Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace, jak tyto stránky používáte, sdílíme se svými partnery pro sociální média, inzerci a analýzy. Pro více informací o nastavení cookies najdete zde.

 

Ohlasy, sestavy, fakta a nejlepší hráči ve 25. kole krajského přeboru

 
středa, 10. května 2023, 14:27

Jihočeský kraj – V 25. kole krajského přeboru potvrdil dobrou jarní formu Olešník, který uspěl i v Týně nad Vltavou a na jaře ještě neprohrál. Na zaváhání vedoucího Jindřichova Hradce však čeká zatím marně. Také celek od Vajgaru ztratil na jaře jen dva body. Naposledy Hradec urval výhru v Prachaticích. Dvacáté šesté kolo se rozehraje již tento pátek 12. května atraktivním zápasem Olešník – Hluboká.

Výsledky 25. kola krajského přeboru:


TJ Hluboká nad Vltavou – SK Jankov 3:0 (2:0)

Góly: 12. Otepka, 16. Kössl, 61. Kadlec. Rozhodčí: Novotný – Dimitrov, Vejčík. ŽK: 1:4 (Kössl – Kočí, Votava, Točík, Hanzlík). ČK: 1:0 (26. Otepka). Diváků: 150. Předehráno v pátek.

Hluboká: Moudrý – Krejčí, Otepka, Antoš, Kössl – Rottenborn, Kadlec, Blažek, Rubick, Hrachovec (80. Škoda) – Hájek (72. Křiváček). Trenér Kokeš.

Jankov: Komrska – Jirkovský (46. Borovka), Kočí, Kupka, Rachač – Kočer, Hanzlík, Votava (65. J. Píša), Řepa (46. Vokurka) – Točík, Hofmann (84. Stráda). Trenér Řezníček.

Nejlepší hráči: Rubick - nikdo

Radim Kokeš (trenér Hluboké): „Soupeř nás ničím nepřekvapil. My jsme prokázali určitou kvalitu, i když jsme byli ještě trochu pod vlivem minulého debaklu v Jindřichově Hradci. Hráli jsme jednoduše a hned na začátku jsme dali dva góly. Pak se to ale trochu pokazilo zbytečným vyloučením Otepky. I ze strany soupeře tam byly některé ostřejší zákroky, to ale k fotbalu asi patří. Jenom by hráči mohli mít větší sebekázeň.“

Martin Řezníček (trenér Jankova): „Na zápas se můžete připravovat, jak chcete, ale když do patnácté minuty inkasujete dva góly po dvou rohových kopech, tak si říkáte, jestli má vůbec cenu si něco před utkáním povídat. Jinak začátek utkání jsme neodehráli špatně, ale po již zmiňovaných brankách se ukázala individuální kvalita domácích hráčů, a ač jsme hráli většinu zápasu přesilovku, tak jsme po zbytek utkání tahali za kratší konec. Nicméně Hluboká je za námi a my už se od teďka budeme soustředit na důležitý nedělní zápas s Prachaticemi.


FC Silon Táborsko B – FK Dražice 5:0 (2:0)

Góly: 9. a 76. Neužil, 51. a 90. Oloko, 32. Ott. Rozhodčí: Cigáň – Albert, Toman. Delegát: Bicek. ŽK: 0:3 (D. Štecher, Pražma, Novotný). Diváků: 60.

Táborsko B: Hňup – Kupka (74. Jíra), Pánek, Chotovinský (64. Koblasa), Fišer - Činčura, Jansa, Neužil, Aloisio - Ott, Oloko. Trenér Vesecký.

Dražice: Počinek - D. Štecher, Bareš, Pražma, Novotný - J. Štecher, Vačlena, Mareš, Studenovský, Páša (77. Böhm) - M. Stuchlík (68. Tesař). Trenér Hořejší.

