Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Jakub Toth z Olešníku věří, že závěrečný duel v Jindřichově Hradci může být ještě hodně zajímavý

 
pátek, 12. května 2023, 12:13

Olešník - Fotbalisté Olešníku mají na jaře parádní formu, o víkendu uspěli i v místním derby na hřišti Týna nad Vltavou. Všichni hráči týmu, od gólmana Pavla Tomáška až po matadora Davida Lafatu, podávají stabilní výkony. V utkání s Týnem byl hodně vidět výkon útočníka Jakub Totha, který byl u všech tří gólů hostů. Po faulu na něj se kopala penalta, kterou bezpečně proměnil Robert Szó, další dva góly přidal sám Jakub Toth. Za jeho výkon jsme ho zvolili Mužem kola.

Na výhře s Týnem jste měl velký podíl. Měl jste svůj den?
Musím říct, že snad se mi vrátila forma, kterou jsem na jaře ztratil.

Byl jste u všech tří gólů. Který byl pro vítězství rozhodující?
Myslím si, že rozhodl začátek druhého poločasu, kdy Týn neproměnil několik svých šancí a dal nám prostor navýšit naše vedení.

A to jste navýšil právě vy svou první trefou v utkání…
Přesně tak, využil jsem chyby domácího stopera.

Jste asi jediným mužstvem, které ještě může ohrozit vedoucí Jindřichův Hradec. Je to ale reálné?
Trochu na to spoléháme, že Jindřichův Hradec ještě nějaké body ztratí a v závěrečném kole si to s ním rozdáme o titul.

Jakou pozici máte v týmu? Co od vás trenér očekává?
Očekává ode mě góly. Vzhledem k tomu, že jsem v Olešníku už nějaký ten pátek, očekává ode mě kouč také to, že do týmu přinesu i určitou zkušenost. Od toho jsou tam ale spíš jiní, takže ode mě se čekají především ty góly.

Jak jste spokojený se svými vlastními výkony? 
Začíná se to, doufám, zlepšovat (úsměv). Podzim byl super, dával jsem hodně gólů, na jaře jsem se ale začal trápit. Poslední dva týdny se ale cítím docela dobře, tak snad mi to vydrží.

Před dvěma týdny nastoupil Olešník proti Rudolfovu s Bořkem Dočkalem v sestavě. Nechyběl ani David Lafata. Napadlo vás někdy, že si jednou zahrajete po boku takových ikon v jednom dresu?
To mě tedy vůbec nenapadlo. Davida Lafatu jsem znal už předtím, ale s Bořkem Dočkalem jsem se poprvé potkal až v Olešníku, když jsme si spolu zahráli přátelák proti Písku. Předtím jsem si vůbec nepředstavoval, že bych si s ním někdy mohl zahrát.  

Pohledy všech směřovaly právě k těmto dvěma hráčům. Každý očekával, že osobnosti typu Dočkala a Lafaty musí přece Olešník dovést k vítězství. Neměli jste vy ostatní hráči v utkání proti Rudolfovu tak trochu pohov?
Řekl bych, že jsme byli naopak pod ještě větším tlakem, protože jsme se chtěli před Bořkem ukázat. Alespoň já jsem to tak cítil.

Je fakt, že to není pouze o jednom nebo dvou hvězdných fotbalistech, kteří už mají něco odkopáno. Olešník dokáže zvládat vítězně zápasy i bez Dočkala a Lafaty. Co je další velkou zbraní týmu?
Naší devízou je skvělá parta. V týmu se dobře doplňují zkušenost s mládím a z toho Olešník těží. Když se pak spojí výborný týmový duch a zmíněné osobnosti, tak to nemá chybu.

Již tento pátek vás čeká další derby, tentokrát se doma utkáte s Hlubokou. Jak se na zápas těšíte?
Tyto zápasy mám rád, i když bývají dost obtížné. Zrovna Hluboká je velice nepříjemný soupeř. Já jsem sice minulá derby s Hlubokou nezažil, ale snažím se do toho vžít a už teď to na sobě cítím. Budu se snažit podat co nejlepší výkon. 

Ideální jedenáctka 25. kola KP

Pavel Tomášek (Olešník)

Ondřej Kupka (Táborsko B), Lukáš Němeček (Osek), Michal Völfel (J. Hradec), Patrik Kössl (Hluboká)

Jiří Rubick (Hluboká), Jan Hoch (Osek), David Neužil (Táborsko B), Viktor Přibyl (Milevsko)

Jakub Toth (Olešník), Martin Průcha (Třeboň)

 

Napsal(a) Michal Havelka | Foto Jan Škrle
 


 
Reklama