka a také kvůli tomu dorazilo na Střelecký ostrov tolik diváků,“ nabízí porovnání s loňskem předseda JčKFS.

Trenér Hluboké nad Vltavou Radim Kokeš šéfoval svým svěřencům z lavičky, v závěrečných minutách si ale obul kopačky a triumf v poháru si vychutnal jako hráč. „Zápas byl divácky zajímavý, padlo hodně gólů a hlavně díky příznivcům Lišova měl hezkou atmosféru. Všichni jsme si to užili. Utkání probíhalo, jak jsem předpokládal. Věděli jsme, že kvalita by měla být na naší straně, avšak Lišov je bojovným a houževnatým soupeřem. Po našich dvou chybách nám dokázal Lišov dát dva góly a zápas zdramatizovat. Nakonec jsme ale soupeře přetlačili a dali nějaké branky navíc, takže jsme vyhráli asi zaslouženě. Jsme trochu zklamaní z mistrovské soutěže, protože jsme si představovali, že na tom budeme lépe, úspěchu v poháru si však ceníme vysoko. Spousta hráčů takovou atmosféru v mistrovských zápasech běžně nezažije. Na takovém stadionu a v takové atmosféře má fotbal úplně jiné dimenze. Je to úplně jiný zážitek hrát v takovém prostředí, jak kvalitativní taky emoční. Snad v Mol Cupu narazíme na nějakého zajímavého soupeře a bude to pro nás zpestření,“ těší se na další pohárové tažení hlubocký kouč.

 
 
Napsal(a) Michal Havelka | Foto Ján Honza