Nejlepší hráči: Jansa, Neužil, Kupka – Počinek

Pavel Vesecký (trenér Táborska B): „Od začátku utkání jsme byli aktivní, dařilo se nám držet míč a vytvářet si dostatek šancí na to, abychom utkání rozhodli již v prvním poločase. Bohužel nekvalitním řešením a zbrklostí jsme nedokázali proměnit ani ty nejvyloženější šance. Naopak jsme skórovali z takových pološancí, střela za vápnem a hlavička z přesného centru ze strany. Do druhé půle jsme vstoupili lehkovážně, i když jsme na to kluky v kabině upozorňovali, tak nás v první minutě druhého poločasu podržel brankář, který zlikvidoval samostatný průnik Bareše. Po třetím gólu do sítě soupeře jsme již v utkání dominovali a soupeř si žádnou vážnější šanci nevytvořil. Zápas mohl skončit i vyšším brankovým rozdílem, ale s proměňováním šancí se trápíme dlouhodobě. Několik skvělých zákroků předvedl brankář hostí.“

Vlastimil Stuchlík (vedoucí mužstva Dražic): „V Táboře jsme proti velmi kvalitnímu týmu odehráli zápas v rámci svých momentálních možností. Brzy jsme opět obdrželi první gól a domácí hráči byli ve všech činnostech po většinu utkání lepší. My jsme soupeřovu branku moc neohrožovali, ale za zmínku stojí závěr první části a hlavně začátek druhé, kdy Barešovo sólo volalo po gólu. Naším nejlepším hráčem byl brankář Počinek, který ještě několik situací bravurně vyřešil.“


SK Rudolfov – FC ZVVZ Milevsko 1:2 (0:2)

Góly: 76. Sládek – 34. Přibyl, 44. Málek. Rozhodčí: Dunovský – Kaštánek, Lepič. Delegát: Brož. ŽK: 0:1 (Petřík). Diváků: 50.

Rudolfov: Keřka – Tyrpák, Novotný, Říha, Prokeš – Sládek, Toman (52. Boček), Pouzar, Vejvar, Peiger (72. Bláha) – Šindelář. Trenér Nárovec.

Milevsko: Lalák - Kálal, Vakoč, Marvan, Kotrba - Souček, Bártík (67. Imbr), Málek, Přibyl - Hadáček, Petřík (92. Samec). Trenér Strnad.

Nejlepší hráči: nikdo – celý tým

Jiří Nárovec (trenér Rudolfova): „První poločas byl z naší strany opravdu velmi špatný. Milevsko nás předčilo v nasazení, důrazu, bojovnosti, a proto se také dostalo do dvougólového vedení. Do druhého poločasu jsme změnili rozestavení a konečně se dostali do hry. Soupeř ale zodpovědně bránil a naštěstí pro nás ve stoprocentní šanci nastřelil pouze břevno. Čtvrt hodiny před koncem jsme sice dokázali snížit a mohli jsme i vyrovnat, ale gólová střela Radima Pouzara o několik minut později skončila pouze na tyči milevské branky. Milevsko vyhrálo zaslouženě, my na první domácí výhru stále čekáme.“

Miroslav Strnad (trenér Milevska): „Oproti utkání v Protivíně jsme zkrátka více chtěli, o body jsme se porvali. První poločas jsme odehráli velmi dobře. Kluci na hřišti plnili, co jsme si řekli v kabině. I když jsme museli udělat tři změny v sestavě, tak to mělo opravdu kvalitní parametry a mohli jsme jít na přestávku klidně za stavu 3:0 nebo 4:0. Bohužel jsme nedali šance. Na druhou stranu jsme Rudolfov, kromě pár standardek, do ničeho nepustili. Do druhé půle jsme nastoupili zase aktivně, ale nedali jsme vyloženou šanci Danem Petříkem a Rudolfov čtvrt hodiny před koncem snížil. Domácí pak začali nakopávat a dostávali se k zahrávání standardek, ale naštěstí jsme to ubránili. Kluci si mákli a odbojovali to. Vítězství je pro nás důležité.“


FC AL-KO Semice – FK Junior Strakonice 0:0

Rozhodčí: Mach – Pečenka, Jarolím. Delegát: Babka. ŽK: 2:3 (J. Keclík, Valach – Bílý, Míčka, Rybák). Diváků: 120.

Semice: Dvořáček – P. Valach (63. Řezáč), Zborník, Listopad (77. Trantina), Pohnán – Forman (46. Buchtele), J. Keclík, Blažek (3. Hrala), Šourek – P. Keclík, M. Valach. Trenér Nousek.

Strakonice: Lízal – Jandera, Smola, Kafka, Rybák – Zahrádka (33. Pomej), Míčka, Máška, Bílý, Štöger (90. Linhart) – Krejčí. Trenér Čakrt.

Nejlepší hráči: nikdo - celé mužstvo

Marcel Nousek (trenér Semic): „Špatně se mi hodnotí utkání, které nemá parametry krajské soutěže. Bohužel diváci neviděli nic pohledného a bezbranková remíza plná nakopávaných balonů rozhodně nepotěšila nikoho. Strakonice přijely pro nějaký bod a to se jim povedlo. My jsme, až na pár výjimek, nedokázali podržet míč na kopačkách a šancí ke vstřelení branky bylo na obou stranách minimum.“

Tomáš Čakrt (trenér Semic): „Do Semic jsme přijeli s pokorou, oslabeni o devět zraněných hráčů a s cílem si z venkovního hřiště odvézt bod. Když se po dvaceti minutách zranil ještě kapitán Zahrádka, zdála se naše situace kritická. Jen díky enormnímu nasazení všech hráčů a kolektivnímu výkonu jsme uspěli. Domácí vysocí hráči byli velmi nebezpeční zvláště ze vzduchu a z nakopávaných míčů za obranu. Podařilo se nám ustát tlak v úvodu a v průběhu druhého poločasu jsme postupně byli kondičně lepší. Šancí na obou stranách moc nebylo a jsme s remízou naprosto spokojeni. Celému mužstvu musím poděkovat a ocenit kluky za předvedené nasazení, zodpovědnost a bojovnost. Ani jediný hráč nic na hřišti nevypustil, a to ještě dorostenci Maxim Štöger a Lukáš Pomej měli v nohách dopolední zápas za dorost.“


TJ Osek – TJ Spartak Trhové Sviny 4:1 (2:0)

Góly: 6. a 68. Hoch, 40. Němeček, 50. J. Říský – 49. D. Kodras. Rozhodčí: Kollmann – Němec, Herzog. Delegát: Grobár. ŽK: 2:4 (J. Říský, Carda – Chromčák, Tomek, D. Kodras, Popovič). Diváků: 100.

Osek: Vojta – Němeček, Krejčí, Carda (74. Maroušek), Martin Čapek – Šrámek, Hoch – Sigmund, J. Říský, Hosnedl (68. Matěj Čapek) – D. Říský (84. Zelenka). Trenér Vašica .

T. Sviny: K. Brůha – D. Brůha, Valut, D. Kodras, Tomek - Chromčák, Novák, Šafránek, Macák - Popovič (66. Fatura), Gažák (80. Baštýř). Trenér Písko.

Nejlepší hráči: Hoch - nehlášeni

Luboš Vašica (trenér Oseku): „Zaslouženě jsme vyhráli, protože jsme byli celý zápas lepší. Hlavně v prvním poločase jsme si vytvořili spoustu brankových příležitostí, které jsme bohužel neproměnili. Do druhého poločasu jsme nastoupili trochu laxně a soupeř nás hned potrestal, když nám dal gól na 2:1. My jsme ale vzápětí zvýšili na 3:1 a oba týmy od té doby hráli především na jistotu. Soupeř nakopával dlouhé balóny do našeho vápna a z toho si vypracoval jednu velkou šanci, kterou však neproměnil. My jsme naopak dali čtvrtý gól a v tu chvíli bylo rozhodnuto.“

Martin Písko (trenér T. Svinů): „Z naší strany to byl špatný výkon. Domácí byli aktivní a první poločas jsme se nemohli vůbec dostat do hry. Do druhého poločasu jsme šli aktivněji a snížili gólem Kodrase, ale bohužel  nás opět  zradila individuální chyba a domácí po minutě svůj náskok navýšili. Zápas si už pohlídali a zaslouženě vyhráli.“ 


FK Tatran Prachatice – FK Jindřichův Hradec 2:3 (0:2)

Góly: 50. Makoš, 56. Jakub Rauscher – 39. a 83. Völfel, 17. Janák. Rozhodčí: Krčín – Boček, Leiš. ŽK: 0:1 (Janák). Diváků: 150.

Prachatice: Coufal - Jaroslav Rauscher, Legdan, Kováč, Luňáček (89. Hrbek) - Kasík, J. Pravda, T. Pravda (73. Gramblička), Fürbach (46. Kovář) – Horák (44. Makoš), Jakub Rauscher. Trenér: Bajčík.

J. Hradec: Cettl - Völfel, Koktavý, Rejthar, Hauser (46. Madar) - Waník, Mischnik, Votava (90. Petr), Škarda, Janák – Strejček (59. Toman). Trenér Lukáč.

Nejlepší hráči: J. Pravda – Völfel, Škarda, Mischnik

Josef Hopfinger (asistent trenéra Prachatic): „Na utkání jsme se těšili a věřili jsme, že podobný typ soupeře nám bude sedět a že nejsme bez šance na body. První poločas udával tempo zápasu soupeř a my byli možná až příliš pasivní, za což nás soupeř dvakrát potrestal. I my jsme si vytvořili minimálně stejný počet příležitostí, které jsme bohužel neproměnili. Do druhého poločasu jsme vstoupili velmi aktivně, možná jsme tím soupeře trošku překvapili a za deset minut bylo srovnáno. Musím říct, že od té doby to byl skvělý zápas. Hra se přelévala z jedné strany na druhou a s tím přišly i příležitosti na obou stranách. Sedm minut před koncem si vzali vedení zpátky hosté a my tak odešli již poněkolikáté po slušném výkonu s prázdnou.“

Roman Lukáč (trenér J. Hradce): „První poločas jsme odehráli vcelku slušně a i když jsme si říkali, že v druhé půlce nepolevíme, stalo se. Domácí se tak vzepřeli k dobrému výkonu a my si ze zápasu udělali zbytečné drama, naštěstí s úspěšným koncem.“


FK Olympie Týn nad Vltavou – FK Olešník 0:3 (0:1)

Góly: 55. a 66. Toth, 45. Szó (pen.). Rozhodčí: Lepič – Kaštánek, Dunovský. Delegát: Kureš. ŽK: 1:1 (Maxa – Miklík). Diváků: 300.

Týn: Kubík - Brom, Račák, Meidl, Mezera (87. Novák) – Procházka (74. Dvořák), Dobal, Hudeček, Maxa – Štos (76. Maruška), Šálený. Trenér Mareš.

Olešník: P. Tomášek - Miklík, Nohava, Kalášek, D. Tomášek - Beko, Heller, Szó, Martinec (77. Rožboud) - Lafata, Toth. Trenér Chlumecký.

Nejlepší hráči: nehlášeni – Toth

Václav Mareš (trenér Týna): „V prvním poločase byli hosté lepším týmem, byli na balonu a dobře kombinovali. My jsme naopak byli zbytečně moc zalezlí, hráli jsme hodně defenzivně, chtěli jsme eliminovat střed pole a jejich rychlé náběhy za obranu. Myslím si, že se nám i dařilo, ale přesto jsme inkasovali ve 44. minutě branku z pokutového kopu. My jsme směrem dopředu nepředvedli skoro nic. Do druhé půle jsme změnili rozestavení hráčů, chtěli jsme být víc odvážní vepředu, a myslím si, že se nám to i dařilo. Vypracovali jsme si tři gólovky, ale nedali jsme. Místo abychom vyrovnali na 1:1, tak jsme dostali branku na 0:2, a to po nedorozumění naší obrany, a bylo po zápase. Myslím si, že alespoň tu jednu branku jsme dát mohli.“

Roman Chlumecký (trenér Olešníku): „Derby v Týně se odehrálo před pěknou diváckou kulisou a ve férovém duchu. První poločas jsme hru kontrolovali my a šli jsme do vedení penaltou těsně před obchodem do šaten. Druhou půli domácí přeskupili řady a zatlačili nás. Gólman nás podržel a po chybě stopera domácích jsme odskočili na 2:0, a to si myslím rozhodlo. Přidali jsme ještě jednu branku a zbytek zápasu jsme si pohlídali. V pátek nás čeká další derby s kvalitní Hlubokou.“


Jiskra Třeboň - FK Protivín 2:1 (1:1)

Góly: 17. Matoušek, 81. Průcha - 34. J. Vorel. Rozhodčí: Votava - Vican, Ondřej. Delegát: Kučera. ŽK: 5:3 (Zavadil 2, Radosta 2, Průcha - Bečvář, Petr, Hrachovec). ČK: 2:0 (79. Zavadil, 87. Radosta). Diváků: 80.

Třeboň: Flaška - Rezek, Zavadil, Tůma, Týnavský - Kubata, Matoušek (90. Divoký), Candra (90. Kocanda), Radosta - Vrána (73. Schneider), Průcha. Trenér Bicenc.

Protivín: Váverka - Štěpka, Kulík, Buko Leroy, Nedvěd - Urban (72. Hrachovec), D. Bečvář, Kozák (46. Zach), Martin Říha, Petr – J. Vorel. Trenér Miroslav Říha.

Nejlepší hráči: nehlášeni – nehlášeni

Karel Bicenc (trenér Třeboně): „Do utkání jsme vstoupili aktivně. Vytvořili jsme si hned několik standardních situací. V 17. minutě vyhrál míč v souboji Rezek, posunul míč zpětnou přihrávkou na Candru, který poslal míč nabíhajícímu Matouškovi a ten střelou k tyči vstřelil gól na 1:0. Ve 34. minutě byl nařízen přímý kop před vápnem. Míč si postavil Vorel a umístěnou střelou vyrovnal na 1:1. Poločas se tak dohrál se skórem 1:1. Ve druhém poločase jsme začali opět aktivně. Vytvořili jsme si několik střeleckých pokusů, ale byly nepřesné. V 79. minutě byl po druhé žluté vyloučen Zavadil a šli jsme do deseti. O dvě minuty později po autovém vhazování soupeře na půlce jsme získali míč hráčem Matouškem, ten poslal míč za obranu Průchovi. Průcha uspěl v souboji s obráncem a individuální akcí vstřelil gól na 2:1. V 87. minutě obdržel Radosta druhou žlutou a šli jsme do devíti. Soupeř však přesilovku nevyužil a odjel s prázdnou.“

Miroslav Říha (trenér Protivína): „Úvod patřil domácím a ti také šli po naší chybě střelou zpoza vápna do vedení. Nám se ve druhé polovině podařilo srovnat nejen krok, ale i skóre, zásluhou Míry Vorla z trestného kopu. Po vyrovnání jsme ještě nastřelili tyč a těsně před koncem poločasu Štěpka nedosáhl na centr sám před brankářem. Nutno dodat, že i domácí měli pár nebezpečných situací, při kterých nás podržel brankář Váverka. Do druhého dějství jsme vstoupili aktivněji my, ale šancí bylo na obou stranách poskrovnu. Postupně bylo víceméně jasné, že ten, kdo vstřelí vedoucí gól, vyhraje celé utkání. A to se povedlo domácím opět po naší chybě v defenzívě.“


Napsal(a) Redakce | Foto Michaela Mikešová